Ειδήσεις

2 Μαΐ 2009

Το υπουργείο Υγείας διέψευσε δημοσίευμα της SUN, σύμφωνα με το οποίο νοσηλεύεται στην Ελλάδα Ελληνοβρετανίδα ως ύποπτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων

Το υπουργείο Υγείας διέψευσε δημοσίευμα της SUN, σύμφωνα με το οποίο νοσηλεύεται στην Ελλάδα Ελληνοβρετανίδα ως ύποπτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων
Όπως διευκρινίστηκε, «η Ελληνοβρετανίδα, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, Πέμπτη αργά το βράδυ (30/4) με δυνατή γρίπη. Η Ιατρός Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας, επικοινώνησε με το νοσοκομείο αναφοράς Σισμανόγλειο, όπου και μετέβη για εξετάσεις.

Συνεχίζεται...

Όπως διευκρινίστηκε, «η Ελληνοβρετανίδα, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, Πέμπτη αργά το βράδυ (30/4) με δυνατή γρίπη. Η γιατρός Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας, επικοινώνησε με το νοσοκομείο αναφοράς Σισμανόγλειο, όπου και μετέβη για εξετάσεις. Μετά από εξέτασή της δεν διαπιστώθηκε υποψία για τη συγκεκριμένη γρίπη και μετά από συνεννόηση του Νοσοκομείου με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Ινστιτούτο Pasteur της συστήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την κοινή γρίπη και της ζητήθηκε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο εντός 48 ωρών. Η Βρετανίδα υπήκοος σήμερα είναι απύρετη και καλά στην υγεία της».
Η σημερινή Sun αναφέρει:

Βρίσκεται σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι και το πρόσωπό της που καλύπτεται από μια μάσκα μέχρι να ελεχθεί αν πάσχει από τη γρίπη των χοίρων.

Το Tulisa Contostavlos 20 ετών, έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη τη νύχτα με την οικογένεια και τους φίλους της μετά από μια περιοδεία στη Βρετανία.

Αλλά λιποθύμησε και χρειάστηκε τη ιατρική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της πτήσης - έπειτα έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο αφού παρουσίασε κάποια συμπτώματα που ίσως συνδέονται με τον ιό των χοίρων.

Το Tulisa ήταν χτες τη νύχτα κάτω από ιατρική επιτήρηση σε έναν θάλαμο απομόνωσης κάπου στην Πεντέλη και οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.