Ειδήσεις

3 Φεβ 2009

Η φωτογραφία είναι από την σιωπηρή διαμαρτυρία γυναικών που έγινε απόψε στη Βέροια για τον Άλεξ

Η φωτογραφία είναι από την σιωπηρή διαμαρτυρία γυναικών που έγινε απόψε στη Βέροια, στην Πλατεία Δημαρχείου, με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών χρόνων από την εξαφάνιση του άτυχου μαθητή.
Η γυναίκες ζητούν να μάθουν τι απέγινε ο Άλεξ…

........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο έως 150.000 ευρώ

Nομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει την προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο μέχρι του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα πρόταση - "βόμβα" του ΣΕΒ για αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων

Η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την παρέμβαση του Συνδέσμου, απάντησε ο Ευάγγελος Αντώναρος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, ζητάει

  • Προικοδότηση του ταμείου κοινωνικής συνοχής,
  • Η ανάληψη από το κράτος μέρους των ασφαλιστικών εισφορών των νέων χωρίς προϋπηρεσία
  • προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις
  • Προώθηση έργων με τη συμμετοχή Δημοσίου
  • Κατάργηση «κλειστών» επαγγελμάτων
  • Αύξηση ορίων ηλικίας που καθιστούν τα φτωχά νοικοκυριά, δικαιούχους διαφόρων προγραμμάτων

  • Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
    …..

Συνεχίζεται…

Δελτίο Τύπου: Επιστολή Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννη Παπαθανασίου με πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, 3/2/2009



Πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, με αναφορά σε τέσσερις άξονες, όπως είναι η στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευάλωτων ομάδων, η προστασία της απασχόλησης, η αναθέρμανση της οικονομίας και η προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη, (29.1.2009) στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ στην επιστολή του σημειώνει την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μακράς πνοής, αντί για ημίμετρα και περιστασιακές πολιτικές, ενώ επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό της πολιτικής και στην εφαρμογή των μέτρων.

Ακολουθεί, το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΣΕΒ:

«Κύριε Υπουργέ,

Η κρίση που βιώνουμε είναι βαθιά και θα είναι μακρά. Η χώρα μας, εξάλλου, είναι εξαιρετικά ευάλωτη στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης διότι τα δημοσιονομικά περιορίζουν τις επιλογές της στη λήψη μέτρων. Γι’ αυτό και η ουσιαστική αντιμετώπιση της προϋποθέτει βαθιές τομές στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μακράς πνοής. Αν μείνουμε στα ημίμετρα και στις περιστασιακές πολιτικές, την Ελληνική οικονομία και κοινωνία απειλεί το φάσμα της βαθιάς ύφεσης, της υψηλής μόνιμης ανεργίας, της οριστικής διεθνούς περιθωριοποίησης. Η χώρα χρειάζεται πολιτικό εθνικό ορίζοντα και όχι μικροπολιτική ατζέντα—κάτι που, προφανώς, αφορά όλους ανεξαίρετα τους φορείς ευθύνης.

Η κοινωνία εύλογα ανησυχεί και κινητοποιείται, ενόψει των υπαρκτών αλλά και των διαφαινόμενων συνεπειών της κρίσης. Θα ήταν ωστόσο δραματικό αν επικρατούσε μεταξύ των κοινωνικών ομάδων το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και όχι η αντίληψη ότι θα σωθούμε –ή θα χαθούμε—όλοι μαζί.


Για τον λόγο αυτό, οι παροχές που δίνονται είτε περιστασιακά, είτε υπό το κράτος εκβιασμού ως κατασταλτικό φάρμακο στις επιμέρους κοινωνικές διεκδικήσεις, χωρίς προηγούμενη ιεράρχηση των αναγκών και των στόχων, χωρίς να εντάσσονται σ’ ένα σαφές και συνεπές σχέδιο, θα καταστούν μπούμερανγκ για το κοινωνικό σύνολο και το κοινό μας μέλλον.


