Ειδήσεις

2 Φεβ 2009

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Μεταγραφολογία Χειμώνας 2008-09

Παιδεία, εκπαίδευση ή πτυχιοπωλεία;

ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ

Γνήσιο ρεμπέτικο ή μήπως η λίμνη των κύκνων!

Το “τσίμπημα” επιτρέπεται;;;

Διδάσκεται η ΗΘΙΚΗ ή είναι έμφυτη;

Στεφανία Μιζάρα @ WebTV

Σαν αντίσταση στην τρομοκρατία της απαισιοδοξίας και πανικού που σπέρνουν τα ΜΜΑ και οι πολιτικοί

Κέικ σοκολάτας σε 5 λεπτά

Έντυπη … Κρίση!!!

Συγκλονισμένος ο Δικηγορικός κόσμος της Μεσσηνίας για τον χαμό του Σπύρου Ιωάννου

Βρήκαμε την γριά στο καρναβάλι

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν η εξαιρετική σάτυρα, "σατυρίζεται" με πρόστιμα

Μήνυμα αναγνώστη

......
Άλλη μία αγωγή από εύθικτους σατυριζόμενους για τον Λάκη Λαζόπουλο, αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο του «ΛΑΟΣ», Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο λόγος είναι η εκπομπή "Όταν ο Λάκης Δεν Είναι Εδώ" που στις 25/1/09 παρουσίασε τον πρόεδρο του «ΛΑΟΣ» με μουστάκι τύπου «Hilter» σε μουσική υπόκρουση το κομμάτι "Όλα σε Θυμίζουν".
Στη συνέχεια, ενώ μιλούσε ο «Καρατζαφέρης» έπαιζε το Γερμανικό εμβατήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. ........

Περισσότερα: simmoria.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε σήμερα το DentNEWS στις 18:00 στην ΕΤ1 - "Ψηφιακή Ελλάδα"

Σήμερα (2 Φεβρουαρίου) στις 18:00 (ΕΤ1) δείτε στην εκπομπή ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, την παρουσίαση του DentNEWS.net.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς απαντούν οι επαγγελµατίες, στην ερώτηση "πώς πάει η δουλειά"

Μήνυμα αναγνώστη
............
Φούρναρης: Ψίχουλα
Μανάßης: Κολοκύθια
........
Περισσότερα: kosmosnews.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο «Υ» - Ήρωας δίχως καρμπόν...

Τον γνώρισα στη Σαλονίκη. Τον «έτρεχα» αλαφιασμένος σε εκπομπή του Antenna. Η συζήτηση στο αυτοκίνητο, καθώς κοίταζε τα περίχωρα της πόλης, με το παράθυρο ορθάνοιχτο, ήταν κάτι το… διαφορετικό. Δύο φεγγάρια αργότερα, μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό κάτω από τον ουρανό του Θεάτρου της Γης και τραγουδάμε μελωδίες και στίχους, ιδρωμένοι, κάτω από τ’ αστέρια. Και αναρωτιέμαι, «πώς να την κοιμηθείς αυτή τη νύχτα;»…
........
Διαβάστε τη συνέντευξη στο: ymagblog.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση Μανώλη Σκουλάκη για επίθεση ΜΑΤ σε αγρότες της Κρήτης

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων
2.2.2009

«Ντροπή… Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι φιλήσυχα και ειρηνικά έφτασαν σήμερα το πρωί στο Πειραιά με σκοπό να μεταβούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους.
……..
Συνεχίζεται…

Αντί αυτού η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών έβαλε τα ΜΑΤ να υποδεχτούν τους αγρότες με ξύλο και δακρυγόνα… Η συμπεριφορά αυτή είναι ανεπίτρεπτη, αδικαιολόγητη, προκλητική αλλά και αντιδημοκρατική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι αγρότες ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να μεταβούν ελεγχόμενα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Καλώ τη Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιτρέψει στους αγρότες της Κρήτης να μεταβούν στο Υπουργείο, να συναντήσουν τον αρμόδιο Υφυπουργό και να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…


Επιτέλους η κυβέρνηση ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας αντιμετωπίσει με ισοτιμία όλους τους αγρότες…Οι Κρητικοί αγρότες δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ας πούμε επιτέλους το όνομά του... καρκίνος!

