Ειδήσεις

17 Φεβ 2009

Ο Πάμπλο Πικάσο αποκάλυψε: "Είμαι ένας απατεώνας"


Μήνυμα αναγνώστη
……..
Ο επιφανής ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο σε συνέντευξή του στο συγγραφέα Τζιοβάνι Παπίνι είπε:

«Στην τέχνη, ο λαός δεν αναζητά πλέον ανακούφιση και εξύψωση. Αλλά οι λεπτεπίλεπτοι, οι πλούσιοι, οι αργόσχολοι, αναζητούν το καινούργιο, το παράδοξο, το πρωτότυπο, το ασυνήθιστο, το σκανδαλώδες.
……..
Συνεχίζεται…

Και εγώ, από τον κυβισμό και έπειτα, ικανοποίησα τους σοφούς και τους κριτικούς με όλες τις ευμετάβλητες σαχλαμάρες που μου έρχονται στο κεφάλι, και όσο λιγότερο με καταλάβαιναν τόσο περισσότερο με θαύμαζαν. Με το να διασκεδάζω με αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις κουταμάρες, αυτές τις σπαζοκεφαλιές, έγινα διάσημος και μάλιστα πολύ γρήγορα. Και η διασημότης για ένα ζωγράφο σημαίνει πωλήσεις,κέρδη, περιουσία, πλούτη. Και σήμερα -όπως ξέρεις- είμαι διάσημος, είμαι πλούσιος.


Αλλά όταν βρίσκομαι μόνος με τον εαυτό μου, δεν έχω το κουράγιο να θεωρούμαι καλλιτέχνης με τη μεγάλη και την παλιά σημασία της λέξεως. Αυτοί ήσαν μεγάλοι ζωγράφοι, ο Τζιότο, ο Ρέμπραντ, ο Τισιανός, ο Γκόγια. Δεν είμαι παρά ένας κοινός σαλτιμπάγκος, που κατάλαβε το πνεύμα των καιρών του και εξήντλησε όσο καλύτερα μπορούσε τη βλακεία, τη ματαιοδοξία, τη φιλοχρηματία των συγχρόνων του. Είναι πικρή η εξομολόγηση μου, πιο βλαβερή απ' όσο φαίνεται, αλλά έχει τη χάρη να είναι ειλικρινής».



(«Δημοσιογραφική» τεύχος Μαρτίου 1999, διά περισσότερα εις «Βήμα» 14-3-1999)


Από: http://antipliroforisi.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Βίκυ Γεροθόδωρου για τα υποψήφια για τη Eurovision τραγούδια του Ρουβά

Μήνυμα αναγνώστη
…..
Επικοινωνήσαμε με τη στιχουργό Βίκυ Γεροθόδωρου για να μας πει εντυπώσεις από τα υποψήφια τραγούδια του Σάκη Ρουβά για τη Eurovision, γνωρίζοντας τις καλές σχέσεις που έχει τόσο με τον συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο, όσο και με τον ίδιο τον Σάκη.
…….
Συνεχίζεται…

Να σας θυμίσουμε ότι τα γνωστά τραγούδια του Σάκη «Όλα γύρω σου γυρίζουν» και «Και σε θέλω» έχουν γραφτεί από τη Βίκυ με μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου. Πέρυσι ήταν και υποψήφια για τη Eurovision με το "Always and forever" του Κώστα Μαρτάκη, αλλά… έπεσαν πάνω στον τυφώνα Καλομοίρα!

Περισσότερα: http://ourgreektv.blogspot.com/2009/02/blog-post_8011.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόσκληση από το ΙΣΤΑΜΕ



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον Πειραιά, θέλουν το blog τους...

