Ειδήσεις

2 Ιουν 2009

Νυχτερινό παιδομάζωμα για τη Siemens - Συνέλαβαν την 22χρονη κόρη του Χρήστου Καράβελα

«Συλλάβετε τη σύζυγο και τις κόρες του Χρήστου Καραβέλα».
Αυτή την εντολή έδωσε ο ανακριτής στους αστυνομικούς της ασφάλειας που «ξαμολήθηκαν» για να τις ψάξουν.

Στην κίνηση αυτή που δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά προχώρησε ο ειδικός ανακριτής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί ότι μετά τη φυγή του Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό θα τον ακολουθήσει και η οικογένειά του!
Η πρωτοφανής και ανήκουστη ενέργεια του κ. Ζαγοριανού, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, χαρακτηρίστηκε από νομικούς ότι κινείται στη λογική του εκβιασμού και της εκδίκησης, μετά το φιάσκο της απόδρασης στο εξωτερικό του Χρήστου Καραβέλα, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα κυβέρνηση και δικαιοσύνη.
……..
Συνεχίζεται…

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις των μελών της οικογένειας του κατηγορούμενου διατάχθηκαν για το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που αφορά το πολυτελές ακίνητο της Ουρουγουάης, που κατά τον δικαστικό λειτουργό αγοράστηκε από τα μέλη της οικογένειας του πρώην στελέχους της Siemens με χρήματα από τα μαύρα ταμεία.


Αργά το βράδυ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην Εκάλη με ταξί, συνελήφθη η 22χρονη κόρη του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος έχει ακόμα τρία παιδιά, έναν γιο 17 ετών και δύο κόρες μεγαλύτερες.


Η κοπέλα οδηγήθηκε κρατούμενη στην ασφάλεια, ενώ σήμερα το πρωί πρόκειται να μεταφερθεί στο γραφείο του κ. Ζαγοριανού για να της απαγγείλει κατηγορία και να απολογηθεί.
Ως «παραλογισμό που κινείται στη λογική των προεκλογικών εντυπώσεων», χαρακτήρισε την ενέργεια του ανακριτή ο συνήγορος του Χρήστου Καραβέλα, Γιάννης Μαρκουλάκος, ο οποίος τόνισε «δεν μπορεί να φυλακίζονται παιδιά 22 και 23 χρόνων, επειδή ο πατέρας τους αγόρασε το οποιοδήποτε σπίτι ή τους έδωσε χρήματα».


Έφοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες και αναζητούσαν και τις άλλες δύο κόρες, αλλά και τη σύζυγο του κατηγορουμένου, ενώ αργά τη νύχτα αστυνομικοί συνοδευόμενοι από εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο και έρευνα στη βίλα τους στην Εκάλη.


Η απίστευτη ενέργεια του ανακριτή που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τα... γυναικόπαιδα της οικογένειας Καραβέλα έρχεται τρεις μέρες μετά τις νυχτερινές συλλήψεις με... πιτζάμες στα σπίτια τους, των Γ. Σκαρπέλη και Η. Γεωργίου, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ενώ λίγες ώρες πριν βρίσκονταν στο γραφείο του ανακριτή και τους είχε δώσει προθεσμία.


Σύμφωνα με νομικές πηγές, το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων για το οποίο κατηγορούνται τα παιδιά του πρώην στελέχους της Siemens φέρεται να αφορά την αγορά του ακινήτου στην Ουρουγουάη που έγινε στο όνομά τους.



ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ


ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑ
Κάντε κάτι, είναι απαράδεκτο αυτό




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί περίμεναν την κόρη του Χρ. Καραβέλα έξω από το πατρικό σπίτι της στην Εκάλη και τη συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκε από το ταξί που τη μετέφερε εκεί.


Λίγο πριν από τις 10 δύο αστυνομικοί βρέθηκαν στην οδό Υακίνθων, έκαναν σήμα στον οδηγό του ταξί που επρόκειτο να σταματήσει στην οικία Καραβέλα και συνέλαβαν τη νεαρή.
Εντάλματα σύλληψης, όπως δήλωσε στο «Εθνος» η μητέρα της 22χρονης, Μάρθα Καραβέλα, έχουν εκδοθεί για όλα τα μέλη της οικογένειας.


«Συνέλαβαν το παιδί μέσα στο ταξί με την κατηγορία ότι ξεπλένει μαύρο χρήμα. Αν είναι δυνατόν. Είναι απαράδεκτο να μας φέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Κάτι πρέπει να κάνετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεν μπορώ να προστατέψω τα παιδιά μου. Τι τους φταίει η κόρη μου; Ενα παιδί είναι που δύο αστυνομικοί κραδαίνοντας ένα ένταλμα σύλληψης το συνέλαβαν σαν να επρόκειτο για τον μεγαλύτερο κακοποιό. Εχει χαθεί κάθε μέτρο και δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια», ξεσπά στο «Εθνος» η κ. Καραβέλα.


Στέλλα Κεμανετζή




Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=3914742