Μήνυμα αναγνώστη
...........
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουάριου 2009, η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, καταθέτει επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και παράκλησης, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την απομυθοποίηση του....

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Μιχαήλ
Πρόεδρος οργάνωσης

http://www.bestrong.org.gr/el/bestrong/background/panagiotismichail/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κοκορομαχία για την Παιδεία

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι πως η κυβέρνηση επιθυμούσε μια δυναμικότερη συμμετοχή του κ. Μπαμπινιώτη στα εκπαιδευτικά δρώμενα, όμως είναι γεγονός ότι αποτέλεσε έκπληξη ο «παραγκωνισμός» του κ. Βερέμη με τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Δεν έφταναν όλοι οι άλλοι (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κ.λ.π) που δυναμιτίζουν το διάλογο, τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τρικλοποδιά τον εαυτό της.
Εκτός βέβαια και αν σκοπός της είναι με αυτή την «διαρχία» να δημιουργήσει σύγχυση και να οδηγήσει το διάλογο σε αποτυχία.
Η αλήθεια είναι ότι και ο κ. Βερέμης και ο κ. Μαμπινιώτης είναι αξιόλογοι Πανεπιστημιακοί αν και κατά καιρούς εκφέρουν λίγο περίεργες απόψεις. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα φανούν αντάξιοι των καθηκόντων τους.

Ας δούμε λίγο τα σχέδιά τους για τη μεταρρύθμιση στο: paideia-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άδικη η απόφαση για τα παιδιά μου, λέει η μητέρα

"Άδικη" χαρακτήρισε την απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης μια από τις μητέρες των παιδιών στο οποίο επιβλήθηκε ποινή εγκλεισμού σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων για την υπόθεση Άλεξ και ήδη μεταφέρεται στο Βόλο.
Θα βρούμε την άκρη, ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονα από εδώ και μπρος, τα παιδιά μου, μου τα πήραν άδικα, αύριο θα τους πάω ρούχα στο Βόλο…
……..
Από: laikoyra.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκαψαν ζωντανό λαθρομετανάστη για να νικήσουν την ανία τους...

Τραγικό ήταν το ξημέρωμα της Κυριακής για έναν 35χρονο μετανάστη στη Ρώμη. Οι δράστες της απάνθρωπης επίθεσης, ξυλοκόπησαν άγρια τον Ινδό, ο οποίος κοιμόταν σε ένα παγκάκι, τον περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.

Ο μετανάστης, που όταν έφτασε το ασθενοφόρο είχε χάσει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρότατα εγκαύματα στο 40% του σώματος του. Η κατάστασή του κρίνεται αρκετά σοβαρή.
Η αστυνομία της Ρώμης έχει συλλάβει τρία άτομα για την επίθεση, ανάμεσα τους και έναν ανήλικο 16 ετών.
Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 16, 19 και 29 ετών, γυρνούσαν στους δρόμους με ένα μαύρο Twingo έπειτα από μία βραδιά με μπύρα και μαριχουάνα. Η ιδέα να «κάψουν τον Ινδιάνο» προέκυψε όταν βάζοντας βενδίνη είδαν πως περισσεύει ένα ευρώ στον μετρητή ενός self service - πρατηρίου λίγο έξω από το Νετούνο.
Με το ευρώ που περίσσευε γέμισαν με βενζίνη ένα μισόλιτρο μπουκάλι μπύρας που είχαν μαζί τους.
Και λίγη ώρα αργότερα ο Ινδός μετανάστης Ναντέχ Σινγκ Σιντού είχε την ατυχία να διασταυρώσει τα βήματά του με τον Λούκα, τον Φραντσέσκο και τον 16χρονο που είχαν στην παρέα τους.
Η ομολογία τους εξίσου σοκαριστική με το έγκλημα. «Θέλαμε ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά, να νικήσουμε την ανία»...