Μήνυμα αναγνώστη
,,,,,,,,,,
Για να μην τους κράζουμε άλλο, σκέπασαν φρεάτιο-παγίδα στην Ακτή Μιαούλη στο κέντρο του Πειραιά με κοκκινόχωμα!!!
Στις 27/11/2008 είχαμε αναρτήσει πρώτη φορά το θέμα κι οι υπεύθυνοι τότε είχαν κινητοποιηθεί την επόμενη κιόλας 28/11/2008.
…….
Συνεχίζεται…
Είχαν σκεπάσει με μια λαμαρίνα πρόχειρα την ανοικτό φρεάτιο αλλά η λαμερίνα συνεχώς μετακινούταν από τα διερχόμενα οχήματα με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται κάθε τρεις και λίγο.

Στις 10/02/2009 είχαμε και πάλι αναρτήσει το θέμα όταν με ένα καφάσι καλύπταν το φρεάτιο και δύο μέρες μετά στις 12/02/2009 οι υπεύθυνοι πάλι κινητοποιήθηκαν και μπούκωσαν την τρύπα τους με κοκκινόχωμα…

Περισσότερα: http://korydallos.blogspot.com/2009/02/blog.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Μήνυμα αναγνώστη
….

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, από ειδικό κλιμάκιο, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου στην Κυπαρισσία, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και ασκούσε τα καθήκοντά του, δέχθηκε βάναυση εγκληματική επίθεση από άγνωστα (ή άγνωστο) μέχρι τώρα πρόσωπα (ή πρόσωπο), με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του και την τραγική κατάληξή του λίγα 24ωρα μετά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.
……
Συνεχίζεται…


Καταθέσεις έχουν κληθεί κι έχουν δώσει δεκάδες άτομα που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να σχετίζονται, είτε με την υπόθεση αυτή καθαυτή, είτε μπορεί κάτι να γνωρίζουν που θα ρίξει φως στην υπόθεση.
Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, η ολοκλήρωση της εξέτασης DNA γενετικού υλικού από τον τόπο του εγκλήματος στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας και τα αποτελέσματα αυτής.

Ήδη από την αρχή είχε μεταβεί στην Κυπαρισσία Ειδικό Κλιμάκιο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του άτυχου 53χρονου δικηγόρου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η βαναυσότητα και η αγριότητα της πράξης αλλά και ο τρόπος που συντελέστηκε δείχνει προμελετημένη ενέργεια, που σκοπό είχε τον θάνατο του δικηγόρου κι εναπόκειται πλέον στους αστυνομικούς να εντοπίσουν τα στοιχεία εκείνα, που θα τους οδηγήσουν στους δράστες και θα αποκαλύψουν τα σκοτεινά κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης.
Στο συμπέρασμα αυτό είχαν καταλήξει από την αρχή οι διωκτικές Αρχές, που συνεχίζουν να ερευνούν και να «ξεσκονίζουν» όλους τους φακέλους και τις δικογραφίες που είχε ο δικηγόρος στο γραφείο του, αφού όμως όλα δείχνουν ότι, οι έρευνες της Αστυνομίας κατευθύνονται κι επικεντρώνονται στον επαγγελματικό τομέα του δικηγόρου και στις υποθέσεις που αυτός είχε τελευταία αναλάβει.

Να επισημάνουμε ότι, ο εκλιπών δικηγόρος, Σπύρος Ιωάννου, ασκούσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του επί 28 χρόνια και ασχολούνταν κυρίως με υποθέσεις οικονομικής φύσεως, πλειστηριασμούς ακινήτων, κατασχέσεις κ.λπ. Η ολοκλήρωση της εξέτασης του DNA που έχει βρεθεί αναμένεται να ρίξει φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση δολοφονίας.
Πηγή: Επικαιρότητα

Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/02/52.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράκληση στους Έλληνες bloggers βρίσκονται σε ετοιμότητα αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Μήνυμα αναγνώστη

,,
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής της αποστολής στην αναζήτηση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς στα Σκόπια και στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι, Σταύρος Βιτάλης, απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους Έλληνες bloggers να βρίσκονται σε ετοιμότητα αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ημέρα της αποστολής μας.
…..
Συνεχίζεται…


Δεδομένης της "σιωπής ασυρμάτου" που κρατούν τα μεγαλοκάναλα (εκτός ΑΛΤΕΡ και ΕΤ3), ο ρόλος των bloggers κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, θα είναι κρισιμότατος, ιδιαίτερα αν η σκοπιανή ηγεσία επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα στην αποστολή μας.