Οι σημερινές περιστάσεις υπαγορεύουν ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής με άμεσα μέτρα κοινωνικής στήριξης και αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Τα μέτρα στήριξης αναπόφευκτα θα επιβαρύνουν τον ήδη προβληματικό Προϋπολογισμό. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, όμως, αν υποβληθούν άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα και αποτελεσματικά θα προσδώσουν στη χώρα μας την απαραίτητη αξιοπιστία ώστε να προσφεύγει στο διεθνή δανεισμό, απαλλαγμένη από τους επαχθείς όρους που της επιβάλλονται σήμερα.


Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας και η ηγεσία της καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα:


Στην επιβολή από την ΕΕ μίας πολύ αυστηρής επιτήρησης για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας –πράγμα που θα επιφέρει κοινωνικά αδιέξοδα χωρίς να αποτρέπει τη διαιώνιση των χρόνιων παθογενειών της οικονομίας μας.


Στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος –συνδυασμένου με άμεσα μέτρα κοινωνικής στήριξης των ασθενέστερων- που θα αποτελέσει και τη βάση μιας δεσμευτικής μεσοπρόθεσμης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πεποίθηση μας είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό της πολιτικής και στην εφαρμογή των μέτρων.

Γι’ αυτό ο ΣΕΒ καταθέτει σήμερα ένα πλαίσιο μέτρων με αναφορά σε τέσσερις άξονες: τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευάλωτων ομάδων, την προστασία της απασχόλησης, την αναθέρμανση της οικονομίας και την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.

Επιπλέον ο ΣΕΒ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα μέλη του να συμβάλουν στη διατήρηση της απασχόλησης και την ενίσχυση των επενδύσεών τους στην Ελλάδα, για να βγει η χώρα από την κρίση δυνατή και ενωμένη.

Το αίσθημα ευθύνης που όλοι επιβάλλεται να επιδείξουμε, προϋποθέτει την ενεργή συμβολή όλων μας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η χώρα μας την κρίση με αποφασιστικότητα, σχέδιο και εμπιστοσύνη για το μέλλον της».

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Βασικοί άξονες:

1. Μέτρα κοινωνικής στήριξης
2.
Προικοδότηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής με τα υπεσχημένα και άμεση χρήση των πόρων του.


Αύξηση των ορίων που καθιστούν φτωχά νοικοκυριά δικαιούχους προγραμμάτων.


Κατάργηση των αντικινήτρων στη διανομή κερδών και την πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη χαμηλόμισθων εργαζομένων.



2. Μέτρα για τη διατήρηση της απασχόλησης


Κατάρτιση:

Ειδική επιδότηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ που αναλαμβάνουν να καταρτίσουν εργαζόμενους που έχουν χάσει τη θέση εργασίας τους.

Στοχευμένη προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης ειδικά των νέων και των γυναικών.


Ενεργές πολιτικές δια βίου μάθησης ειδικά για εργαζόμενους σε κλάδους που φθίνουν.

Αύξηση απασχόλησης νέων:

Το κράτος να αναλάβει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών νέων που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 12 μήνες).

Στήριξη προσλήψεων σε μικρές επιχειρήσεις:

Προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ύψος που αντιστοιχεί στις εισφορές του βασικού μισθού για νέες προσλήψεις εντός του 2009 σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10 εργαζόμενους.


'Αμεση απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης υπαλλήλων και απογραφής εργοδοτών και πλήρης μηχανογραφική υποστήριξη.


3. Μέτρα οικονομικής ανάπτυξης


Μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας:


Εξόφληση χρεών δημοσίου προς επιχειρήσεις ή παροχή εγγύησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενέχυρο στις τράπεζες.


Συστηματική και ευρείας εκτάσεως ηλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών στοιχείων.


Κατάργηση ειδικών φόρων στην επιχειρηματική δράση – συγκέντρωσης κεφαλαίου, ειδικές εισφορές κ.λπ.


Μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων και/ή αύξηση αποσβέσεων για επενδύσεις που θα γίνουν μέσα στο 2009 και 2010.


'Αμεση και αποτελεσματική εκκίνηση του ΤΕΜΠΜΕ.


Επίσπευση έγκρισης και χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ.


Κατάργηση περιττών διοικητικών επιβαρύνσεων –δημοσίευση ισολογισμών ανά 3μηνο για τις εισηγμένες, υποχρεωτικές συνδρομές κοκ.


Μέτρα μεσοπρόθεσμα:


'Αμεση προώθηση όλων των ΣΔΙΤ.


Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, ελέγχου και εκταμίευσης των επιχορηγήσεων του επενδυτικού νόμου.


'Αμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Ν.3325/05 για την αδειοδότηση νέων εγκαταστάσεων και αναθεώρηση παλαιών.


Απλοποίηση διαδικασίας εξαγωγών ως προς την απόκτηση των απαραιτήτων εγγράφων-πιστοποιητικών.


3. Μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών


Εκκίνηση ολοκληρωμένου προγράμματος για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής με χρήση της πληροφορικής και με συνδυασμό


μέτρων πρόληψης και καταστολής.


Πραγματική εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος.


'Ανοιγμα όλων των αγορών στον ανταγωνισμό.


Κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων, με έμφαση στην εφοδιαστική αλυσίδα.


Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, κίνητρα για επενδύσεις σε ΑΠΕ και την εφαρμογή οδηγιών για ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων.


Ολοκλήρωση και εφαρμογή χωροταξικού σχεδίου.


Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών δημοσίων προμηθειών.


Πλήρης και άμεση εφαρμογή του νόμου περί ΔΕΚΟ και των επί μέρους προγραμμάτων εξυγίανσης.


Συνεπής και μόνιμη μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνταξιοδοτήθηκε Αττίλα Ολγκάτς

Συνταξιοδοτήθηκε από το Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας, όπου εργαζόταν από το 1970, ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όταν, πριν από μέρες, είχε δηλώσει ότι κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974 είχε σκοτώσει δέκα άτομα, με πρώτο έναν αιχμάλωτο στρατιώτη.
…….
Συνεχίζεται…


Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ, τη συνταξιοδότησή του ζήτησε ο ίδιος ο Ολγκάτς πριν από μερικές μέρες και ενώ το Κρατικό Θέατρο ετοιμαζόταν να διενεργήσει για αυτόν διοικητική εξέταση.


Ο Γενικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Λεμί Μπιλγκίν ανέφερε πως η συνταξιοδότηση "ήταν δική του απόφαση".

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και η δικαστική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Αλί Τσακίρ στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται για τον Ολγκάτς κατηγορία του εγκλήματος πολέμου.

Αν στοιχειοθετηθεί κατηγορία, ο ηθοποιός θα παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.


ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φεύγουν οι αγρότες από τον Πειραιά

Σε τρία πλοία με προορισμό την Κρήτη επιβιβάζονται οι αγρότες, οι οποίοι μετά από σχεδόν δυο ημέρες εγκαταλείπουν το λιμάνι του Πειραιά, ενώ προηγήθηκε η αποχώρηση των ΜΑΤ, που είχαν θέσει ως προϋπόθεση για να λύσουν το μπλόκο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιράν - Νεαρός άνδρας καταδικάστηκε σε τύφλωση επειδή στέρησε την όραση από γυναίκα που αρνήθηκε να τον παντρευτεί

Διαβάστε και: Αφγανιστάν - Μια έφηβη γεμάτη ελπίδες, τώρα έχει ένα παραμορφωμένο πρόσωπο - Βίντεο

Το ανώτατο δικαστήριο του Ιράν επικύρωσε σήμερα την πρωτόδικη απόφαση ισλαμικού δικαστηρίου που καταδίκασε έναν 27χρονο άνδρα να τυφλωθεί επειδή στέρησε την όραση από μία γυναίκα που αρνήθηκε να τον παντρευτεί, ρίχνοντάς της στο πρόσωπο καυστικό υγρό.
…..
Συνεχίζεται…
Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την έφεση του καταδικασμένου και αποφάσισε ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι νόμιμη και ότι επομένως αυτή μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, γράφει σήμερα η κυβερνητική εφημερίδα του Ιράν.


