Ειδήσεις

20 Μαΐ 2009

Απύρετος ο φοιτητής με τη γρίπη - Υπό παρακολούθηση η οικογένειά του

Η ψυχραιμία και το χιούμορ έχουν αντικαταστήσει τον αρχικό τρόμο που ένιωσε την Κυριακή το απόγευμα ο 19χρονος φοιτητής όταν του ανακοινώθηκε από τους ειδικούς ότι νοσεί από τη νέα γρίπη Η1Ν1 και αποτελεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.

Ο νεαρός, ο οποίος σπουδάζει μουσική στη Νέα Υόρκη, νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Σισμανόγλειο» και από προχθές το βράδι είναι απύρετος.
Σε «καραντίνα», στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, τέθηκαν και οι γονείς του, μαζί με τη μικρότερη αδελφή του και έναν εξάδελφό του, στους οποίους χορηγήθηκαν αντιικά φάρμακα και βρίσκονται υπό τη στενή παρακολούθηση των γιατρών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).....

Συνεχίζεται...
Ο φοιτητής έφθασε στην Αθήνα τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη Νέα Υόρκη. Στο αεροδρόμιο πέρασε από τις θερμικές κάμερες χωρίς πρόβλημα και πήρε το ειδικό φυλλάδιο του ΚΕΛΠΝΟ. Την επόμενη ημέρα όμως το μεσημέρι παρουσίασε υψηλό πυρετό (39), γεγονός που υποψίασε τους γονείς του, οι οποίοι ευτυχώς επικοινώνησαν με το ΚΕΛΠΝΟ. Αμέσως έφθασαν στο σπίτι της οικογένειας γιατροί και πήραν επίχρισμα από το φάρυγγα του νεαρού για να κάνουν τις ειδικές εξετάσεις. Όταν και το δεύτερο δείγμα που εξέτασε το Ινστιτούτο Παστέρ βγήκε «θετικό», ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον φοιτητή στο νοσοκομείο.
«Στην αρχή ο 19χρονος φοιτητής ήταν φοβισμένος. Όλη η οικογένεια τρόμαξε, όπως είναι άλλωστε φυσικό. Τώρα όμως είναι ψύχραιμος και έχει βρει και πάλι το γέλιο του. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα νεαρό αγόρι και τα παιδιά ακόμα και στα δύσκολα δεν χάνουν το χιούμορ τους. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι γιατροί που αφού πρώτα τον καθησύχασαν του έκαναν μια αναλυτική περιγραφή για το συγκεκριμένο ιό της γρίπης, ο οποίος αντιμετωπίζεται πολύ καλά με τα αντιικά φάρμακα» είπαν στην «Espresso» πηγές μέσα από το νοσοκομείο.


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=999217