Με τη συνεχή τους ενημέρωση -στην οποία ήδη πρωτοστατούν οι Έλληνες bloggers- θα κρατούν ανοιχτή γραμμή με όλους τους συμπατριώτες μας κατά την εξέλιξη της αποστολής.


Παράλληλα, αν κάποιοι επιχειρήσουν να μας σταματήσουν στην προσπάθειά μας να
βοηθήσουμε τον αδελφό blogger Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, τουλάχιστον να υπάρχει μια
συνεχής ροή πληροφοριών, ώστε οι ειδήσεις να μην φιλτράρονται από τα μεγάλα
κανάλια και τα συγκροτήματα Τύπου.


Σας ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά σας

Σταύρος Βιτάλης

Εκπρόσωπος Τύπου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Φυλακής Πάτρας για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Μήνυμα αναγνώστη

....
Εμείς η ομάδα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της Φυλακής Πάτρας
σας προωθούμε την ανακοίνωση του ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ των Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου για την συναδέλφισσα Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Αυτοί που προσπάθησαν να την λυγίσουν το μόνο που κατάφεραν είναι να μας ατσαλώσουν ΟΛΟΥΣ.
………….
Συνεχίζεται…

Το ξέρουμε ότι έχουμε ένα "άσχημο όνομα" ως κλάδος και είναι απολύτως δικαιολογημένο.

ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΤΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

Λίγους μήνες πριν ζητούσαμε εμείς την συμπαράσταση σας (χωρίς να λυθούν τα προβλήματα μας, αντιθέτως οξύνθηκαν) τώρα όμως πρέπει να συνδράμουμε και εμείς για την ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ.


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!




Κωνσταντίνα Κούνεβα: Μια υπόθεση που αφορά όλο το εργατικό κίνημα
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου παίρνει πρωτοβουλία μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, με προεξάρχοντα ρόλο της ΠΕΚΟΠ να στηρίξει τον ηρωικό αγώνα τους και να συμβάλλει στην δικαίωση της της Κωνσταντίνας και των συναδελφισσών της. Μέσα από συσκέψεις, δημιουργήθηκε η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου», με τη συμμετοχή πάνω από 70 σωματείων από όλη τη χώρα.


Βασικός στόχος:


Να αποκαλυφθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο στο χώρο των εταιριών καθαρισμού, να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης, να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρείες ενοικίασης εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Επειδή οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, των οργανισμών, των νοσοκομείων, αλλά και η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία εξακολουθούν να στηρίζουν το δουλεμπόριο, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.


Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί: Σε νέα διαδήλωση την Πέμπτη 19/2, στις 6.00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.


-

Νέα προκήρυξη της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ)


Ανακοίνωση της ΠΕΚΟΠ 3/02/2009


ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.


Ποιοι σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα;



42 μέρες από την δολοφονική επίθεση και το σακάτεμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα κι όμως τα ανθρωποειδή που της επιτέθηκαν κυκλοφορούν ελεύθερα! Ίσως για να επιλέξουν το επόμενο θύμα που θα στοχοποιήσουν και θα επιτεθούν.


42 μέρες απο την δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα και οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης δεν ευαισθητοποιήθηκαν να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση για την πορεία των ερευνών, αν υποθέσουμε ότι γίνονται έρευνες για την αποκάλυψη των ενόχων. Ούτε βεβαίως ο αρχηγός της Αστυνομίας ή οι άλλοι αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες.


