Ειδήσεις

26 Μαΐ 2009

Οι Έλληνες πρωταθλητές της Ευρωβουλής

Οι περισσότερες παρουσίες

Σε γενικές γραμμές οι εκπρόσωποί μας τα πήγαν αρκετά καλά όσον αφορά την παρουσία τους στην Ευρωβουλή. Είχαν μέση παρουσία στο 85% των συνεδριάσεων, εκείνος όμως που... δεν ήθελε να φύγει από τις αίθουσες ήταν ο Μαν. Μαυρομμάτης (ΝΔ), ο οποίος σύμφωνα με το "απουσιολόγιο" έλειψε μόνο σε μία συνεδρίαση και ήταν παρών στο 99% αυτών.

Οι περισσότερες ερωτήσεις
Δεν δυσκολευτήκαμε, είναι αλήθεια, να βρούμε τον ευρωβουλευτή που κατέθεσε τις περισσότερες ερωτήσεις. Ρέκορντμαν σε αυτή την κατηγορία αναδεικνύεται ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΝ) που υπέβαλε συνολικά 979 ερωτήσεις ή 3 για κάθε ημέρα παρουσίας του στις συνεδριάσεις. Πρόκειται για μια τουλάχιστον θεαματική επίδοση αν λάβει κανείς υπόψιν πως ο δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Γ. Παπαστάμκος (ΝΔ) με 353 ερωτήσεις και τρίτος ο Στ. Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ) με... μόλις 267 ερωτήσεις.

Οι περισσότερες παρεμβάσεις
Εδώ η πρώτη θέση ανήκει δικαιωματικά στην (και αντιπρόεδρο του Σώματος) Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (ΝΔ) με 351 παρεμβάσεις, αρκετά μακριά από τον Θ. Παφίλη (ΚΚΕ, 219 παρεμβάσεις) και την Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου (ΝΔ, 186 παρεμβάσεις).
....
Από: Ελευθεροτυπία