Ειδήσεις

19 Φεβ 2009

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Alter και οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις των ΜΜΕ

Μήνυμα αναγνώστη

......
Ομάδα Για Την Αλήθεια Στα ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου

Καταδικάζουμε το τρομοκρατικο χτύπημα στο Alter, διαφωνούμε όμως με την ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α και τη δήλωση στη Βουλή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ - Δημοσιογράφου κυρίου Πάνου Παναγιωτόπουλου σχετικά με το ότι το χτύπημα στο Alter είναι κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και πληροφόρησης διότι εμείς ως Ομάδα Για Την Αλήθεια Στα ΜΜΕ κάθε άλλο παρά διαπιστώσαμε προσπάθεια ελεύθερης ενημέρωσης και ειλικρινούς πληροφόρησης από εκπομπές του Alter μεγάλης ακροαματικότητας.
……..
Συνεχίζεται
Αντιθέτως, διαπιστώσαμε υποκρισία, μεθοδεύσεις, σκοπιμότητες, έλλειψη σοβαρότητας αλλά και απαγγελία ψευδών κατηγοριών εναντίον συνεργάτη του καναλιού.


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αστέριος Ροντούλης ακολούθησε κατά γράμμα τον κ. Παναγόπουλο επαναλαμβάνωντας τα ίδια στη βουλή, «ξεχνώντας» όμως να αναφέρει ότι κατά την περσινή σεζόν στην εκπομπή «Οι Πύλες Του Ανεξήγητου» σε όλες σχεδόν τις εκπομπές ήταν παριστάμενοι στο πλατό είτε υπάλληλοι βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ, είτε πολιτευτές ή ακόμα και βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.


Αυτός ο άνισος ανταγωνισμός και η συγκάληψη σοβαρότατων ζητημάτων όπως η Αρχαιοκαπηλία πιστοποιούν ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και ομάδες.


Εκτιμώντας την ιστορία του κου. Γεωργίου Κουρή ο οποίος είναι από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ιστορία της τηλεόρασης ευελπιστούμε να παρέμβει για την βελτίωση της διαφάνειας και της σοβαρότητας του καναλιού.


Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι καλό για τη δημοκρατία θα ήταν σε θέματα τρομοκρατίας να απευθύνονται σε πρόσωπα που γνωρίζουν το αντικείμενο όπως ο κ. Ντάνος Κρυστάλλης και ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Π κ. Γ. Π. ο οποίος στην εφημερίδα του Συνδέσμου παρουσίασε προ ετών ένθετο για την πραγματική ιστορία της Τρομοκρατίας από τους μεγάλους «δασκάλους» της του διαστήματος 1936-1947, πολλών εκ των οποίων έγινε είσοδος σε θέσεις Υπουργών, Πρωθυπουργών και Προέδρων.


Για Περαιτέρω Πληροφορίες στη Διάθεσή σας,

Ο Εκπρόσωπος της Ομάδας

Βασίλης Κεράτσας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το κτίριο όπου στεγάζεται το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας χτίστηκε για τις ανάγκες της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και έτσι πρέπει να µείνει»

Μήνυμα αναγνώστη
…..
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση, η οποία είναι συνήθως 9ετής (Δημοτικό-Γυμνάσιο) , η ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίζεται σε γενική και τεχνική επαγγελματική , στην οποία οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
Στην Ελλάδα δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο.
……..
Συνεχίζεται…


Με την ίδρυση των ΕΠΑΛ η εκπαιδευτική κοινότητα της Πόλης μας προσπάθησε άμεσα να αναστρέψει τον συσχετισμό των ποσοστών των μαθητών που επιλέγουν τα Γενικά από τα Επαγγελματικά Λύκεια . Για να σταματήσει αυτή τη στρέβλωση η οποία δημιουργεί αρνητικές συνέπειες στον κοινωνικό ιστό και στον επαγγελματικό προσανατολισμό και που οδηγεί στην απαξίωση πολλών «χειρωνακτικών» επαγγελμάτων και στην δημιουργία νέων ταξικών διαφορών.


Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών. Ορατά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι τα πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους αγώνες και τα σημαντικά ποσοστά εισαγωγής των μαθητών στα ΑΤΕΙ μετά από πανελλήνιες εξετάσεις.



Πριν από 2 χρόνια κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν το 3ο ΕΠΑΛ (εσπερινό) σε ΕΠΑΣ και απέτυχαν. Σήμερα κάποιοι άλλοι θέλουν να μεταφέρουν το 2ο ΕΠΑΛ σε άλλο σχολικό συγκρότημα .