Ποιά είναι άλλωστε η Κωνσταντίνα Κούνεβα; Μια απλή καθαρίστρια είναι.
Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε έναν από τους «εντιμότατους κύριους ή κυρίες» θα έδιναν συνεντεύξεις κάθε μισή ώρα. Θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια.
Ποιος όμως σακάτεψε την Κωνσταντίνα Κούνεβα; Ποιοι επιτέθηκαν στην γραμματέα του σωματείου μας; Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές, κύριοι αρμόδιοι; Γιατί δεν τους απευθύνετε το εκκωφαντικό ερώτημα, κύριοι καναλάρχες;


Ποιοί και γιατί οργάνωσαν την αντισυγκέντρωση στις 24 Νοέμβρη και προπηλάκισαν την Κωνσταντίνα κυνηγώντας την μέχρι την Ομόνοια;


42 μέρες από το σακάτεμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα και οι εργολάβοι-δουλέμποροι συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Παραμένουν ασύδοτοι και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλυπτόμενοι πίσω από ολόκληρο τον νομικό οπλοστάσιο που τους προστατεύει.


Η υπουργός Απασχόλησης δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια να το καταργήσει και να τους αποπέμψει από τα υπουργεία, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Έναν σχεδόν μήνα μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, ευαισθητοποιήθηκε και κάλεσε την μάνα της Κωνσταντίνας, που την συνόδευε η αντιπρόεδρος του σωματείου και η δικηγόρος μας.


Παρά τις υποσχέσεις της όμως για ολόπλευρη συνδρομή, τις αποκλειστικές νοσοκόμες τις πληρώνει η οικογένεια από τις συνδρομές του κινήματος αλληλεγγύης!
42 μέρες από την δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας και η ηγεσία της ΓΣΣΕ δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που επιτρέπουν την δράση και την ασυδοσία των εταιρειών που ενοικιάζουν ανθρώπους την αυγή του 21ου αιώνα!!!


Για να αποσείσει μάλιστα τις τεράστιες ευθύνες της, μερικές φορές συγκεκαλυμμένα άλλες απροκάλυπτα, προσπαθεί να υπονομεύσει ή και να συκοφαντήσει την «Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού».


Όπως όταν αρνήθηκε να υπογράψει το υπόμνημα που συντάξαμε με τα αιτήματά μας και καταθέσαμε μαζί με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας.


Όπως όταν πριν από τη συγκέντρωση και πορεία των 85 σωματείων και του Κινήματος Αλληλεγγύης προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα «αποκήρυξε» τη συγκέντρωση, χωρίς μάλιστα να τους το ζητήσει κανένας!


Όπως αρνείται μέχρι σήμερα να διαχωρίσει την θέση της από το εργοδοτικό σωματείο της ΟΙΚΟΜΕΤ και την υπονομευτική δράση του.


Θέλουμε να το δηλώσουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση:


Αποτελούμε οργανικό μέρος του εργατικού κινήματος και αυτή μας της ιδιότητα αλλά και την αυτονομία μας δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε σε κανέναν. Ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μιλάει εξ’ ονόματός μας.


Η δράση της γραμματέως του σωματείου μας και η τραγική της σημερινή θέση δεν προσφέρεται ούτε για πολιτική εκμετάλλευση, ούτε για πλυντήριο των ευθυνών καμιάς πλευράς και κανενός φορέα.


Η ΓΣΕΕ δεν είναι φέουδο κάποιων προσώπων ούτε κάποιας πλειοψηφίας αλλά ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα. Απέναντι σε προσπάθειες προσχηματικής πειθαρχίας σε «ανώτερα όργανα», εμείς θα επιμένουμε να πειθαρχούμε στις αξίες του εργατικού κινήματος και του εργατικού πολιτισμού.


Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα: η ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πρωτοστατήσουν έστω και τώρα στο ξεκίνημα ενός πανεργατικού αγώνα που θα καταργήσει τις δουλεμπορικές εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων και στην κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που τις κατοχυρώνει;


Θα διώξει -δίνοντας το καλό παράδειγμα σαν την γυναίκα του Καίσαρα- τον εργολάβο καθαρισμού που καθαρίζει τα γραφεία της ή θεωρεί ότι οι εργολάβοι είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι για την ίδια, όπως και οι πάνω από 50 εργαζόμενοι με τα προγράμματα stage που δουλεύουν ανασφάλιστοι στις υπηρεσίες της;


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Έλληνες και μετανάστες,


Σας καλούμε να πυκνώσετε τις γραμμές του σωματείου μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά μας. Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και σε αγώνες μέχρι να δικαιωθούμε.


