Ειδήσεις

13 Απρ 2009

Σενάρια αποκάλυψης με όπλα μαζικής καταστροφής και τρομοκράτες

Υψηλόβαθμο και άκρως κλειστό συμπόσιο με συμμετοχή εκπροσώπων από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, της NSA, της DIA, της CIA, καθώς και άλλων κορυφαίων υπηρεσιών των ΗΠΑ, σε συνδυασμό και με την παρουσία αναλυτών από τα κορυφαία Ερευνητικά Κέντρα (π.χ. Λος Άλαμος, Σάντια κ.ά.), θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων στην Ουάσινγκτον.
Η επιλεκτική συμμετοχή ομιλητών και ακροατηρίου σε συνδυασμό με τον όρο SECRET αναμφισβήτητα δηλώνει την ιδιαίτερα σημαντική μορφή της διημερίδας.
,,,,,,
Συνεχίζεται…


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντα τα τέσσερα επιμέρους θέματα που θα αναλυθούν (σε ότι αφορά τα εφιαλτικά σενάρια), είναι τα εξής:


· Παρατεταμένη επίθεση τρομοκρατών εφοδιασμένων με βιολογικά όπλα/PATHOGENS σε σειρά Αμερικανικών μεγαλουπόλεων.


· Πυρηνική επίθεση σε Αμερικανική πόλη (πώς εισήχθη η βόμβα, ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιες οι αντιδράσεις των αρχών, ή αν θα συμβεί εκ νέου).


· Καθίζηση του καθεστώτος που ισχύει βάσει της Συνθήκης για τη μη-Διασπορά των Πυρηνικών Όπλων (NPT).


· Αποσύνθεση και διάλυση χώρας η οποία έχει στη διάθεσή της πυρηνικές βόμβες, τις οποίες πλέον «ακουμπούν με τα δάκτυλά τους» τρομοκράτες (π.χ. Πακιστάν). Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο).


Η περίπτωση μίας 9/11 με ΟΜΚ είναι μεταξύ των σεναρίων που ιδιαίτερα μελετούν οι κορυφαίοι αναλυτές του πλανήτη, στο φως των συνεχών προσπαθειών της AL QAEDA να προχωρήσει σε «πυρηνική επιλογή τύπου HIROSHIMA» στις ΗΠΑ, αλά και της πρωτοφανούς αστάθειας που επικρατεί στο Πακιστάν (το οποίο διαθέτει περίπου 60-65 ατομικές βόμβες, καθώς και πολλά πυρηνικά εργαστήρια). Ο υπογράφων σε περίπου 6 εβδομάδες θα επανέλθει στο θέμα, με τα όσα αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στο εν λόγω συμπόσιο.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό συμπόσιο (3ήμερο), με πιο «ανοικτή συμμετοχή» θα πραγματοποιηθεί στην πολιτεία Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Το βασικό θέμα του συμποσίου είναι «οι στρατηγικού επιπέδου επιπτώσεις των νέων και εξελισσόμενων τεχνολογιών», (με τη συμμετοχή ανωτάτων στελεχών των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων). Μεταξύ των επιμέρους θεμάτων που θα αναλυθούν, καταγράφουμε τα εξής:


Η Στρατηγική και η Τεχνολογία σήμερα, η Βιοτεχνολογία (Γενετική Μηχανική – Μοριακή Βιολογία), το ηλεκτρομαγνητικό όπλο και οι στρατηγικές επιπτώσεις του, ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και εθνική ασφάλεια, Ρομποτική και σύγχρονοι πόλεμοι, ARTIFICIAL INTELLIGENCE και Αμερικανική Στρατηγική, εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η ασφάλεια των ΗΠΑ, τι πρέπει να γνωρίζει κάθε ηγέτης χώρας για τις νέες τεχνολογίες, η Επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις (RMA) από το 1914 – 2014, ο μεθεπόμενος εχθρός (από το Ερευνητικό Κέντρο του LANGLEY), ενώ στο συμπόσιο θα υπάρχει ειδικό μονοήμερο αφιέρωμα σε θέματα στρατηγικής, όπως «Η εκπόνηση στρατηγικής εν μέσω πολέμων», «Διδάσκεται η στρατηγική; – Πιθανά μοντέλα», «Γιατί είναι σημαντικότατη η παιδαγωγική της στρατηγικής», «Είναι η στρατηγική τέχνη ή επιστήμη;», «Μπορείς πραγματικά να διδάξεις στρατηγική;», «Διδάσκεται η στρατηγική στον 21ο αιώνα; Ποιο είναι το CURRICULUM των επισημάνσεων και ποιο το FACULTY των επισημάνσεων που μπορούν να διδάξουν Στρατηγική;».

Και στο συγκεκριμένο συμπόσιο θα υπάρξει εκτενής αναφορά μου μέσω του anacondagr, αφού είναι καθοριστικής σημασίας, ενώ είναι γνωστό ότι στη χώρα μας η έννοια της Στρατηγικής καθημερινά βιάζεται, παρανοείται, εκτρέπεται και ισοπεδώνεται από κάθε λογής ερασιτέχνες κα οριακά πληροφορημένους περί τα εν λόγω ζητήματα. Ορισμένες από τις μελέτες που θα παρουσιασθούν θα καταγραφούν περιληπτικά (μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα).

Τέλος, σε περιορισμένο αριθμό κυκλοφόρησε μελέτη αναλυτών στις ΗΠΑ με θάμα «Τρομοκρατία, Αποτροπή και Όπλα Μαζικής Καταστροφής». Μέσα από τις 42 σελίδες καταγράφονται επιμέρους θέματα, όπως «Πυρηνικά Όπλα και σύγχρονη αντιτρομοκρατική στρατηγική», «Αποτροπή και τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από κράτη», «Η AL QAEDA και η θέση της επί των ΟΜΚ», «Ισλάμ και πυρηνικά όπλα», «Το JIHAD και τα πυρηνικά», «Πώς να αντιδράσεις ως διεθνής κοινότητα σε επίθεση ΡΠΒΧ Όπλων από τρομοκρατικό δίκτυο» και τέλος «Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η αποτροπή απέναντι σε ομάδες που έχουν τάσεις Αρμαγεδδώνα και Αποκάλυψης».

Γράφει: ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Περισσότερα: anacondagr.wordpress.com

1 σχόλια:

grsail είπε...

Πότε θα κατανοήσει επί τέλους ο κόσμος ότι η "οργάνωση AL QAEDA" είναι ένα φανταστικό εργαλειακό εφεύρημα των μιλιταριστών ;

[ ... ή στην χειρότερη περίπτωση αποσχισθείς κλάδος της CIA ! ]