Η επαγγελματική εκπαίδευση στην πόλη μας τα τελευταία 15 χρόνια πέρασε πολλά. Στάθηκε όμως όρθια μετά από τους αγώνες που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.


Εδώ και 6 χρόνια τα εργαστήρια του 2ου ΕΠΑΛ στεγάζονται στα υπόγεια του Σχολείου !!! χωρίς να υπάρχει έξοδος διαφυγής. Εδώ και 6 χρόνια ζητάμε να δημιουργηθούν νέα εργαστήρια στην αυλή του σχολείου. Κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε και κανένας δεν έκανε κάτι . Σημειώνουμε ότι για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος μπροστά στο σχολείο έπρεπε να φθάσουν οι μαθητές στην ακραία πράξη της κατάληψης του Σχολείου. !!!


Πόλη χωρίς επαγγελματική εκπαίδευση δεν έχει μέλλον .



Η πολιτεία (αν θέλει να θεωρείται σοβαρή) είναι υποχρεωμένη :


(α) να χρηματοδοτήσει γενναία το ΕΠΑΛ και να το στηρίξει ουσιαστικά


(β)να συνεργαστεί με ειλικρίνεια με τους εκπαιδευτικούς που είναι η ψυχή
του κάθε εκπαιδευτικού συστήματος


(γ) να προχωρήσει σε ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών


(δ) να εξοπλίσει τα σχολεία με σύγχρονα εργαστήρια συμβατά με
την αγορά εργασίας


(ε) να προχωρήσει στην έκδοση συγγραμμάτων που θα αναπτύσσουν την
κριτική σκέψη και θα παρέχουν σύγχρονη γνώση


(στ)να δημιουργήσει σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς
το κατάλληλο εκπαιδευτικό κλίμα που θα ωθήσει τα εκπαιδευτικά
δρώμενα της χώρας μας σε μια εκπαιδευτική άνοιξη και όχι σε μια
καταστροφική εκπαιδευτική βαρυχειμωνιά.



Το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας έχει τις παρακάτω ιδιαιτερότητες που το καθιστούν σημαντικό κέντρο στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας και επομένως η παραμονή του στην υπάρχουσα θέση κρίνεται απολύτως αναγκαία και απαραίτητη.


(ι) Στο σχολείο λειτουργούν 7 εργαστήρια, από τα οποία τα 4 είναι εργαστήρια πληροφορικής , με υψηλές απαιτήσεις υλικοτεχνικής υποδομής


(ιι) χρειάζεται περίπου 22 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και άλλους βοηθητικούς χώρους για το σύλλογο των καθηγητών, το γραφείο σύνδεσης και τη γραμματειακή υποστήριξη


(ιιι) σε μικρό χρονικό διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει η σχολική βιβλιοθήκη, οι εγκαταστάσεις της οποίας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και δεν επιτρέπεται η άμεση μετεγκατάστασή της


Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το ΕΠΑΛ είναι Λύκειο και σε λίγο καιρό οι μαθητές του θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις , όπως και στα Γενικά Λύκεια , για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ.


Η μεταφορά του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας σε απογευματινή βάρδια και σε άλλο σχολικό συγκρότημα, θα διακόψει την αυξητική τάση των αριθμού των μαθητών αυτού του σχολείου, οδηγώντας τους στα Γενικά Λύκεια , με αποτέλεσμα την συρρίκνωση , την απαξίωση και την πιθανή κατάργησή του .



Είμαστε σίγουροι ότι είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του τμήματος του ΤΕΙ στην πόλη μας. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναιρέσει µια τόσο σοβαρή απόφαση.


Πιστεύουμε ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , οι Βουλευτές του Νομού , η Περιφερειακή , Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσουν να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την προσωρινή λειτουργία του ΤΕΙ και κύρια για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου για μόνιμη εγκατάσταση του ΤΕΙ και γιατί όχι και για ΑΕΙ . Η πόλη μας είναι αρκετά μεγάλη , έχει δώσει πολλά στην Ελλάδα και είναι απαραίτητο να αποκτήσει την δική της Πανεπιστημιούπολη.


Από το Δ.Σ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας φιλόλογος για την κατάντια των σχολείων

Μήνυμα αναγνώστη
……..

