Ειδήσεις

16 Απρ 2009

Παυλίδης επί ψήφων κρεμάμενοs

Από μια ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής εξαρτάται πλέον, όπως ομολογούν και στελέχη της ΝΔ, η τύχη ολόκληρης της κυβέρνησης. Η διαδικασία για την παραπομπή ή όχι του κ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο, που θα ακολουθήσει της συζήτησης του πορίσματος, θα εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει ή να καθορίσει το αποτέλεσμά της.

Για τον λόγο αυτόν, κανένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των «διπλών εκλογών», με δεδομένο ότι ο κ. Καραμανλής έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι, εάν τελικά παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός και δεν παραιτηθεί, τότε θα τον διαγράψει και θα ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει της συζήτησης του πορίσματος είναι μυστική και με δεδομένο ότι για την παραπομπή του πρώην υπουργού απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι, ρόλο ρυθμιστή αποκτά και σε αυτή τη φάση ο ΛΑΟΣ. Εάν ο κ. Καρατζαφέρης επιλέξει να ψηφίσει κατά της παραπομπής, τότε δίνει τη δυνατότητα σε δέκα βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν αντίθετα χωρίς να προκηρυχθούν εκλογές.
......
Συνεχίζεται...

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.
στην Προανακριτική επιτροπή Θ. Πλεύρης όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει πειστεί από τα στοιχεία για την τεκμηρίωση της κατηγορίας, αλλά υποστηρίζει ότι η εκβίαση δεν προκύπτει από πουθενά. Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζει ότι τεκμηριώνεται από την πορεία των καταθέσεων το αδίκημα της δωροδοκίας, αλλά και της παράβασης καθήκοντος, χωρίς όμως οι δύο αυτές κατηγορίες να περιλαμβάνονται στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, οπότε και δεν μπορεί να εξεταστούν.
Επισημαίνει δε ότι η ηθική αυτουργία σε εκβίαση είναι πλημμέλημα, ενώ το «κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση» που έχει βάλει στο πόρισμά του ο ανακριτής δεν στοιχειοθετείται, αφού ο Φ. Μανούσης αναφέρεται σε έναν μόνο διαγωνισμό.


Ναι στην παραπομπή του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, φαίνεται να λένε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διευρυμένο κατηγορητήριο με ενδεχόμενες επιπλέον κατηγορίες -πέραν της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση- τη δωροδοκία, την απιστία εις βάρος του Δημοσίου και την παράβαση καθήκοντος, αναμένεται να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ, ώστε να ζητήσει την παραπομπή του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για το σκάνδαλο των άγονων γραμμών.

Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=3150744