Ειδήσεις

4 Φεβ 2009

Τι γράφει στο blog του ο Πέτρος Τατούλης για το νέο του βιβλίο

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου


αριστερά -BLOG- δεξιά
ελπίδα, εμείς οι ίδιοι

Εδώ και χρόνια έχω επιλέξει να εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις με γραπτά κείμενα. Η μοναξιά της γραφής –ο συγγραφέας μπροστά στο χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή– βοηθά τον πολιτικό να συγκεντρώνει τις σκέψεις του, να τις αναλύει, να ξεχωρίζει την ήρα της επικαιρότητας από το σιτάρι της ουσίας. Ξεκίνησα με τα παραδοσιακά μέσα, δηλαδή με τον Τύπο. Στη συνέχεια, στα μέσα που είχα για να εκφραστώ προστέθηκαν το διαδίκτυο, τα blogs, τα chat rooms και τα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντάς μου δύο επιπλέον εκπληκτικές δυνατότητες: αμεσότητα, χωρίς διαμεσολαβήσεις και διαδραστικότητα.
.....
Συνεχίζεται...
Το βιβλίο, που κυκλοφορεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία σε όλην την επικράτεια, ήρθε σαν φυσική συνέχεια. Είναι κι αυτό ένα μέσον επικοινωνίας με τους πολίτες. Με διαφορετική, όμως, λειτουργία. Η συλλογή των κειμένων δείχνει την πορεία της σκέψης, την ωρίμανση των ιδεών, την εξέλιξη των πολιτικών.


Τα παλαιότερα κείμενα γράφτηκαν από έναν βουλευτή που είχε ζυμωθεί με τα αρκαδικά ιδεώδη, αλλά δεν είχε δοκιμαστεί στο καμίνι της διακυβέρνησης. Ακολούθησαν κάποια, λιγοστά κείμενα, που ξέφυγαν από τη δίνη της καθημερινής δεκαοχτάωρης δουλειάς στο Υπουργείο Πολιτισμού.


Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε χρόνος για λόγια. Ήταν περίοδος για πράξεις. Τα κείμενα που ακολούθησαν την επάνοδό μου στις τάξεις των βουλευτών δεν ήταν δυνατόν να είναι παρόμοια με αυτά που είχαν γραφτεί πριν από το Μάρτιο του 2004. Η αθωότητα είχε χαθεί. Οι καταστάσεις μου φαίνονταν πιο ξεκάθαρες....
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σας δω στην παρουσίαση του βιβλίου μου "αριστερά- BLOG- δεξια, ελπίδα εμείσ οι ίδιοι" που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο Caravel.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου στο http://www.tatoulis.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έπιασε τόπο το αντάρτικο του Γιαννέλλη και ο Στρατής Μυριβήλης που ζητούσε Εφετείο στο νησί από το 1923

Έπιασε τόπο το αντάρτικο και σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την επιστολή - "βόμβα" του Γιάννη Γιαννέλλη για καταψήφιση των νομοσχεδίων, ο Ευάγγελος Αντώναρος έσπευσε να ανακοινώσει πως η απόφαση για το Εφετείο Αιγαίου θα υλοποιηθεί.


Ιδού ένα δημοσίευμα της Μυτιληνιάς εφημερίδας «Καμπάνα» του 1923: Ένα σχόλιο του Στρατή Μυριβήλη που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλουμε το δίκιο μας! Το απαιτούμε απ' την Επανάσταση (σ.σ. του Πλαστήρα). Γιατί μας υποσχέθηκε δικαιοσύνη, μαζύ με όλα τα αγαθά που ευαγγελίστηκε και δε βλέπουμε Δικαιοσύνη. Τα άλλα είνε κουραφέξαλα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η 15η Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να προκηρυχτούν εκλογές με λίστα

Σε άλλες εποχές ο Γιαννέλλης θα είχε διαγραφεί άμεσα. Τώρα όμως...