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεατρικά σεμινάρια

Μήνυμα αναγνώστη
….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Γραφείο Β. Ελλάδας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το 3ο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο θεατρικής παιδείας διάρκειας 50 διδακτικών ωρών με θέμα:
«Θεατρικές πρακτικές για τη διαχείριση συγκρούσεων»
……….
Συνεχίζεται…

Θεσσαλονίκη, 6 Μαρτίου – 11 Απριλίου 2009

15ο Γυμνάσιο-Λύκειο, Καρόλου Ντηλ 24, Θεσσαλονίκη

Στο σεμινάριο διερευνώνται και αξιοποιούνται διάφορες θεατρικές πρακτικές για την προσέγγιση συγκρουσιακών καταστάσεων στην τέχνη και στη ζωή.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με διάφορες θεατρικές πρακτικές, ώστε να είναι σε θέση να τις αξιοποιούν στην τάξη ή/και τις θεατρικές τους ομάδες.

Απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να συνδυάζουν στην πρακτική τους το θέατρο με την εκπαίδευση: εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων.

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες, με βιωματικό τρόπο και με κύριο άξονα την προσέγγιση συγκρουσιακών καταστάσεων, θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τη χρήση τεχνικών και μεθόδων του θεατρικού παιχνιδιού, του εκπαιδευτικού δράματος, της δραματοποίησης κειμένου, των θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, του θεάτρου των καταπιεσμένων του A. Boal (Forum Theatre), του σωματικού θεάτρου και του θεάτρου της επινόησης (devising).

Στάδια υλοποίησης του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 50 διδακτικές ώρες, θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στις 17.30–21.00 και Σάββατο στις 10.00-13.30 από τις 6 Μαρτίου ως τις 11 Απριλίου 2009.

Θα διδάξουν οι: α) Εύα Παπαγεωργίου, σκηνοθέτης – παιδαγωγός θεάτρου (θεατρικό παιχνίδι), β) Γιάννης Πουταχίδης, θεατροπαιδαγωγός (Θέατρο Των Καταπιεσμένων του Α. Boal– Forum Theatre), γ) Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών (δραματοποίηση κειμένου), δ) Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός – δασκάλα δράματος/θεάτρου (εκπαιδευτικό δράμα), ε) Σοφία Λαμπρίδου, θεατρολόγος–θεατροπαιδαγωγός, Δαβίδ Άντζελ, ηθοποιός–θεατροπαιδαγωγός (θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα-TiE) και στ) Τζένη Καραβίτη, φιλόλογος, εκπαιδευτικός θεάτρου (σωματικό θέατρο και Θέατρο της Επινόησης (devising).


Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή, 6 και Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009: θεατρικό παιχνίδι με την Ε. Παπαγεωργίου


Παρασκευή, 13 και Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009: Θέατρο των Καταπιεσμένων του Α. Boal– Forum Theatre με τον Γ. Πουταχίδη


Παρασκευή, 20 και Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009: δραματοποίηση κειμένου με τον Τ. Τζαμαργιά


Παρασκευή, 27 και Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009: εκπαιδευτικό δράμα με τη Μ. Χατζηγεωργίου


Παρασκευή, 3 και Σάββατο, 4 Απριλίου 2009: θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα (ΤiE) με τους Σ. Λαμπρίδου και Δ. Άντζελ


Παρασκευή, 10 και Σάββατο, 11 Απριλίου 2009: σωματικό θέατρο και Θέατρο της Επινόησης (devising) με την Τζένη Καραβίτη


Επειδή το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια.


Χώρος: 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Καρόλου Ντηλ 24, Θεσσαλονίκη


Κόστος συμμετοχής:


120 ευρώ για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με τακτοποιημένη τη συνδρομή του 2008


150 ευρώ



Για εγγραφές μελών στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr > ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Δηλώσεις συμμετοχής: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης του ποσού. Οι ενδιαφερόμενοι, αφού τηλεφωνήσουν για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν θέσεις, θα πρέπει να καταθέσουν επωνύμως το ποσό στο λογαριασμό ALPHA BANK 202-00-2002-000277 και να στείλουν συμπληρωμένο το έντυπο της αίτησης στο ΦΑΞ: 23710 31268

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=987299&lngDtrID=252

Γιάννης Πρετεντέρης

ΤΟ ΜΟΝΟ <ΠΡΑΣΙΝΟ>ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Προπαγάνδα...

Χαφιέ-ALERT / ΝΕ.Ο.Σ.: Σβήνει κάθε ανθελληνικό blog (UPDATED)

Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα(77)

Υπέρ του Καρνάβαλου, το χριστιανικό σωματείο της Πάτρας; Ζητάει να παρελάσει… όλο το Άγιο Όρος;

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ι.Σ.Ε., ΕΦΗΥΡΑΝ "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Μαγικές εικόνες...