Τον περασμένο Νοέμβριο ισλαμικό δικαστήριο είχε καταδικάσει τον νεαρό άνδρα σε τύφλωση με την έγχυση δέκα σταγόνων θειικού οξέος στο κάθε μάτι.


Παρά τις αλλεπάλληλες θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε η άτυχη 26χρονη μετά την επίθεση του επίδοξου συζύγου, έχασε ολοκληρωτικά την όρασή της και ζει παραμορφωμένη από τα σημάδια που προκάλεσε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και σε πολλά σημεία του σώματός της.



Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο (σαρία) οι δράστες επιθέσεων εκ προθέσεως τιμωρούνται με το ίδιο νόμισμα.


ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φεύγουν οι αγρότες σήμερα το απόγευμα αλλά πρώτα θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ από το λιμάνι

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός τους. Θα μπούν στο πλοίο και θα φύγουν χωρίς έκτροπα αλλά πρώτα θέλουν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το λιμάνι του Πειραιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δακρυγόνα στον Παπανδρέου και τον Μίχα! (3 Φεβρουαρίου 2009) - Βίντεο

Από: parapolitiki

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια ψηφοφορία online για την ελληνική τηλεόραση

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ψηφοφορία για να δούμε πώς βλέπετε την τηλεόραση. Πώς την αντιμετωπίζετε δηλαδή; Είναι για εσάς μέσο ενημέρωσης; Είναι τρόπος ψυχαγωγίας; Είναι άχρηστη;
Οι επιλογές είναι πολλές. Διαλέξετε προσεκτικά και ειλικρινά τι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο.
Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ψηφίστε λοιπόν εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μεθοδολογία της επίθεσης στο Α.Τ. Κορυδαλλού σήμερα τα ξημερώματα είναι ίδια με το χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα» στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας

Η μεθοδολογία είναι ακριβώς η ίδια με το χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα» πριν από δύο χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, με εξαίρεση τον τρόπο διαφυγής των δραστών, είπε στον Αlpha 98,9 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Παναγιώτης Στάθης.
"Είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ανθρώπους", τόνισε ο κ. Στάθης. Όπως είπε, ο ειδικός φρουρός αιφνιδιάστηκε και δεν άνοιξε πυρ, ενώ οι δράστες φεύγοντας έριξαν κι ένα αυτοσχέδιο βαρελότο.

Αναφερόμενος στην ανάληψη ευθύνης από τον «Επαναστατικό Αγώνα» με τηλεφώνημα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πρακτική όχι γνώριμη για την οργάνωση, ο κ. Στάθης είπε ότι «ο χρόνος που έγινε το τηλεφώνημα σε συνδυασμό με το μέσο μας κάνει να μην το απορρίπτουμε a priori».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένοχοι και οι πέντε ανήλικοι - Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Άλεξ είναι νεκρός αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το πού βρίσκεται το σώμα του

.
.
.
..
.
.
.
..
...
Η δίκη που κράτησε τέσσερις μήνες και στο δικαστήριο, σε 44 συνεδρίες, κατέθεσαν περίπου 100 μάρτυρες δεν κατάφερε να δώσει απάντηση στο ερώτημα της μητέρας του Άλεξ: "Πού είναι ο μοναχογιός μου;"
.......
Πίνακας από:
Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο ΔΟΛ και έκανε λόγο για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Στις 05.06 τα ξημερώματα, περίπου μία ώρα μετά την επιδρομή στον Κορυδαλλό, άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και είπε:

«Λοιπόν άκου, την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού αναλαμβάνει ο Επαναστατικός Αγώνας, ΣΕΦΤΑ».

