Ειδήσεις

9 Μαΐ 2009

Δημοσκόπηση της "Focus" για τη "Realnews"

Πρόθεση ψήφου (Ευρωεκλογές)

ΠΑΣΟΚ: 31,7%
ΝΔ: 29,6%
ΚΚΕ: 7,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,4%
ΛΑΟΣ: 4,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4,2%
.

1 σχόλια:

Pasok poisonous είπε...

Το δίλημμα των Ευρωεκλογών
*******************************************
Οι Ευρωεκλογές έχουν τεράστια σημασία, γιατί θέτουν ένα δίλημμα, και για την Ευρώπη, και για την Ελλάδα.
Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα της νεοσυντήρησης, της απόγνωσης, που αισθάνεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης; Ή θα αλλάξουμε πορεία, με πολιτικές που βάζουν πρώτα τον πολίτη και ξαναφέρνουν την ελπίδα;
Θα συνεχίσουμε στο αδιέξοδο που χαράζουν οι νεοσυντηρητικοί, για να συγκαλύψουν ή να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών; Ή θα αλλάξουμε ρότα και θα μπούμε στη λεωφόρο της κοινωνικής Ευρώπης, της «πράσινης ανάπτυξης», της συνοχής και δικαιοσύνης, με οδηγό το σχέδιο των σοσιαλιστών, το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ;»

Η σημασία των Ευρωεκλογών:
Δεν είναι δημοσκόπηση.
Είναι απόφαση.
Απόφαση του λαού για την Ευρώπη και την Ελλάδα που θέλουμε.
«Οι εκλογές δεν είναι μια δημοσκόπηση. Δεν μετρούν την προτίμηση του Ελληνικού λαού με στατιστικές μεθόδους ή με μοντέλα πρόγνωσης. Δεν αποτυπώνουν προβλέψεις. Οι εκλογές είναι απόφαση. Είναι απόφαση του Ελληνικού λαού για την Ευρώπη που θέλουμε, για το μέλλον μας, για την Ελλάδα που θέλουμε. Και ο Έλληνας θέλει σήμερα πολιτικές, που βάζουν πρώτα τον πολίτη».
«Οι Ευρωεκλογές που έρχονται θα είναι ένα δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα, που θα στείλει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μήνυμα ότι, οι Έλληνες καταδικάζουν τις πολιτικές της και θέλουν μια νέα πορεία».

‘’PASOK poisonous’’