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΑΤΙΡΑ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:
www.24-7Radio.us

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις. Η μία για μηχανές YAMAHA: http://dhmoths.blogspot.com/2009/02/yamaha-tw125-tw200.html
Και η άλλη οδηγίες για τα αποκριάτικα προϊόντα: http://dhmoths.blogspot.com/2009/02/blog-post_5691.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτη ομοιότητα με τον Καραμανλή

Από: panic-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η τρόικα των σκανδάλων - Παυλίδης sequel

Δανείζομαι από τον Γιώργο Παπούλια την παρακάτω περιεκτική πρόταση:
Σκάνδαλα πάνε κι έρχονται. Αλλάζουν φορείς, υπουργεία, εμπλεκόμενοι. Ακόμη και το μέσο ενημέρωσης που τα… προβάλλει αλλάζει.
Ένα πράγμα μένει σταθερό: ο συνδυασμός της αποτελεσματικότητας:
1) Οι μίζες έπεφταν
2) το Μαξίμου συντόνιζε
3) η δικαιοσύνη συγκάλυπτε.
Το τρίτο είναι και το χειρότερο.



Από: krogias.blogspot.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σταματήστε τον ψυχολογικό θάνατο των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση

Μήνυμα αναγνώστη
….

Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.
Δυστυχώς το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο γνωρίζουμε όμως καλύπτεται από μεγάλη μυστικότητα.
Ένας από τους λόγους είναι ότι οι δράστες συνήθως προέρχονται από το άμεσο ή έμμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.
….
Συνεχίζεται…

Μπορεί να ο πατέρας, ο θείος, ο νονός, κάποιος οικογενειακός φίλος, ο δάσκαλος ή ο προπονητής ενός παιδιού. Γενικά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει το σεβασμό και την εκτίμηση του παιδιού και έτσι μπορεί να εξασφαλίσει την σιωπή του. Συνήθης τακτική η ενοχοποίηση του παιδιού…


Περισσότερα: http://blog-tou-fititi.blogspot.com/2009/02/blog-post_4342.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πιείτε νερό άφοβα… Εγγυάται ο Δήμος Κομοτηνής!

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Όταν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας, στην Πλατεία Ειρήνης, βλέπετε τις βρύσες να βρίσκονται σε αυτό το χάλι, τότε μπορείτε να καταλάβετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι πλατείες, οι παιδικές χαρές και οι χώροι αθλοπαιδιών μακριά απ' αυτήν.....

Συνεχίζεται...
Το θέαμα όχι μόνο δεν ταιριάζει σε αναπτυγμένη χώρα, όπως θέλουμε να λεγόμαστε, αλλά κρύβει και μεγάλους κινδύνους για την υγεία μας.


Άραγε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την καθαριότητα, Κώστας Ναλμπάντης, θα έβαζαν τα παιδιά τους να πιούνε νερό από αυτήν την βρύση;


Περισσότερα: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/02/blog-post_19.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Επίσημο Σωματείο Φίλων της Eurovision στην Ελλάδα: OGAE GREECE

Για τους φίλoυς της Eurovision:
Σίγουρα θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στο www.ogaegreece.com, το site του Επίσημου Σωματείου Φίλων της Eurovision στην Ελλάδα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέντευξη τύπου δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Αθήνα την Παρασκευή 20/2

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Συνέντευξη τύπου δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Αθήνα την Παρασκευή 20/2, ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο Imperial (πλατεία Μεταξουργείου), στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνουν με θέμα "Οικονομική Κρίση και Πράσινη Οικονομία/Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο" την ίδια μέρα 14.00-21.30.
……..
Συνεχίζεται…

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας στην Αθήνα: http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1025




Παρόμοια ημερίδα με θέμα "Οικονομική Κρίση και Πράσινη Οικονομία/Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο" διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 22/2, ώρα 10.00-16.00 στην Αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Αριστοτέλους 27.



Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη: http://ecogreensalonika.wordpress.com/2009/02/14/hmerida-oikonomia/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μύηση στους τρεις πρώτους βαθμούς της μασονίας – Αποκαλυπτικές, σπάνιες φωτογραφίες

Μήνυμα αναγνώστη
……..

