Ειδήσεις

20 Μαΐ 2009

Πώς ανεβάζω αρχεία PowerPoint στο blog μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνουμε αυτό, όλοι όμως έχουν ένα κοινό σημείο: Θα πρέπει να μετατρέψουμε το αρχείο του PowerPoint σε τέτοια μορφή, ώστε να είναι δυνατή η προβολή του μέσω του Internet. Θα πρέπει δηλαδή να το μετατρέψουμε ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να το βλέπει σαν βίντεο, π.χ. στο youtube ή σε κάποιον flash player, ή να το βάλει στο blog του σαν embedded κώδικα.

Συνεχίζεται…
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ισχύει είναι, τι άλλο, να έχουμε φυσικά στη διάθεσή μας ένα αρχείο που φτιάξαμε στο PowerPoint. Αμέσως μετά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουμε τη μετατροπή που αναφέραμε πιο πάνω. Η μετατροπή αυτή μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά, να μετατρέπει δηλαδή αρχεία του PowerPoint σε κάποια άλλη μορφή. Συνήθως τα προγράμματα αυτά δεν είναι δωρεάν και, είτε θα πρέπει να τα αγοράσουμε, είτε να τα κατεβάσουμε σπασμένα. Δύο από αυτά τα προγράμματα που βρήκαμε σε μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet είναι το Acoolsoft PPT2Video Converter και το Wondershare PPT to Video. Η τιμή και των δύο είναι 49,95$.
Εμείς βέβαια θέλουμε μια , όσο το δυνατόν γίνεται, πιο φθηνή λύση, δηλαδή δωρεάν :)Κάτι τέτοιο μπορούμε να το επιτύχουμε με τη βοήθεια διαφόρων σελίδων στο Internet που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Μετατρέπουν δηλαδή τα αρχεία PowerPoint σε μορφή video. Και πάλι ύστερα από μια πολύ γρήγορη αναζήτηση βρήκαμε δύο σελίδες, την authorstream.com και την slideshare.net. Σε αυτές τις σελίδες θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια μπορούμε να "ανεβάσουμε" τις παρουσιάσεις μας. Αφού ανέβει κάθε παρουσίαση, αυτόματα γίνεται η μετατροπή της. Μόλις τελειώσει η μετατροπή μπορούμε πλέον να πάρουμε τον κώδικα που μας δίνεται και να τον τοποθετήσουμε στο blog μας. Η δεύτερη σελίδα που δώσαμε, διαβάσαμε κάπου πως δεν εμφανίζει τυχόν animations και ήχους που βάλαμε στην παρουσίασή μας, οπότε μπορεί και να μη σας κάνει.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε το αρχείο που φτιάξαμε μέχρι τώρα στα μαθήματα του PowerPoint (προσθέσαμε και κάποια animations). Το κακό της υπόθεσης είναι πως η μετατροπή μιας παρουσίασης 2 διαφανειών με πολύ απλά animations έγινε σε 15 λεπτά. Πήραμε τον κώδικα και τον επικολλήσαμε ακριβώς κάτω από τούτες τις γραμμές.

Θεωρούμε πως μια εύκολη λύση είναι αυτή που δώσαμε. Μια εξίσου καλή λύση για να δημοσιεύσουμε τις παρουσιάσεις μας και όχι μόνο είναι το Google Docs. Πιθανόν να ασχοληθούμε με αυτό σε κάποιο από τα επόμενα θέματά μας μιας και στο google docs υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες , όπως το να δημιουργήσουμε εκεί κάποια έγγραφα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της σελίδας. Αυτά όμως κάποια άλλη στιγμή.
Επειδή πιθανότατα οι λύσεις που δώσαμε να μην είναι οι μοναδικές, όλες οι άλλες λύσεις που έχουν να προτείνουν οι αναγνώστες είναι ευπρόσδεκτες και , κυρίως, απαραίτητες! Πείτε μας για προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιείτε για αυτή τη δουλειά, δωρεάν κατά προτίμηση, ή άλλες, πιο εύκολες και εύχρηστες σελίδες από αυτές που δώσαμε.

Από: http://pchands.blogspot.com/2009/05/powerpoint-blog.html