Ειδήσεις

8 Μαΐ 2009

Μια πρώτη ερμηνεία της κίνησης του Καραμανλή να κλείσει νωρίτερα τη Βουλή

Μήνυμα αναγνώστη


«Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Συνεχίζεται…


Μια αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κίνηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα δεν μπορεί να ελέγξει τις καταστάσεις. Στην λογική αυτή, δεν θα ήταν παράλογο να ανακοινώσει και εθνικές εκλογές αύριο από την Θεσσαλονίκη.


Πουθενά, ως σενάριο δεν είχε ακουστεί αυτό το πράγμα. Να κλείσει η βουλή 25 μέρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα την παραγραφή όλων των σκανδάλων. Ως ωραία ανάμνηση λοιπόν απο δω και πέρα το Βατοπαίδι, η Siemens, τα ομόλογα κλπ.


Προσπαθώντας να κάνω μια πρώτη ερμηνεία της απόφασης του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του, αντιλαμβάνομαι τα πρώτα 3 θετικά γεγονότα της απόφασης αυτής. Αρχικά θα σταματήσει ως ένα μεγάλο βαθμό η σκανδαλολογία, αφού και χωρίς συζητήσεις στην Βουλή, η ατζέντα θα μεταφερθεί αναγκαστικά.


Δεύτερον, αιφνιδιάζει το ΠΑΣΟΚ, πετώντας πλέον το πρόγραμμα δράσης του για την Βουλή στον κάλαθο των αχρήστων . Και στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δεν φημίζονται για τις σωστές γρήγορες αποφάσεις που παίρνουν. και εκεί ευελπιστεί ο Καραμανλής σε τυχόν γκάφες, αλλά και σε "άτσαλο¨προεκλογικό αγώνα από το ΠΑΣΟΚ.


Τελευταίο και πιο πρακτικό αποτέλεσμα , είναι ότι πλέον " διώχνει" όλους τους βουλευτές της Επικρατείας από την Αθήνα για τις πόλεις και τα χωριά τους, έτσι ώστε να οργώσουν τις περιφέρειές τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.


Όμως απέναντι στα καλά, έχει και το ένα μεγάλο, για να μην πώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ κακό. Ο Πρωθυπουργός λειτούργησε εντελώς πραξικοπιματικά και θα τολμούσα να πω ανήθικα. Μας φέρνει μνήμες άλλων εποχών, και άλλης συνθηματολογίας. Α, ρε τα καταραμένα γονίδια....


Πόσο όμως πλέον ενδιαφέρουν, ή να πω καλύτερα, αγγίζουν τον έλληνα τέτοιου είδους εκτροπές ;; Κακά τα ψέματα,αυτό θα το δείξει η κάλπη. Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ευχαριστημένο με 3 % νίκη. Τώρα όμως ο πήχης που πρέπει να πάει ?? Εκτός και αν αποδειχθούν "μαγικά" τα κόλπα του Καραμανλή και καταφέρει να ανατρέψει (δύσκολο), να χάσει οριακά (λογικό) ή να χάσει με διαφορά κάτω απο 3 % που θεωρείται αναστρέψιμη.


Και όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχουμε διπλές εκλογές. Το οποίο πιστεύω ότι θα κλείσει θετικά η αρνητικά στην αυριανή Κ.Ε. της ΝΔ που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Το Salonica Press θα βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει αύριο κλίμα και παραλείπόμενα.



Δημήτρης Συρμάτσης


http://salonica-press.blogspot.com/2009/05/25.html