Μην υποκύπτετε στις απειλές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.


Είναι ελάχιστοι και είμαστε χιλιάδες!


Ο αγώνας της Κωνσταντίνας δεν μπορεί και δεν θα πάει χαμένος. Η αποτρόπαια πράξη εναντίον της ξεσήκωσε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δεν θα κάνει πίσω αν δεν δικαιωθούν οι στόχοι μας.


Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις συλλογικότητες, οργανωμένες και ανοργάνωτες, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την νεολαία που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.



Απαιτούμε :


- Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα.


- Έξω οι εργολάβοι-δουλέμποροι από τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.


- Κατάργηση της ενοικιασμένης και ανασφάλιστης εργασίας.


- Κατάργηση ολόκληρου του νομικού οπλοστασίου που τα κατοχυρώνει.



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ.




ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό "Alter"

Λίγο μετά τις 7:00, τέσσερις άγνωστοι, κρανοφόροι επιβαίνοντες σε δυο μηχανές πλησίασαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Alter» από την πίσω πλευρά, επί της οδού Λεονάρδου και απείλησαν εργαζόμενο λέγοντάς του να φύγει γιατί θα πυροβολήσουν
Άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των εγκαταστάσεων και των αυτοκινήτων του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι σφαίρες «γάζωσαν» τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί.
Φεύγοντας οι δράστες πέταξαν και ένα μασούρι με εκρηκτικά το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη.
Κανένας από τους εργαζόμενους του σταθμού δεν έχει τραυματιστεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου αλλά η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε άλλα…

Και πάλι νωρίς είναι για συμπεράσματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου...

Τελικά, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του δράστη που άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει την τσάντα μίας γυναίκας, αλλά έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, προήλθε από οξύ πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα, εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Το επόμενο διάστημα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.
.......
Διαβάστε και: Αυτοδικία με τραγικό τέλος ή δυστύχημα; Η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα θα «φωτίσει» τις συνθήκες θανάτου του τσαντάκια στη Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πυροσβέστης δίνει νερό στο κοάλα - Βίντεο

Περισσότερα: blog-tou-fititi.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μία φωτογραφία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και δυο λόγια αφιερωμένα σε αυτόν τοποθέτησε η μητέρα του στο σημείο που έχασε τη ζωή του

Μία πλακέτα με την φωτογραφία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και δυο λόγια αφιερωμένα σε αυτόν ανήρτησε η μητέρα του σήμερα στο σημείο που έχασε τη ζωή του στις 6 Δεκεμβρίου.
Η τραγική μητέρα, δύο μήνες μετά τη δολοφονία του 15χρονου γιου της από τον ειδικό φρουρό, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στη διασταύρωση των οδών Ναβαρίνου και Τζαβέλλα, όπου τοποθετήθηκε η πλακέτα στη μνήμη του.

Περισσότερα: www.zougla.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαδημητρίου

Πέθανε χθες ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαδημητρίου σε ηλικία 64 ετών.
Τη βουλευτική έδρα του αποβιώσαντος αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μπεριάτος.
...........…….
Συνεχιζεται…


Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15.8.1944 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία.



