Ειδήσεις

13 Μαΐ 2009

Φαβορί η Νορβηγία στην Betfair Predicts - Η Ελλάδα μέχρι στιγμής στη δεύτερη θέση

Η Νορβηγία αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κερδίσει στη Eurovision καθώς ο Alexander Rybak με το τραγούδι “Fairytale” έχει απόδοση 2,62 στην Betfair για να είναι ο μεγάλος νικητής.
Η Ελλάδα είναι το δεύτερο φαβορί με απόδοση 8,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair ενώ ακολουθεί η Τουρκία με 10,50, η Βοσνία Ερζεγοβίνη με απόδοση 19,50 και το Αζερμπαϊτζάν που ανταλλάσσεται στο 23,00.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Betfair Michael Robb δήλωσε σχετικά: « Η Eurovision αποτελεί ευκαιρία για εκπλήξεις όχι μόνο λόγω κάποιων εκκεντρικών συμμετοχών αλλά και λόγω των στοιχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή διοργάνωση ανταλλάχθηκαν περίπου €10 εκ. (£9 εκ.) περισσότερα απ’ όσα είχαν παιχτεί στον τελικό του FA Cup που είχε διεξαχθεί μια εβδομάδα πριν τον τελικό της Eurovision. Αυτή τη χρονιά φαίνεται ότι η Νορβηγία θα είναι εκείνη που θα κερδίσει αλλά με τους νέους κανόνες ψηφοφορίας κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει».

Αναμένοντας τον μεγάλο τελικό η Betfair ελπίζει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness World συγκεντρώνοντας ένα πλήθος μιμητών του θρυλικού συγκροτήματος Abba στο Λονδίνο την Πέμπτη 14 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.abbaworldrecord.com/.

Οι αποδόσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα στο ανταλλακτήριο της Betfair:

Νικητής Eurovision 2009 – Αποδόσεις Betfair: 2,62 Nορβηγία, 8,00 Ελλάδα, 10,50 Τουρκία, 19,50 Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν 23,00, 20,00 Ηνωμένο Βασίλειο , 29,00 Γαλλία, 30,00 Ουκρανία, 18,00 Ισλανδία, 48,00 Μάλτα
Νικητής β’ ημιτελικών (14 Μαΐου) – Αποδόσεις Betfair: 2,02 Νορβηγία, 3,90 Ελλάδα, 10,00 Αζερμπαϊτζάν, 12,00 Ουκρανία

Η πιθανή νίκη της Νορβηγίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την Betfair Predicts, εταιρεία της Betfair η οποία συγκεντρώνει τις απόψεις πολλών ατόμων σχετικά με γεγονότα που θα διεξαχθούν μελλοντικά και τους επιτρέπει να αντιστοιχήσουν διαφορετικά στοιχήματα σε αποδόσεις. Ο μηχανισμός ανταλλαγής προβλέψεων είναι παρόμοιος με τον τρόπο που λειτουργούν τα Χρηματιστήρια, όπως δηλαδή καθορίζεται η τιμή μιας μετοχής. Τα αποτελέσματα αυτών των αγορών έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από τα exit polls. Στο γράφημα που ακολουθεί είναι εμφανές ότι η Νορβηγία είναι η επικρατέστερη νικήτρια της Eurovision με 37% πιθανότητα και ακολουθεί η Ελλάδα στη δεύτερη θέση με 12,5%.

Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.betfair.com/ και http://predicts.betfair.com/eurovision-song-contest-predictions/.