Από: Ελεύθερος Τύπος
("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το χρονικό των χτυπημάτων του Επαναστατικού Αγώνα και γράφημα της επίθεσης στο Α.Τ. Κορυδαλλού

Από: Ελεύθερος Τύπος

("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είναι δύο οι πυροβολισμοί, άρα δεν υπάρχει εκπυρσοκρότηση...

Σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου του εκπρόσωπου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτη Στάθη, στη 1:45 στην Τιμολέοντος Βάσσου, 38χρονος αστυφύλακας με 14 χρόνια υπηρεσία στην Αστυνομία, πυροβόλησε 31χρονο ιδιωτικό φύλακα.
Ο δράστης που προανακρίνεται στη Διευθυνση Ασφάλειας Αττικής πυροβόλησε δυο φορές και το θύμα είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Από τα στοιχεία του φακέλου του δράστη δεν προκύπτει κάτι που να δείχνει ψυχολογικά προβλήματα του δράστη, μάλιστα, είχε κριθεί ικανότατος, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα γκάφα ΕΛ.ΑΣ. - Μα καλά, έστειλαν τον "τρελό" στην Αμερικανική πρεσβεία; Και οι... ξύπνιοι της Πρεσβείας τον δέχτηκαν;

Ο αστυφύλακας με το παρατσούκλι "Ντάφι" είναι γνωστό ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Το ξέρουν και οι συνάδελφοί του και οι κάτοικοι της περιοχής που τον περιγράφουν σαν άτομο με απλανές βλέμμα που συχνά έχει απασχολήσει με μικροεπεισόδια.

Υπηρετεί από το 1999 στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, έχει τελειώσει τη Σχολή από το 1995 και δεν είναι η πρώτη φορά που τον έστειλαν στη φύλαξη της οικίας του Αμερικανού πρέσβη για την οποία υπεύθυνο είναι το Α.Τ. Αμπελοκήπων.
Βεβαίως, η Αμερικανική Πρεσβεία έχει και δικούς της φύλακες, ένοπλους και άοπλους, αλλά όπως και σε κάθε πρεσβεία, για τη φύλαξη το λόγο έχει και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην οποία υπάγεται.
Όσο για το πώς έγινε το περιστατικό, ο αστυφύλακας ήταν στο φυλάκιο, το θύμα ήταν στο πεζοδρόμιο κοντά στην είσοδο της κατοικίας, κίνηση που την εξέλαβε ως ύποπτη ο δράστης και τον πυροβόλησε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με ψυχολογικά προβλήματα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ιδιωτικό φρουρό;

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων ειδήσεων του Antenna, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ιδιωτικό σεκιουριτά, ήταν άτομο με ψυχολογικά προβλήματα που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει, απειλώντας συνάδελφό του με το όπλο, ενώ μια άλλη φορά είχε βγάλει τα ρούχα του σε δημόσια θέα.
Πυροβόλησε το σεκιουριτά και μετά καθόταν και τον κοιτούσε...
Το θύμα, 32 χρονών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ατυχές χαρακτηριστικό χαρακτηρίζει η Αμερικανική Πρεσβεία τον πυροβολισμό και τραυματισμό του ιδιωτικού φρουρού...

Ας βγάλει τώρα ανακοίνωση το State Department προσθέτοντας και την πλατεία Μαβίλη στις επικίνδυνες για επίσκεψη περιοχές από τους Αμερικανούς...

Σε εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού αποδίδουν οι πρώτες πληροφορίες τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι, έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη, όπου εκτελούσε χρέη σκοπού.
Ο τραυματίας διεκομίσθη άμεσα στο ΝΙΜΤΣ, ενώ διενεργείται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπυρσοκρότησε το όπλο του αστυνομικού.
Πάντως, η αμερικανική πρεσβεία κάνει λόγο για ατυχές περιστατικό που ερευνάται.