Από: http://www.protothema.gr/content.php?id=24201

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εταιρείας καθαρισμού όπου εργαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Σοβαρές καταστροφές προκάλεσαν στα γραφεία της εταιρίας καθαρισμού «ΟΙΚΟΜΕΤ», στον Πειραιά, στην οποία εργαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα (είχε δεχθεί επίθεση με καυστικό υγρό από άγνωστο), περίπου 15 κρανοφόροι νεαροί, οι οποίοι περί τις 14:00 εμφανίστηκαν με μοτοσικλέτες έξω από την πολυκατοικία της οδού Αριστείδου 18, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας.
……..
Συνεχίζεται…

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι κουκουλοφόροι έδρασαν αστραπιαία. Μέσα σε λίγα λεπτά ανέβηκαν στον πρώτο και δεύτερο όροφο, όπου στεγάζεται η «ΟΙΚΟΜΕΤ» και χωρίς να ενοχλήσουν κάποιον από τους υπαλλήλους, που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή στην εταιρία, άρχισαν να σπάζουν γραφεία και υαλοπίνακες. Αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο, εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν σταθμεύσει σε παρακείμενο στενό.

Για τον εντοπισμό των δραστών γίνονται εκτεταμένες έρευνες στον Πειραιά, ενώ αξιωματικοί της Ασφάλειας λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αυτόπτες μάρτυρες.




Από: http://www.protothema.gr/content.php?id=24204

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία εταιρείας καθαρισμού

Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές πριν από λίγο, στην είσοδο και τις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού.
Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας. Ερευνάται αν πρόκειται για τα γραφεία της εταιρείας στην οποία εργαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
......
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποφάσισαν ενίσχυση των περιπολιών με 240 αστυνομικούς μετά από τη δημοσίευση των στοιχείων που δείχνουν έξαρση της εγκληματικότητας

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της αστυνομίας που δείχνουν έξαρση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Δημοσίας Τάξεως.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός και άλλοι.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ενίσχυση των περιπολιών με 240 επιπλέον αστυνομικούς στην Αθήνα οι οποίοι θα επανδρώσουν το νεοσύστατο Τμήμα Πεζών Περιπολιών.
Η έναρξη της λειτουργίας του έχει οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.
…..
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ηθοποιός και ο φίλος της τον εκβίαζαν για να του αποσπάσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον διασύρουν στο Διαδίκτυο - Ολόκληρη η δικογραφία

Τον τρόπο με τον οποίο η «Αλίκη» και ο «Γιώργος» -τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν στις διαδικτυακές τους συνομιλίες η ηθοποιός και ο γυμναστής φίλος της- τον εκβίαζαν για να του αποσπάσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον διασύρουν στο Διαδίκτυο και τον διαπομπέψουν στη σύζυγό του περιγράφει στην κατάθεσή του ο 34χρονος πολιτικός μηχανικός, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, έπεσε θύμα της ξανθιάς ηθοποιού και του 28χρονου συγκατηγορούμενού της.
…….
Συνεχίζεται…

Μέσα στη δικογραφία-φωτιά που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «Εspresso» παρουσιάζονται εκτενώς οι λόγοι για τους οποίους το παράνομο δίδυμο έχει κληθεί να λογοδοτήσει την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου ενώπιον της Δικαιοσύνης για εκβίαση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του πολιτικού μηχανικού (με τον οποίο συνευρέθηκαν ερωτικά τρεις φορές, τις δύο από τις οποίες ως τρίο), καθώς και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Δηλαδή περιγράφονται λεπτομερώς τα σκοτεινά ραντεβού που κλείνονταν μέσω του ίντερνετ με προορισμό δωμάτια ξενοδοχείων του Αλίμου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η όμορφη ηθοποιός και ο φίλος της μετατράπηκαν σε εφιάλτη για τον 34χρονο άντρα.


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=941845&catID=16


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ληστεία σε τράπεζα στο Γέρακα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν αυτή την ώρα δύο ληστές 25 και 26 χρόνων, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, έφεραν βαρύ οπλισμό, δηλαδή, καλάσνικοφ και ένα πιστόλι τύπου Ζάσταβα.
Επίσης βρέθηκαν πάνω τους γάντια και κουκούλες, ψεύτικα γένεια, μάσκες και περούκες.
Οι δράστες λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Κλεισθένους στο Γέρακα.
........
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέλαβαν επιδειξία έξω από σχολείο στον Ασπρόπυργο