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών που προβληματίζουν έντονα τις ιταλικές αρχές.
..........
Από: Τα Νέα και skai.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αντέδρασαν οι ανήλικοι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τον Άλεξ - Πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

Άρχισαν να φωνάζουν, να απειλούν, να πετούν και να χτυπούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
...
Διαβάστε και: ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δηλώσεις του Σωτήρη Χατζηγάκη πριν φύγει για τις Βρυξέλες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη που αναχωρεί αύριο Δευτέρα για τριήμερο κύκλο συνεργασιών και επαφών στις Βρυξέλλες.
…………
Συνεχίζεται…

«1. Επί 17 ολόκληρες ημέρες πραγματοποιήσαμε ένα διεξοδικό και γόνιμο διάλογο με όλους τους εκπροσώπους και φορείς των αγροτών, για όλα τα προϊόντα και από όλες τις περιοχές της χώρας. Στον εξαντλητικό αυτό διάλογο έλαβαν μέρος παράγοντες από τις περιοχές της Κρήτης: εκπρόσωποι αγροτών και συνδικαλιστές, βουλευτές, νομάρχες, ανώτερα στελέχη της περιφέρειας Κρήτης και άλλοι. Ήταν δεκάδες και από τους πρώτους οι Κρητικοί, με τους οποίους συνομιλήσαμε και συνεργαστήκαμε για τα προβλήματά τους στο χώρο της γεωργίας.



2. Μετά από όλες τις διαβουλεύσεις αυτές η Κυβέρνηση με διϋπουργικές συνεργασίες, συνεκτίμησε τις ζημιές όλων των προϊόντων και όλων των περιοχών και αποφάσισε να προβεί σε συγκεκριμένες πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνες με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, τους Κανονισμούς της Ε.Ε. και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού που αφορούν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Οι συζητήσεις αυτές και οι προδιαγραφές του πακέτου των 500 εκατ. Ευρώ γνωστοποιήθηκαν με απόλυτη καθαρότητα στόχων και οδήγησαν στην αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών από όλα τα μπλόκα (38 σε σύνολο 40) όπως επίσης και στη συμφωνία για ένα ελεύθερο, ισότιμο και γόνιμο διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής για τα μεγάλα και δομικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το μέλλον, ιδιαίτερα μετά το 2013.



3. Από ελάχιστες πλευρές, όπως εκείνες ολίγων παραγόντων της Κρήτης προβάλλονται αιτήματα εισοδηματικών ενισχύσεων σε ορισμένα προϊόντα τοπικού ενδιαφέροντος. Αιτήματα πέραν του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ για όλους, δηλαδή ενισχύσεις ειδικού εισοδηματικού χαρακτήρα, οι οποίες συγκρούονται ευθέως με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούν να υιοθετηθούν και να προωθηθούν από την Ελλάδα. Αδυνατώ να θέσω τέτοια αιτήματα και διεκδικήσεις κατά το τριήμερο των προγραμματισμένων επαφών που θα έχω από αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες ως νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



4. Οι συζητήσεις και δεσμεύσεις σε παρόμοια αιτήματα που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό και τη γεωγραφική εκπροσώπηση θέτουν στον παρόντα χρόνο προβλήματα αξιοπιστίας του κράτους αλλά, κυρίως, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. την οποία οφείλουμε όλοι να θωρακίζουμε με σοβαρότητα και αξιοπιστία.



5. Κάνω έκκληση προς όλους τους αγρότες και παράγοντες των οποίων τα δίκαια αιτήματα γνωρίζω και τιμώ την υπευθυνότητά τους, και ιδιαιτέρως προς τους Κρητικούς αγρότες (όπως αποδείχτηκε στην σύντομη άρση του αποκλεισμού του αεροδρομίου Ηρακλείου και σε άλλες περιπτώσεις) να συνεκτιμήσουν τρία δεδομένα: - να μη δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις μας στις Βρυξέλλες,


- να μη διαχωρίζουν τον αγώνα τους από τη στάση όλων των άλλων αγροτών της Ελλάδος και,


-να μη δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην Αθήνα της οποίας οι καταστηματάρχες και οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.