Διαβάστε: Οδηγία από το State Department διαπιστώνει επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας και Πυροβολισμοί τώρα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη
............
Διαβάστε τις αναφορές για τρομοκρατία και διαδηλώσεις στην Ελλάδα, από την ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
...........
Συνεχίζεται...

«Βαθιά ανησυχία για την αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων», εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σχετική ενημερωτική του ιστοσελίδα, όπου περιλαμβάνονται πληροφορίες και για την Ελλάδα.



Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι «όπως και άλλες χώρες που είναι μέλη της συνθήκης του Σένγκεν, τα ανοιχτά σύνορα της Ελλάδας με τους ευρωπαίους γείτονές της επιτρέπουν την ενδεχόμενη είσοδο και έξοδο τρομοκρατών».



Γίνεται λόγος για «ύπαρξη εσωτερικών ριζοσπαστικών οργανώσεων, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στην Ελλάδα, εναντίον ελληνικών και ξένων στόχων» και προστίθεται ότι μετά την εξάρθρωση της 17Ν, «στην πορεία του χρόνου αναδείχθηκαν άλλες οργανώσεις, που συνέχισαν να δραστηριοποιούνται και έχουν επιτεθεί βίαια εναντίον ελληνικών και ξένων στόχων».



Σημειώνεται, εδώ, η επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2007, αλλά και η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».


Επισημαίνεται ακόμη ότι στην Ελλάδα απεργίες και διαδηλώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο, ενώ υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή δημοκρατία και οι περισσότερες από αυτές τις ενέργειες κινούνται εντός των ορίων του νόμου, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν συμβαίνει, όπως μετά τον πρόσφατο θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που αποτέλεσε το έναυσμα για καταστροφές και συγκρούσεις.



Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι ορισμένες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώνονται σε περιοχές, στις οποίες συχνάζουν τουρίστες και ότι όταν υπάρχουν διαδηλώσεις οι επισκέπτες θα πρέπει να ενημερώνονται και να αποφεύγουν τις περιοχές, όπου οι διαδηλωτές συνήθως συγκεντρώνονται.



Αναφέρεται, τέλος, ότι γενικά δεν επιτρέπεται στην ελληνική αστυνομία να εισέρχεται στους χώρους των δημόσιων πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να διαπράττουν εγκληματικές πράξεις στους χώρους αυτούς.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την έπνιξαν στη μπανιέρα και μετά την έφαγαν

Ένας ανθοπώλης και ένας κρεοπώλης συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη για τη δολοφονία μίας νεαρής κοπέλας, την οποία έπνιξαν στην μπανιέρα διαμερίσματος και κατόπιν την καταβρόχθισαν εν μέρει, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή ερευνών της γενικής εισαγγελίας.
….
Συνεχίζεται…

«Τη νύκτα της 19ης προς 20η Ιανουαρίου, οι Γιούρι Μόινοφ, ανθοπώλης το επάγγελμα και Μαξίμ Γκαλαβάτσκιχ, κρεοπώλης, έπνιξαν μία νεαρή κοπέλα στην μπανιέρα του διαμερίσματος του ενός. Κατόπιν τεμάχισαν το πτώμα του θύματος σε πολλά κομμάτια, έφαγαν κάποια απ’ αυτά και πέταξαν τα υπόλοιπα στα σκουπίδια», εξηγεί στο ανακοινωθέν της η επιτροπή.