Πριν από λίγο συνελήφθη ένας 46χρονος επιδειξίας έξω από Δημοτικό σχολείο του Ασπρόπυργου, επί το έργον!
Ο 46χρονος ο οποίος είχε συληφθεί και πριν οκτώ χρόνια στη Γλυφάδα και στο Κορωπί, για τον ίδιο λόγο, έχει οδηγηθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς.
......
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο ο Σάκης Ρουβάς - Τι θα γίνει με τον αυριανό τελικό

Ακούμε στην εκπομπή "Κους - κους" του Alpha πως ο Σάκης Ρουβάς, σήμερα το πρωί επισκέφτηκε γνωστό ιατρικό κέντρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ίωση που τον ταλαιπωρεί από καιρό.

Δεν ειπώθηκε τίποτα περισσότερο, υπήρχαν πλάνα από την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο κέντρο, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό που να αφορά στις φωνητικές του χορδές, έτσι ώστε να μην έχει κανένα πρόβλημα στον αυριανό τελικό, για την επιλογή του τραγουδιού που θα πάει στη Γιουροβίζιον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκλεψε την τσάντα της και με τα κλειδιά που είχε μέσα, έκλεψε και αντικείμενα αξίας από το σπίτι της

Άγνωστος άρπαξε από τα γραφεία του ΙΚΑ Πετρούπολης την τσάντα μιας υπαλλήλου στην οποία είχε ανάμεσα σε άλλα και τα κλειδιά του σπιτιού της.
Ο δράστης μετά την κλοπή, πήγε στο σπίτι της υπαλλήλου στο οποίο βρισκόταν το ανήλικο παιδί της το οποίο ακινητοποίησε και έκλεψε ασημένια κοσμήματα, ένα ρολόι και 400 ευρώ.
Στη συνέχεια με την κάρτα προσπάθησε να κάνει ανάληψη χρημάτων από τράπεζα αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο δράστης αναζητείται…
......
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθη γιατί ο τροχονόμος της έκανε σήμα να σταματήσει και αυτή πάτησε γκάζι, τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε

Στο 12,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας συνελήφθη 28χρονη γιατί όχι μόνο δεν σταμάτησε σε σήμα του τροχονόμου που ήθελε να κάνει έλεγχο, αλλά πάτησε γκάζι και τον παρέσυρε με αποτέλεσμα ο τροχονόμος να τραυματιστεί.
.......
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακόμα δυο μπαμπάδες για το μωρό της 15χρονης Σαντέλ - Εκτός από το 13χρονο, άλλα δυο αγόρια, 14 και 16 ετών, δηλώνουν μπαμπάδες του μωρού της

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένας 13χρονος Βρετανός έγινε πατέρας την περασμένη βδομάδα.
Τώρα η είδηση γίνεται ακόμα πιο σοκαριστική, αφού δύο άλλοι έφηβοι, 14 και 16 ετών, διεκδικούν την πατρότητα του παιδιού, υποστηρίζοντας ότι κι αυτοί είχαν κοιμηθεί με την ίδια κοπέλα.
Η ίδια η μητέρα, η 15χρονη Σαντέλ Στέντμαν, διέψευσε τις φήμες για παράλληλες σχέσεις και τόνισε ότι ο πρώτος και μοναδικός εραστής της υπήρξε ο πατέρας του παιδιού της, ο 13χρονος Άλφι Πάτεν.
.......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά και σε όλη τη χώρα αύριο και την Πέμπτη

Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ την Πέμπτη δε θα γίνουν και εφημερίες στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και στα νοσοκομεία Θεσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Ιωαννίνων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοδικία με τραγικό τέλος ή δυστύχημα; Η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα θα «φωτίσει» τις συνθήκες θανάτου του τσαντάκια στη Θεσσαλονίκη

«Αυτοδικία με τραγικό τέλος» γράφουν σήμερα «Τα Νέα» αναφέροντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής μόλις αντιλήφθηκαν τη δράση του τσαντάκια, τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στο έδαφος.

