Ειδήσεις

5 Ιουν 2009

Δήλωση του Χρ. Μαρκογιαννάκη για τον άτυχο αστυνομικό

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αστυνομικού, που είχε δεχθεί φονικά πυρά στο κεφάλι από άγνωστο δράστη, στην Κυψέλη στις 03-04-2009 και νοσηλευόταν έκτοτε, σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», όπου κατέληξε σήμερα, δήλωσε:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία, θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη ».-

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό σου ταξίδι φίλε.
Σεβαστά τα συλλυπητήρια του ανθρώπου Μαρκογιαννάκη. Απορριπτέα όμως σαν υπεύθυνου για την αστυνομία. Γιατί έπρεπε να σε είχε εκπαιδεύσει σωστά.
Να γινόταν αιτία ο άδικος-άδικος θάνατός σου να αλλάξουν τα πράγματα; Δυστυχώς δεν θα γίνει. Και νιώθω πως λέω πράγματα άσκοπα, γιατί κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.
Μα πρέπει να τα πω. Κι αν εκτός από τη λύπη μας μπήκαν εδώ κι αυτά τα κριτικά λόγια, συχώρεσέ μας από κει που βρίσκεσαι. Μα το κάνουμε για να μη θρηνήσει κι άλλος πατέρας το παιδί του και η αστυνομία άλλον ένα λεβέντη της και φύλακα της ασφάλειάς μας.
Και άκου και το άλλο, που μας το έφερε στην επιφάνεια η λάβα που καίει τα στήθη μας για το χαμό σου: ο Μαρκογιαννάκης είπε ότι η αστυνομία θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς σου. Σωστό. Σωστότερο όμως θα ήτανε η Πολιτεία να φροντίζει γι αυτό και να μην θεωρείται ελεημοσύνη ό,τι αποτελεί ιερό καθήκον.
Συμπάθησέ με. Είπα πολλά. Εσύ κράτα το “καλό σου ταξίδι φίλε”.
Γιώργης Χολιαστός


ΣΤΟΝ ΣΠΎΡΟ ΘΕΟΔΏΡΟΥ

Φίλε-αδερφέ μου αδικοχαμένε,
σε όλα τα δειλά κι άναντρα ξένε,
χέρι ένα σ’ έχει κόψει βιαστικό
για ένα καπρίτσιο του περαστικό…

Δε μέστωσες-σε Φθινοπώρου αγέρι
των παιχνιδιών του δεν εγίνεις ταίρι.
Η Άνοιξη αλλουνού δεν έχει αφήσει
αντίζηλού της χέρι να σ’ αγγίσει.

Μη μας κακιώνεις που σε τραγουδάμε-
είναι κρασί της λύπης που μεθάμε΄
κι είναι που αύριο η Ζωή θα κλέψει
την που όλη μας σε σέ είναι τώρα σκέψη.

Γιατί μικροί εμείς είμαστε κι αστείοι-
αχτίδα που γοργά, πριν λάμψει, δύει.
Μα στων Ηρώων το Πάνθεο που Συ θα ‘μπεις
από ήλιους χίλιους πιότερο θα λάμπεις.

Γιώργης Χολιαστός