Ειδήσεις

9 Μαΐ 2009

Λευτέρης Ζαγορίτης: Δεν τίθεται θέμα εκλογών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝκ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣΤΗΝ ΕΤ3

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα φιλοξενούμε στο δελτίο μας τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Καλώς ήρθατε κ. Ζαγορίτη.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Καλησπέρα και σε σας και σε όλους τους τηλεθεατές σας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα, να 'στε καλά. Λοιπόν, και να αρχίσω ρωτώντας σας, πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Δ. Σιούφας ανακοίνωσε το κλείσιμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και βεβαίως όπως αντιλαμβάνεστε έχουν δημιουργηθεί εντυπώσεις στον κόσμο ότι ίσως και να συμβαίνει κάτι άλλο και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.
Διευκρινίστε μας, σας παρακαλώ, αυτό είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, δηλαδή ενόψει των εκλογών προβλέπεται κάτι τέτοιο;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εκλογών. Το λέω με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Με ρωτούσαν και συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αντίθετα είναι συνηθισμένο να κλείνει η Βουλή ενόψει των ευρωεκλογών. Έκλεισε, αν θυμάμαι καλά, και το 1999 και το 1994 και το 1989. Παρέλειψα να πω για το 2004, γιατί τότε -αν θυμάμαι καλά- είχε μείνει ανοιχτή η Βουλή, προκειμένου να κυρώνονται, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων κατεπείγουσας σημασίας θέματα. Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και προκειμένου να τρέξουν τα έργα όσο γινόταν πιο γρήγορα. Αλλά το 2004 ήταν η εξαίρεση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Δεν τίθεται. Δεν τίθεται.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραμύθια του Ζαγοριτιανά για μας τους αμνήμονες.Εύγε!!!!