Ενώ η Espresso για παράδειγμα, αναφέρεται σε «Θάνατο – μυστήριο τσαντάκια» ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις του λίγα λεπτά μετά την επίθεση σε γυναίκα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης γιατί «όπως φαίνεται η καρδιά του δεν άντεξε την πίεση της στιγμής και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή».
.......
Συνεχίζεται...


Η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα θα «φωτίσει» τις συνθήκες θανάτου του τσαντάκια στη Θεσσαλονίκη, αλλά αν ισχύει το ότι οι παρευρισκόμενοι πήραν το νόμο στα ΄χρια τους το θέμα είναι θλιβερό…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεκρή καλόγρια στη Σαλαμίνα

Νεκρή βρέθηκε μία από τις δύο μοναχές, στη μοναστήρι Παναγία Μυρτιδιώτισσα στη Σαλαμίνα.
Η 79χρονη βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη.
Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε ώρες… γραφείου θα μπορεί να λειτουργεί το ΕΚΑΒ από την Παρασκευή!

Οι γιατροί της άμεσης βοήθειας αποφάσισαν να εφαρμόσουν το νόμο και να εργάζονται πλέον 48 ώρες την εβδομάδα, από περίπου 80 που εργάζονται σήμερα.
Αυτή τη στιγμή οι 120 γιατροί του ΕΚΑΒ εργάζονται συνολικά 9.600 ώρες. Από την Παρασκευή θα συμπληρώνουν 5.760 ώρες και οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναζητήσουν ποιος θα καλύψει τις υπόλοιπες 3.840
………

Συνεχίζεται…

Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, κάθε απογευματινή και νυχτερινή εργασία των γιατρών θεωρείται εφημερία. Με την εφαρμογή του 48ωρου, κανένας γιατρός δεν θα κάνει πάνω από 2 τέτοιες βάρδιες το μήνα.


Έως την Παρασκευή θα έχουν συμπληρώσει όλοι αυτό τον αριθμό εφημεριών.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι από το μεσημέρι και μετά, θα μπορούν να κινούνται μόνο απλά ασθενοφόρα με διασώστες.


Αντίθετα, δεν θα υπάρχουν γιατροί στο συντονιστικό κέντρο του 166, δεν θα μπορούν να κινηθούν μοτοσικλέτες και κινητές μονάδες για τα βαριά περιστατικά (οχήματα που υποχρεωτικά κινούνται με γιατρό) και δεν θα μπορεί να γίνει καμιά μεταφορά ασθενούς με εναέρια μέσα.



Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=76082

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έθνος: Στο τραπέζι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Εισηγήσεις για αύξηση θέσεων ακόμα και σε περιζήτητες σχολές, στη σύσκεψη μεταξύ υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου και στελεχών του υπουργείου Παιδείας.

Με εννιά σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις


Τον φετινό αριθμό των εισακτέων και τις σημαντικές αλλαγές που θα ισχύσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, έβαλαν χτες στο «τραπέζι» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και όλα τα αρμόδια υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες.
.........
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Tα Νέα: Λιτότητα σοκ αλλιώς χρεοκοπούμε



.
.
..
.
.
.
.
.....
Ένα ισχυρό σοκ λιτότητας, με περιορισμό στις μισθολογικές αυξήσεις του Δημοσίου, μαχαίρι στις δαπάνες και σύλληψη της φοροδιαφυγής, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ από το 2009, υπέδειξε ως αναγκαία «θεραπεία» για την ελληνική οικονομία ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.
.........
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελεύθερος Τύπος: Θεαραπεία-σοκ

Προτάσεις-σοκ για την άμεση αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, με την κατάργηση του σημερινού αναδιανεμητικού του χαρακτήρα, την απόλυτη σύνδεση του ύψους των συντάξεων με τις καταβληθείσες εισφορές και τον περιορισμό των περιπτώσεων στις οποίες θα προβλέπεται η καταβολή προνοιακών συντάξεων, περιλαμβάνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2008-2009.
.......

Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...