Ειδήσεις

7 Απρ 2009

Συναγερμός σε δικαστήριο της Γερμανίας - Ένοπλος σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον δύο άτομα

Ένοπλος σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους στο δικαστήριο του Λάντσουτ της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν πολλοί τραυματίες ενώ ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται και ο δράστης, ο οποίος μάλλον αυτοκτόνησε.
Το δικαστήριο εκκενώθηκε.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

07-04-2009 12:31 Ειδήσεις - Επικαιρότητα Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Μπαράκ Ομπάμα!
Όπως αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο τελικά δεν ολκληρώθηκε, από Τούρκο πολίτη, συριακής καταγωγής, ο οποίος τελικά συνελήφθη!
Η σαουδαραβική εφημερίδα Αλ Βατάν το ανέφερε πρώτη, όμως η επιβεβαίωση ήρθε επίσημα από τον Λευκό Οίκο χθες! Ευτυχώς ο Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν στο Στρασβούργο όταν ο επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη. Μάλιστα, πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκε και πάσο του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, ενώ υπήρχαν και ακόμα τρεις συνεργοί.

Το σχέδιο επέβλεπε στο να μαχαιρώσουν τον αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της Συνόδου για τη Συμμαχία των Πολιτισμών στην Κωνσταντινούπολη. Το Αλ Τζαζίρα πάντως, αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση με τον συγκεκριμένο άνδρα. Η αντίδραση του Λευκού Οίκου και της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ήταν ότι ένα ενδεχόμενο σχέδιο κατά της ζωής του προέδρου δεν γίνεται να μη ληφθεί στα σοβαρά, καθώς όλες οι απειλές που λαμβάνει ο Λευκός Οίκος καθημερινά εξετάζονται λεπτομερώς.

Ωστόσο, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε ως χαμηλού κινδύνου, η Μυστική Υπηρεσία θεώρησε αναγκαίο να ληφθούν μερικά επιπλέον μέτρα ασφαλείας, και διέψευσε τις υπόνοιες πως επικίνδυνα στοιχεία έχουν διεισδύσει στα ΜΜΕ, από την Κυριακή οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις εμφανίσεις του Αμερικανού προέδρου περνούν πιο εκτεταμένους ελέγχους απ' ότι πριν.

Η αιτιολογία ήταν ότι, από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωπες με τέτοια συρροή δημοσιογράφων στο παρελθόν, ο Λευκός Οίκος θεώρησε απαραίτητη την επέκταση των ευθυνών της Μυστικής Υπηρεσίας.