6. Οι πόρτες του Υπουργείου και του γραφείου μου είναι ανοιχτές για όλους τους Έλληνες. Έχω ήδη αποδείξει ότι κάνω πράξη την πολιτική του ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου με όλους τους αγρότες και παράγοντες της γεωργίας. Ο διάλογος αυτός μετά από την επιστροφή μου από τις Βρυξέλλες θα δώσει προτεραιότητα στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας και απάντηση στις αγωνίες των αγροτών μας, ιδιαίτερα των νέων. Μαζί θα βαδίσουμε στην κοινή προσπάθεια και θα χαράξουμε τη νέα πορεία για το μέλλον, που δεν μας περιμένει».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έχουν DΝΑ του «Επαναστατικού Αγώνα» ή απλώς τον «ακουμπούν» για άλλη μια φορά – Αποτύπωμα επιβεβαιώνει την παρουσία γυναίκας στην επίθεση στου Γουδή

Όπως προέκυψε από την εργαστηριακή ανάλυση των πειστηρίων, και στις δύο επιθέσεις του "Επαναστατικού Αγώνα" (στις 23 Δεκεμβρίου 2008 στου Γουδή και στις 5 Ιανουαρίου 2009 στα Εξάρχεια), οι δράστες, ακριβέστερα οι συνεργάτες τους, άφησαν πίσω τους τη γενετική τους ταυτότητα.
Στην πρώτη περίπτωση, μάλιστα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διατείνονται ότι υπήρξε και άρωμα γυναίκας. Το εύρημα αυτό, το οποίο όπως ελπίζουν οι αστυνομικοί ίσως αποδειχθεί θησαυρός - είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα -, προέκυψε από την ανάλυση ενός αποτσίγαρου που μάζεψαν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο στο οποίο έλαβαν θέσεις μάχης οι τρεις σκοπευτές της οργάνωσης.

....
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένοχοι και οι πέντε ανήλικοι στην υπόθεση Άλεξ - Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους και τους πέντε ανήλικους για την κατηγορία της θανατηφόρου βλάβης από ασυνείδητη αμέλεια.
Στα δυο Ελληνόπουλα επιβλήθηκε η ποινή του εγκλεισμού σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων και για τους άλλους τρεις η παρακολούθηση – επιμέλειά τους από κοινωνικούς λειτουργούς με ταυτόχρονη παροχή κοινωνικής εργασίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Χθες, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επέκρινε από άμβωνος όσους βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν.
Κάλεσε τις κοινωνικές τάξεις σε αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ διαφώνησε ακόμα και με το «πακέτο» των 500 εκατομμυρίων ευρώ προς τους αγρότες, θυμίζοντας με επικριτικό τρόπο το «Τσοβόλα δωσ΄τα όλα».
Επέκρινε και τον Τύπο λέγοντας ότι «κεντρίζει» κι άλλες τάξεις να αρχίσουν να διεκδικούν.
Και τέλος, κατακεραύνωσε τους Έλληνες Μακεδόνες που πηγαίνουν στα καζίνα της Γευγελής στην ΠΓΔΜ και «χάνουν τα λεφτά μας».

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προάγγελος νέου πολιτικού φορέα το βιβλίο του Πετρου Τατούλη

O πρώην υφυπουργός, ο οποίος και στο παρελθόν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, στον πρόλογο του νέου του βιβλίου, απόσπασμα του οποίου παρουσιάζει σήμερα το Έθνος, προχωρεί ένα βήμα περισσότερο.
Συγκεκριμένα, αφού χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ «χρεοκοπημένο» όλο το πολιτικό σύστημα και σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύπλευρη κρίση», τονίζει:

«H όποια αλλαγή έχει κόστος. Έχει τίμημα. Το τίμημα για μένα ήταν ξανά η διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία. Το τίμημα για τους πολίτες είναι ότι πρέπει να τινάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευτούν το καινούργιο. Nα πετάξουν πίσω στην εξουσία το κοκαλάκι της συνενοχής. Tι θα κερδίσουν; Θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους».
.......
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών για την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Διαβάστε και: Η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος , με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία κάνει "απαράδεκτη αναφορά" στην ελληνική δικαιοσύνη και επαναφέρει τα περί δήθεν ευθύνης της Ελλάδας στο επεισόδιο που σκοτώθηκε ο πιλότος Ηλιάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
…………
Συνεχίζεται…


"Η γνωστή αυθαίρετη τουρκική πολιτική, όσον αφορά στα της περιοχής πληροφόρησης πτήσεων Αθηνών (FIR) είναι εκείνη που με τις σχεδόν καθημερινές πράξεις αμφισβήτησης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνεται για συμβάντα όπως εκείνα, που τον Μάιο του 2006 κατέληξαν στον τραγικό θάνατο του Έλληνα πιλότου Ηλιάκη.