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ελέγχουν τη γνησιότητα του τηλεφωνήματος.
......
Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα «λύνουν» τα αδιέξοδα της κυβέρνησης

Μήνυμα αναγνώστη
……..

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ισχυρές δυνάμεις
της αστυνομίας εμπόδισαν περίπου 2.000 αγρότες, που έφθασαν τα ξημερώματα
από την Κρήτη με δεκάδες τρακτέρ, να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα
αγροτικά τους οχήματα.
Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση που δεν είχε αποτέλεσμα, οι Κρητικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αγροτικά οχήματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ όμως, απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.
Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η κυβέρνηση να «λύνει» τις διαφορές τις
με την κοινωνία, με τα ΜΑΤ και δακρυγόνα;
Δείτε το βίντεο της πρωινής εκπομπής του Mega με τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά…



Από: piazzadelpopolo.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δίωξη για το παπούτσι που πέταξε στον πρωθυπουργό της Κίνας

Δίωξη ασκήθηκε εναντίον του 27χρονου που πέταξε χθες ένα παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα την παγκόσμια οικονομία, σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.
Το παπούτσι δεν πέτυχε τον πρωθυπουργό, προσγειώθηκε σε απόσταση ενός μέτρου από αυτόν.
Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε "άθλια" την ενέργεια, αλλά τόνισε ότι δεν θα πλήξει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί στο Κέμπριτζ, στις 10 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφία από Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκυλιά κατά διαδηλωτών

Με σχέδιο Π.Δ. προβλέπεται για τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ότι βοηθούν όχι μόνο στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών αλλά και στις περιπολίες, που γίνονται για τη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, για την αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, για τη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προκειμένου να αποτραπεί τυχόν απόδραση, για την καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα εγκλήματα, ακόμα δε και για τη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Με δεδομένες τις νέες αυτές ρυθμίσεις, που τροποποιούν παλαιότερα διατάγματα, δημιουργείται το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις που χρειάζονται μέτρα τάξης (όπως σε επεισοδιακά συλλαλητήρια) να μπορούν να χρησιμοποιούνται τμήματα περιπολιών και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, όταν τα δακρυγόνα, τα χημικά, οι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και τα κλομπ κρίνονται ανεπαρκή.

......
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το προφίλ των bloggers

Έρευνα του sync.gr με τίτλο «Ο χάρτης της ελληνικής blogόσφαιρας» έρχεται να ρίξει φως στο προφίλ των bloggers και να μας γνωρίσει κάποια πράγματα για αυτούς, αν και οι περισσότεροι παραμένουν «κρυμμένοι» πίσω από την ανωνυμία ή τη ψευδωνυμία.
.......
Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σενάρια για κάλπες στις 22 Μαρτίου

«Οι κάλπες θα στηθούν στις 22 Μαρτίου»!

Η φράση ανήκει σε ανώτατο κρατικό παράγοντα που εμπλέκεται στην προετοιμασία των εκλογών και ο οποίος ενημέρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο κυβερνητικά στελέχη με τα οποία διατηρεί προνομιακούς δεσμούς

Η είδηση τους χτύπησε σαν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αντιλήφθηκαν ότι μπορεί να βρίσκονται ενώπιον μιας επανάληψης του 2007. Τότε «ο Κ. Καραμανλής άφηνε τους δικούς του να διαρρέουν ημερομηνίες για το τέλος του Σεπτέμβρη και έστησε κάλπες στις 16», σημείωσε στο «Έθνος» ανώτερος παράγοντας του κυβερνώντος κόμματος.
Στις πληροφορίες αυτές για πρόωρες εκλογές την άνοιξη «κολλούν» και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που θέτουν θέμα εκλογικού νόμου.
…….
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης το 1991 ανέβαινε στα τρακτέρ των αγροτών ενώ τώρα για να μην συναντήσει τους αγρότες "δραπέτευσε" στις Βρυξέλλες... Φωτογραφία

