Ειδήσεις

3 Απρ 2009

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε εκ νέου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την ψήφο των ομογενών

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η διάταξη έχει ψηφιστεί στο Σύνταγμα από την αναθεώρηση του 2001 και "δυστυχώς δεν υπήρξε μέχρι τώρα πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση αλλά και τώρα δεν υπήρξε συναίνεση από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

Είναι κάτι, πρόσθεσε, που πρέπει να το σκεφθεί το ΠΑΣΟΚ σοβαρά διότι αν δεν ψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου με δική του αρνητική πρωτοβουλία στερεί από τους εκτός επικρατείας Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας το θέμα δήλωσε πως "ήταν δέσμευσή μας", την οποία και "υλοποιούμε".

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις για τη συμμετοχή των ομογενών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεκαθαρίζει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για το ΠΑΣΟΚ πως προσπαθεί να ξεφύγει με τερτίπια, ενώ το κατηγορούν για εμπαιγμό των Ελλήνων της διασποράς και για απραξία επί 20 χρόνια.
....
Από: www.ant1online.gr