Το θύμα, μία κοπέλα ηλικίας 16 ετών, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τις 19 Ιανουαρίου.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυροβολισμοί τώρα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη

Όπως ακούσαμε στην ΝΕΤ, στην περιοχή ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός ενώ πάει και ασθενοφόρο γιατί σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τραυματίας.
Μάλλον πρόκειται για ατύχημα με το όπλο αστυνομικού, το οποίο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε τον ιδιωτικό φρουρό του πρέσβη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναβλήθηκε η δίκη Εφραίμ και Αρσένιου

Για τις 31 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των αγιορειτών Εφραίμ και Αρσένιου από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, στην υπόθεση μη έκδοσης δικαστικής απόφασης για τη λίμνη Βιστωνίδα.
Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν ως ύποπτοι από τους αρμόδιους εισαγγελείς και για το θέμα των ανταλλαγών ακινήτων, ενώ στις 25 του μήνα, οι δύο Αγιορείτες θα δικαστούν για την άρνησή τους να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Έφη Θώδη ζήτησε ακρόαση από τον Καραμανλή και αυτός της απάντησε




Αγαπητέ κυρ πρωθυπουργέ της Ελλάδος πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω ακρόαση" γράφει η Έφη Θώδη στον Κώστα Καραμανλή...
... γιατί θέλει να του φανεί χρήσιμη στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα!


Και ο Μητσικώστας μιμούμενος τον Καραμανλή, της απάντησε!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρία εκλογικά σενάρια

Ας δούμε τρία σενάρια, τα οποία δεν επιδιώκουν να καλύψουν όλη την γκάμα των δυνατών περιπτώσεων, αλλά επικεντρώνονται σε ορισμένες χαρακτηριστικές εκδοχές, καλύπτοντας έτσι ενδεχόμενες απορίες και για ένα πλήθος άλλων εναλλακτικών εκδοχών.
…….
Συνεχίζεται…

1ο σενάριο: Ακολουθεί σε γενικές γραμμές τις αποτυπώσεις των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος και δέχεται πάνω - κάτω τις προβολές εκλογικής επιρροής που διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν δημοσιεύσει. Το σενάριο χαρακτηρίζεται από τη σημαντική διαρροή ψήφων των δύο μεγαλύτερων κομμάτων προς τα μικρότερα, αλλά και από την αξιόλογη μετακίνηση ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. βρίσκεται έτσι στο «ναδίρ» (για βουλευτικές εκλογές) του 34%, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά το ποσοστό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές (38%), ενώ προκύπτει Βουλή 6 κομμάτων.

Στις συνθήκες αυτές δεν υπάρχει αυτοδυναμία ούτε με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου (ο οποίος, προβλέποντας μπόνους 50 αντί 40 εδρών, αναμένεται να αποδίδει συνήθως 6 έδρες παραπάνω στο πρώτο κόμμα σε σχέση με τον νόμο Σκανδαλίδη).

Στη περίπτωση αυτή επομένως θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία πάντως -για να σχολιαστούν ενδεικτικά τα θεωρητικά πιθανότερα σχήματα- θα μπορούσε να προκύψει όχι μόνον από το σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-Οικολόγων.

2ο σενάριο: Βρίσκεται κοντύτερα σε ένα σχετικά πιο «πολωτικό» περιβάλλον, στο οποίο θεωρείται ότι η Ν.Δ. ξεπερνά σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα συσπείρωσης που αντιμετωπίζει, περιορίζοντας και τις διαρροές της προς το ΠΑΣΟΚ.

Θεωρείται παράλληλα ότι περιορίζεται κάπως και η διαρροή ψήφων από τα δύο κύρια κόμματα προς τα μικρότερα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο δείκτης δικομματισμού κατά 4 μονάδες, ενώ επανερχόμαστε σε Βουλή 5 κομμάτων.

Στις συνθήκες αυτές θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, είτε επανάληψη των εκλογών με τον νόμο Παυλόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο πάντως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο (πάνω από 39%) για να μην απομείνει με την οριακή συγκομιδή των 152 εδρών.


Σημειώνεται ότι στις συνθήκες του συγκεκριμένου σεναρίου θα απέδιδε τις ίδιες έδρες (152) και ο παλιός εκλογικός νόμους (Κούβελα) του 1990, σε αντίθεση με το προηγούμενο σενάριο στο οποίο θα είχε αποδώσει 156 έδρες.