«Δραπέτευσε» στις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης για να μη συναντήσει τους Κρητικούς αγρότες. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα συναντούσε την Κύπρια Επίτροπο αρμόδια για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Ανδρούλα Βασιλείου.
Συνεργάτιδα, ωστόσο της κ. Βασιλείου, που ρωτήθηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ουσιαστικά διέψευσε ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού της Επιτρόπου με τον κ. Χατζηγάκη και πρόσθεσε ότι η ατζέντα της κ. Βασιλείου ήταν ιδιαίτερα φορτωμένη.
Ραντεβού δεν υπάρχει ούτε σήμερα αφού όπως πρόσθεσε η ίδια συνεργάτιδα, η κ. Βασιλείου θα βρισκόταν στο Στρασβούργο.
Κύκλοι του κ. Χατζηγάκη επιχείρησαν αργά το βράδυ να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν. Και τόνιζαν ότι το ραντεβού με την κ. Βασιλείου είχε πράγματι κλειστεί εδώ και 3 ημέρες από τον μόνιμο πρέσβη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κ. Βασίλειο Κασκαρέλη, ωστόσο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από την ίδια την επίτροπο που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή - "βόμβα" βουλευτή προκαλεί νευρική κρίση στο Μαξίμου

Ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει ξανά νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ώσπου να γίνει το νέο Εφετείο στη Μυτιλήνη

Από αλλού το φοβόταν και από αλλού το βρήκε η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ κ. Ι. Γιαννέλη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ξανά νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης νέου Εφετείου στη Μυτιλήνη.
Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου φοβόταν ανταρσία από τους συνήθεις διαφωνούντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πληροφορήθηκε χθες την απόφαση του κ. Γιαννέλη να προχωρήσει σε «λευκή απεργία» στη Βουλή καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα παιχνίδια παρασκηνίου που καθυστερούν τη λειτουργία των νέων εφετείων.
Μάλιστα ο βουλευτής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της παραίτησής του τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να αναλάβει τις ευθύνες του.
..........
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ευάγγελος Αντώναρος: Τα δακρυγόνα δεν είναι κίνηση βίας αλλά κίνηση απώθησης

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της αστυνομίας στους αγρότες από την Κρήτη που βρέθηκαν με τα τρακτέρ τους στον Πειραιά, ο Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε πως όσοι προσπάθησαν με υπερβολικές ενέργειες να βγουν από το λιμάνι απλώς απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης. Τα δακρυγόνα δεν είναι κίνηση βίας, αλλά κίνηση απώθησης κάποιων που θέλουν να παραλύσουν τη λειτουργία ολόκληρης της πόλης, είπε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα «κλειδιά» της αυτοδυναμίας και οι εκλογικοί νόμοι Παυλόπουλου και Σκανδαλίδη

- Το ποσοστό του πρώτου κόμματος.

- Ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.
- Το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Νόμος Σκανδαλίδη

  • Όριο αυτοδυναμίας το 41,5% σε πεντακομματική Βουλή
  • Όριο αυτοδυναμίας το 42% σε εξακομματική Βουλή
Νόμος Παυλόπουλου
  • Όριο αυτοδυναμίας το 39% σε πεντακομματική Βουλή ή το 38% αν τα ποσοστά των εκτός Βουλής κομμάτων προσεγγίζουν το 5%
  • Όριο αυτοδυναμίας το 40% σε εξακομματική Βουλή........
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την νέα επίθεση, τα ξημερώματα, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού

Στις 4:15 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία άτομα έριξαν χειροβομβίδα - που δεν εξεράγη - εναντίον του τμήματος και «γάζωσαν» με σφαίρες το φυλάκιο στο οποίο βρισκόταν ένα άτομο το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε αφού πρόλαβε να πέσει κάτω.
Η Αστυνομία έχει συλλέξει περισσότερους από 15 κάλυκες 9 χιλιοστών από την περιοχή, που παραμένει ακόμα αποκλεισμένη.
Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να απενεργοποιήσουν τη χειροβομβίδα, που - σύμφωνα με τις πληροφορίες - είναι ανατολικής κατασκευής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...