Ειδήσεις

7 Μαΐ 2009

Τα λείψανα του Βούδα στην Ελλάδα την Παρασκευή 8 Μαΐου

Μήνυμα αναγνώστη

Η Στούπα Vesak της Παγκόσμιας Ειρήνης, περιέχει τά άγια λείψανα του Κυρίου Βούδδα (τα οποία ήλθαν από Ταϋλάνδη, Σρί Λάνκα καί Βιρμανία) και είναι στήριγμα ειρήνης, καλής θέλησης, μη-βίας και ευσπλαχνίας.

Συνεχίζεται…
Ο Ο.Η.Ε και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, αναγνώρισαν ότι κάθε χρόνο η μέρα του Vesak, η μέρα της Πανσέληνου του μηνός Μαΐου, είναι η πιο ιερή ημέρα των Βουδιστών, κατά την οποία εορτάζονται η γέννηση του Βούδα, η επίτευξη της Φώτισής Του και το Πέρασμά Του στην Πάρι-Νιρβάνα, λαμβάνοντας επίσης υπ' όψιν, ότι ο Βουδισμός, μία από τις αρχαιότερες θρησκείες στον κόσμο, προσέφερε για πάνω από 2.500 χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει, στην πνευματικότητα της ανθρωπότητας.

Ο άγιος θησαυρός είναι τοποθετημένος πάνω σε μια οκταγωνική χειροποίητη βάση από ξύλο τικ, κάτω από έναν θόλο από πλεξιγκλάς, έτσι ώστε να μπορεί να εκτίθεται σε δημόσια θέα.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, τα άγια λείψανα θα εκτεθούν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην κατοικία του Λάμα Σόναμ - θιβετιανού Δασκάλου του Βουδισμού.

Θα συνοδεύονται από τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Αναρούντα και άλλους Σεβάσμιους μοναχούς από την Σρι Λάνκα, εκεί όπου φυλάσσονται μόνιμα τά άγια λείψανα.

Φίλοι και γνωστοί, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο από τις 10π.μ - 6μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση κατοικίας:

ΟΛΥΜΠΟΥ 8, Μάτι - Νέας Μάκρης