Το οξύμωρο αυτό, να κερδίζει περισσότερες έδρες το πρώτο κόμμα με μικρότερο ποσοστό, οφείλεται στη διαφορετική λειτουργία του προηγούμενου νόμου ο οποίος επηρεαζόταν σημαντικά όχι μόνον από το εκλογικό ποσοστό του πρώτου κόμματος (όπως συμβαίνει με τις δύο εκδοχές του τρέχοντος νόμου), αλλά και από τη διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα. Το συγκεκριμένο οξύμωρο μάλιστα γίνεται ακόμα πιο χαρακτηριστικό στο επόμενο σενάριο όπου το πρώτο κόμμα με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό (40%) θα κινδύνευε να βρεθεί χωρίς αυτοδυναμία.

*3ο σενάριο: Θεωρείται ακόμα πιο «πολωτικό», όπου τα δύο μεγάλα κόμματα σχεδόν επανέρχονται αθροιστικά στο ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές του 2007 (79%) με οριακή μεταξύ τους διαφορά μιας μονάδας.

Στις συνθήκες αυτές επομένως μπορεί να θεωρηθεί ότι «όλα παίζουν» ως προς το κόμμα που προηγείται, αλλά και ως προς τη διάταξη των κομμάτων που ακολουθούν, γι' αυτό και αποφεύγεται εδώ η συγκεκριμένη ονοματολογία, ενώ θεωρείται παράλληλα ότι το 5ο κόμμα βρίσκεται οριακά ακριβώς στο 3%.

Έτσι, διανοίγονται στην πράξη δύο διαφορετικά ενδεχόμενα: Αν η Βουλή είναι πεντακομματική, βρισκόμαστε μόνο κοντά στο όριο της αυτοδυναμίας με τον νόμο Σκανδαλίδη (148 έδρες πρώτου κόμματος), ενώ ο νόμος Παυλόπουλου αποδίδει πλέον 154 έδρες.

Από την άλλη, αν η Βουλή είναι τετρακομματική (υποθέτοντας, για παράδειγμα, ότι το 5ο κόμμα συγκέντρωσε 2,9%), οι δύο εκδοχές του τρέχοντος εκλογικού πλαισίου θα απέδιδαν αντίστοιχα στο πρώτο κόμμα 151 και 157 έδρες (τρεις επιπλέον σε σχέση με την πεντακομματική Βουλή).

Συμπέρασμα: Με βάση τις τρέχουσες αποτυπώσεις των δημοσκοπήσεων -και επομένως αν υποθέσει κανείς τη διεξαγωγή εκλογών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα- σε κανονικές συνθήκες δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρηθεί ότι το πρώτο σε εκλογική δύναμη κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.


Για την επίτευξη αυτή με βεβαιότητα, αλλά και κάποια άνεση (ας πούμε 154 έδρες και πάνω) θα χρειαστεί επανάληψη των εκλογών και η εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου (Παυλόπουλου), με την προϋπόθεση βέβαια ότι το πρώτο κόμμα θα εξασφαλίσει τουλάχιστον το 40% των ψήφων.

Η εικόνα αυτή μάλιστα δεν αλλάζει ακόμα και αν -εκτάκτως- επανέλθει ο θεωρούμενος ως «σίγουρος» παλιός εκλογικός νόμος που εφαρμόστηκε σε όλες τις εκλογές της περιόδου 1993-2004 (παρά μόνο με την προϋπόθεση, όπως είδαμε, της σημαντικής διαφοράς του πρώτου από το δεύτερο κόμμα). Το ζήτημα επομένως που κυρίως προκύπτει και θα έπρεπε να απασχολεί του κύριους «παίκτες» στο πολιτικό μας σύστημα, εφόσον επιθυμούν να διατηρηθεί το καθεστώς των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς επαρκή εκλογική δύναμη.


Η επαρκής εκλογική δύναμη όμως προκύπτει από την αποτελεσματική και αξιόπιστη πολιτική παρουσία και όχι από την εκλογολογία.