Η επανάληψη ανακριβών και αστήρικτων ισχυρισμών από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το τραγικό συμβάν δεν αλλάζει τα πραγματικά περιστατικά ούτε αναιρεί τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς.


Οι εμπεριστατωμένες θέσεις της χώρας μας για τις ευθύνες για τη σύγκρουση των δυο στρατιωτικών αεροσκαφών είναι γνωστές στις τουρκικές αρχές, στους Συμμάχους και στους εταίρους μας.


Κατά τα λοιπά, οι αναφορές στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτες.



Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό, όταν καθ'οιονδήποτε τρόπο αναφέρεται στη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα".



ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

77χρονος διεκδικεί 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο γιατί αν και αθώος, φυλακιστηκε για 486 μέρες για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Κατηγορήθηκε από κρατικά όργανα για παραγωγή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου, κρατήθηκε επί 486 ημέρες στη φυλακή, για να αποκαλυφθεί στο δικαστήριο ότι δεν είχε καμία σχέση με το ρόλο που του είχε αποδοθεί.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας τον απάλλαξε ομόφωνα.
Ο 77χρονος με αγωγή του στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και διεκδικεί 1.458.000 ευρώ για την ολοκληρωτική οικονομική και ηθική καταστροφή που υπέστη.
........
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκλογές με το νόμο Παυλόπουλου προτείνει η ΝΔ - Απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έθεσε ευθέως ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε να δίνει καθαρές κυβερνητικές πλειοψηφίες, ενώ παράλληλα κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει άμεσα στην αλλαγή αυτή.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση ελπίζει να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και είτε να το υποχρεώσει σε συναίνεση είτε να του χρεώσει την ακυβερνησία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση.
.....
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλειστό το λιμάνι του Πειραιά - Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις - Μόνο τον υπουργό Οικονομίας ή Αγροτικής Ανάπτυξης θέλουν να συναντήσουν

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο λιμάνι του Πειραιά είναι οι περίπου χίλιοι διακόσιοι αγρότες της Κρήτης, μέχρι να τους επιτραπεί να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή να κατέβει στο λιμάνι ο Σωτήρης Χατζηγάκης ή ο Γιάννης Παπαθανασίου.
Η κυκλοφορία στην παραλιακή έχει διακοπεί.
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα πλοίο με προορισμό την Κρήτη να φύγει από το λιμάνι και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες συνάδελφοί τους κατά τα πρωινά επεισόδια.
Αποκλεισμένη από τους αγρότες είναι η Ακτή Βασιλειάδη και η Ακτή Κονδύλη, απροσπέλαστο το λιμάνι, από το ύψος του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα η απόφαση για τον Άλεξ - Αύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εξαφάνισή του

Ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη στην πολύκροτη υπόθεση Άλεξ, από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στη Βέροια.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε 4 μήνες και στο δικαστήριο, σε 44 συνεδρίες, κατέθεσαν περίπου 100 μάρτυρες.
Μια τραγική σύμπτωση, αύριο Τρίτη, μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εξαφάνιση του Άλεξ...
…………
Περισσότερα: Φως στο Τούνελ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας

Η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη Τούρκων πιλότων από ελληνικό δικαστήριο, για το θάνατο του πιλότου Ηλιάκη κατά τη διάρκεια αερομαχιών.
.......
Διαβάστε και: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρυθμη η κατάσταση στον Πειραιά - Τραυματίστηκε βουλευτίνα - Δυο προσαγωγές

Από τις συμπλοκές αστυνομικών και αγροτών από την Κρήτη, οι οποίοι επιδιώκουν να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ μέχρι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια διακομίστηκε η βουλευτίς Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ένας αγρότης.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση χημικών στο λιμάνι του Πειραιά ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε δύο προσαγωγές.
.....
Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένταση στον Πειραιά - Έριξαν χημικά στους αγρότες

Δυο μπλόκα των ΜΑΤ έχουν εγκλωβίσει του αγρότες που έφτασαν σήμερα το πρωί με περίπου 200 τρακτέρ και άλλα τόσα αγροτικά αυτοκίνητα με τρία πλοία.
Δεν τους επιτρέπουν να πάνε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τα τρακτέρ τους και οι αψιμαχίες έφεραν τα δακρυγόνα...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...