* Ειδικός εκλογικός αναλυτής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/02/2009

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έφυγε" η Αλέκα Παΐζη

«Έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 90 ετών, μια γυναίκα που στη ζωή της δε φοβόταν ούτε το χρόνο, ούτε το θάνατο.

Η Αλέκα Παΐζη, από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που ανέδειξε η χώρα και ταυτόχρονα από τις πιο χαρακτηριστικές αγωνίστριες, καθώς πέρασε από τη Μακρόνησο, το Τρίκερι, συνελήφθη πάμπολλες φορές και επί τριάντα και πλέον χρόνια εργάστηκε υπό το φόβο μιας νέας σύλληψης.
Γεννημένη στην Κρήτη, υπηρέτησε το θέατρο για περισσότερα από 60 χρόνια, ερμηνεύοντας μεγάλους ρόλους.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο, στις 3:00 μετά το μεσημέρι από το Δεύτερο Νεκροταφείο.

Διαβάστε συνεντευξεις της στο «Βήμα» το 2005 και

Αλέκα Παΐζη: «Δεν με απορρόφησε η τέχνη, η ζωή με απορρόφησε»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι γράφει στο ιστολόγιό της η Νατέλα, σήμερα, τρια χρόνια μετά την εξαφάνιση του Άλεξ

Άλεξ - τρία χρόνια μετά....
Σήμερα 3 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον άδικο χαμό του γιου μας Αλέξανδρου Μεσχισβίλι. Μετά απ' ότι περάσαμε αυτά τα 3 χρόνια δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στην σημερινή κοινωνία απουσιάζουν εντελώς οι ηθικοί κανόνες και ότι οι υπάρχοντες νόμοι χρειάζονται αναδιάρθρωση.
Όμως κανείς δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτά, επικαλούμενος τα πολλαπλά "καθημερινά σοβαρά προβλήματα" που σίγουρα είναι πιο σημαντικά για όλους εκτός από εμάς.
….
Συνεχίζεται…


Την αβάσταχτη πίκρα την έχουμε συνηθίσει βλέποντας εδώ και 3 χρόνια τους δολοφόνους του γιου μας σε σχεδόν καθημερινή βάση. Και τι να κάναμε; Αφού η πολιτεία αποφάσισε ότι δεν μπορεί να τους περιορίσει ούτε στο ελάχιστο, δεν μπορέσαμε να φέρουμε και ιδιαίτερη αντίδραση. Στο κάτω-κάτω το έχουμε ξαναπεί, το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά της κοινωνίας ολόκληρης, η οποία δέχτηκε να συνυπάρχουν σε ένα απλό σχολείο συμμαθητές του θύματος και θύτες. Μέχρι το τέλος του δικαστηρίου αποφεύγαμε να κάνουμε προσωπικά σχόλια και να περιγράφουμε λεπτομέρειες της δίκης για να μην μας κατηγορήσουν για απόπειρα επηρέασης της κοινής γνώμης.



Βασικά, μας κατηγόρησαν έτσι και αλλιώς, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε αργότερα. Δεν μπορούμε σήμερα να σχολιάσουμε την δικαστική απόφαση γιατί δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Δεν ήμουν παρούσα επειδή γνώριζα με ποιους έχουμε να κάνουμε και τι θα επακολουθήσει.
Έτσι, μετά την ανακοίνωση της απόφασης είχαμε μόνο σπασμένες βιβλιοθήκες και καρέκλες από μέρους των δολοφόνων και όχι τα κρανία μας. Άλλωστε τα χέρια τους είναι συνηθισμένα σε κάτι τέτοια.



Όπως πάντα, ακολούθησε ρεσιτάλ ¨ερμηνειών" από τα ΜΜΕ. Μάλιστα στο χθεσινοβραδινό δελτίο της ΕΤ3 ειπώθηκε ότι η μεταφορά του Αλέξανδρου στο ακατοίκητο σπίτι δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία. Μάλλον έτσι τους είπανε οι συνήγοροι της αποτυχημένης υπεράσπισης. Ξέρετε πόσοι μάρτυρες δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και πόσοι "μάσησαν" τα λόγια τους επειδή φοβηθήκανε, και αυτό φαινόταν κιόλας; Πού να προκύψει κάτι αν ξέρεις ότι ο γιος σου, ο εγγονός σου, η ανιψιά σου αυτόματα γίνετε στόχος της περιβόητης συμμορίας και των φιλαράκων τους μόλις θα πεις δύο λόγια παραπάνω; Και κάτι άλλο. Αύριο οπωσδήποτε θα μάθουμε αν μπορούμε να κατονομάσουμε όλους τους παράγοντες αυτής της τραγωδίας, και του απίστευτου κύματος συκοφαντίας που ακολούθησε, για να είμαστε πιο σαφείς.

Δεν συμφωνώ με τον "μοναχικό λύκο" ο οποίος πέρυσι επισήμανε ότι δεν γράψαμε τίποτε για τις 3 Φεβρουαρίου.


Ό,τι και να γράψουμε, τον Αλέξανδρο δεν πρόκειται να τον γυρίσουμε πίσω. Και εμείς δεν τον σκεφτόμαστε μια φορά τον χρόνο, αλλά κάθε μέρα. Δεν θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την εύνοια της κοινής γνώμης. Είδαμε και ξαναείδαμε πως χειραγωγείται η λεγόμενη "κοινή γνώμη", προκειμένου να βγάλουν λεφτά οι "κίτρινοι" δημοσιογράφοι. Αλλά νιώθουμε και κάποια ανακούφιση γιατί δεν υπάρχει πλέον κανένα πιο απίστευτο, πιο ανήθικο ψέμα που δεν ειπώθηκε για εμάς. Μόνο χάνοντας το βάρος της υπόληψης αποκτάς πραγματική ελευθερία. Επομένως δεν φοβόμαστε πλέον τίποτα.



Ευτυχώς που δίπλα μας έμειναν οι φίλοι που μας γνωρίζουν πολύ καλά, και συχνά πυκνά λαμβάνουμε μηνύματα υποστήριξης από αγνώστους ( και αυτούς τους θεωρούμε φίλους). Μάλλον δεν έχει στερέψει η λογική στον κόσμο ακόμα....



Σας αφήνουμε. Σήμερα είναι δύσκολη μέρα. Και θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες μέρες....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φοβούνται για οργάνωση - «κλώνο» του Επαναστατικού Αγώνα γιατί αυτοί που πυροβόλησαν χρησιμοποίησαν και πρωτοεμφανιζόμενο όπλο

Φόβους ως και για την εμφάνιση μιας νέας οργάνωσης, εκτός από τον «Επαναστατικό Αγώνα», που θα προχωρεί σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων εξέφραζαν χθες ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
H ανησυχία προήλθε μετά τη διαπίστωση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ότι οι 19 σφαίρες που ρίχθηκαν χθες τα ξημερώματα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού προήλθαν από δύο όπλα - ένα πιστόλι των 9 mm και ένα ημιαυτόματο των 32 mm Scorpion - που δεν έχει χρησιμοποιήσει ξανά καμία οργάνωση «αντάρτικου πόλης» στη χώρα μας.

......

Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ινδία - Παρουσίασαν τον υπολογιστή των 8 ευρώ

Θα διατεθεί στην αγορά σε περίπου έξι μήνες

Χθες η Ινδία παρουσίασε το Sakshat, το φθηνότερο laptop του κόσμου. θα κοστίζει από 8 ευρώ και φιλοδοξεί να βελτιώσει τις δεξιότητες εκατομμυρίων μαθητών της χώρας.
Είναι ένα μικρό laptop, έχει μνήμη 2 GΒ και θα συνδέεται ασύρματα με το ίντερνετ.
Για να είναι χρήσιμο ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, κατασκευάστηκε ώστε να μην καταναλώνει πολλή ενέργεια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δικαιολογίες Χατζηγάκη για το... προγραμματισμένο ραντεβού

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Έτσι, επέμεινε ότι το ταξίδι του έπρεπε να επισπευσθεί κατά μία ημέρα, υπονοώντας ότι είχε ραντεβού με την Κύπρια επίτροπο για θέματα Υγείας, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Δεν ανέφερε κουβέντα ωστόσο για το αλαλούμ που προκάλεσε η διάψευση της εκπροσώπου της Κυπρίας επιτρόπου, πως δεν υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του, αφού η ατζέντα της ήταν πολύ «φορτωμένη».
………..
Συνεχίζεται…


Σε δηλώσεις του χθες σε δημοσιογράφους, ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε ότι η συζήτηση με τους αγρότες της Κρήτης δεν μπορούσε να είναι σύντομη και στο πόδι, αλλά- όπως πάντα- πολύωρη και γι΄ αυτό προτάθηκε να πραγματοποιηθεί υπό τον υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, όπως και τελικά έγινε.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι είχε τη διάθεση να συναντήσει τους αγρότες της Κρήτης, για μία ακόμη φορά, την Κυριακή το απόγευμα, και ότι τους είχε ορίσει συγκεκριμένο ραντεβού, στο οποίο όμως εκείνοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.


Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οδηγία από το State Department διαπιστώνει επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας

Επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, μετά τις επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα, διαπιστώνει το State Department, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ταραχές που ακολούθησαν το φόνο του 15χρονου στα Εξάρχεια.
Σε ενημερωτικό σημείωμα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Αμερικανοί πολίτες προειδοποιούνται να αποφεύγουν τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο, το Σύνταγμα και την Ομόνοια στην Αθήνα, καθώς και την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
…..
Συνεχίζεται…


Στο σημείωμα, τίθεται και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο - όπως αναφέρεται - επιτρέπει ορισμένες φορές σε διαδηλωτές να το χρησιμοποιούν ως καταφύγιο διαπράττοντας "εγκληματικές πράξεις και βανδαλισμούς". Επίσης, γίνεται αναφορά στην "17 Νοέμβρη", για την οποία αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν έχει εξαρθρωθεί πλήρως.



Διαβάστε και: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=73760

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η διγλωσσία Μαρκογιαννάκη

1/2/2009: Θα καλοδεχτούμε τους αγρότες στην Αθήνα. Εγώ δεν θα δώσω εντολή να σκίσουν τα λάστιχα των τρακτέρ, όπως είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ...


2/2/2009: Δεν επετέθησαν οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από αυτά τα τεράστια τρακτέρ, τα οποία μπροστά έχουν κάτι σαν πιρούνες, κάτι τέτοιο με δολοφονική διάθεση. Έκαναν ελαχιστότατη χρήση χημικών, προκειμένου να αμυνθούν.
........
Από: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βλέμματα απορίας - Η εικόνα της ημέρας από "Το Βήμα"

Μόλις συμπλήρωσε έναν μήνα ζωής στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, η μαϊμουδίτσα Ρέντα, γεμάτη απορία, καταβάλλει προσπάθειες να κατανοήσει τον κόσμο των ανθρώπων.
Πίσω της, ο ρώσος φύλακας που έχει αναλάβει τη φροντίδα της μοιάζει να αναρωτιέται, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αν πράγματι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο ή μήπως προς τα εκεί βαδίζει.

(RΕUΤΕRS/ΑLΕΧΑΝDΕR DΕΜΙΑΝCΗUΚ)

Από: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μαρκοχημικάκης και ο "στρίβειν δια των Βρυξελλών"

Από τίτλους της σημερινής Ελευθεροτυπίας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...