Πρώτος βαθμός
Προτού ανοίξει η "στοά" για την τελετουργία, τα μέλη της βεβαιώνονται ότι στο δωμάτιο όπου θα γίνει η συνάντηση είναι ασφαλές και προφυλαγμένο από τα περίεργα βλέμματα, όσων δεν ανήκουν στη στοά.
Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες στοές βρίσκονται τουλάχιστον σε δεύτερους ορόφους, ώστε να μην ακούγονται τα όσα λένε και να μην τους βλέπουν, ο αρχηγός της στοάς, γνωστός σαν "Σεβαστός Διδάσκαλος" ανοίγει τη συνάντηση, επιδεικνύοντας αυτό που είναι γνωστό σαν τιμωρία αθέτησης τον όρκου (ονομάζεται έτσι, διότι με τη διαδικασία αυτή προειδοποιεί το δόκιμο μέλος, για τις συνέπειες που θα έχει, σε περίπτωση αθέτησης του όρκου).
Ο σεβαστός Διδάσκαλος κάνει τα εξής:
……
Συνεχίζεται…
Σέρνει το δεξί τον χέρι κατά μήκος τον λάρυγγα τον, το χέρι τον το έχει ανοικτό και ο αντίχειρας βρίσκεται δίπλα στο λάρυγ γα τον, και το κατεβάζει προς τα κάτω. Αυτό ονομάζεται σαν το ποινικό σύμβολο του Εισερχόμενον Μαθητευόμενου Μασόνου (Δοκίμου) και υποδηλώνει την τιμωρία σε περίπτωση αθέτησης του όρκου.




Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες πατήστε εδώ:
http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/02/3.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε τα χαράματα η αποστολή στα Σκόπια για την απελευθέρωση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Μήνυμα αναγνώστη
…..

Χωρίς κανένα απρόοπτο, επέστρεψε τα χαράματα σήμερα η αποστολή της Δημοκρατικής Αναγέννησης στα Σκόπια και στο Ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι, η οποία είχε οργανωθεί για την αναζήτηση και απελευθέρωση του αγωνιστή της Δημοκρατίας Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
……
Συνεχίζεται…

Σε αναμονή σήμερα, 19 Φεβρουαρίου της απελευθέρωσης του Γκλιγκορίεβιτς,
και με δεδομένες τις εργώδεις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής, η
Δημοκρατική Αναγέννηση, οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τα 30 μέλη της
αποστολής. Που μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και δυσπιστίας που
καλλιεργούν τα τελευταία χρόνια οι σκοπιανοί, κατάφεραν να ολοκληρώσουν
την αποστολή τους. Φθάνοντας μπροστά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι έξω από
τα Σκόπια, και απαιτώντας να μάθουν για την τύχη του Βασίλη.



Να προσθέσουμε εδώ πως από το απόγευμα χθες, τα σκοπιανά ΜΜΕ, έκαναν
εκτενείς αναφορές για την αποστολή με θετικό τρόπο, ενώ σήμερα ο Τύπος των
Σκοπίων, επανέρχεται στο γνωστό του ψυχροπολεμικό μοτίβο, μιλώντας για
προκλητική ενέργεια των Ελλήνων. Κάτι που δείχνει καθαρά πως το καθεστώς,
τράβηξε το αφτί των σκοπιανών δημοσιογράφων, καλώντας τους να
ανατρέψουν την θετική εικόνα που παρουσίασε η αποστολή, η οποία υπερτόνιζε
σε κάθε ευκαιρία τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα.



Όπως και να έχει το πράγμα, η αλήθεια είναι πως από σήμερα η σκοπιανή
πολιτική ηγεσία, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην απελευθέρωση του
Βασίλη. Γιατί είναι έκθετη στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας στης οποίας τα
διάφορα φόρα, επιχειρεί να γίνει μέλος. Εαν δεν το κάνει αυτό σήμερα κιόλας η
σκοπιανή κυβέρνηση, θα έχει να αντιμετωπίσει τους διεθνείς οργανισμούς και τις
ΜΚΟ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, οι οποίες δεν θα επισκεφθούν αυτή την
φορά τα Σκόπια με φιλική προσέγγιση όπως η αποστολή της Δημοκρατικής
Αναγέννησης, αλλά με επιτροπές ειδικών, όπως ορίζουν οι διεθνείς
υποχρεώσεις των Σκοπίων.



Πάντως, το θετικό είναι πως από την επίσκεψη μέλους της αποστολής στον
Βασίλη και την συνομιλία που είχε μαζί του, προκύπτει πως είναι καλά, παρότι
από ότι είπε ο ίδιος στον εκπρόσωπο της αποστολής, τις πρώτες μέρες τον
είχαν δεμένο στο κρεβάτι του και του έδιναν ισχυρές δόσεις ναρκωτικών
κοκτέηλς.



Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως, ενώ τα διεθνή και σκοπιανά ΜΜΕ έκαναν
εκτενείς αναφορές στην πορεία της αποστολής, τα ελληνικά ΜΜΕ και ο Τύπος
για λόγους που δεν μπορεί το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης
να κατανοήσει, έθαψαν κυριολεκτικά την αποστολή στα Σκόπια. Με εξαίρεση
φυσικά τους Έλληνες bloggers που κράτησαν ενήμερο τον κόσμο σε όλα τα
στάδια της αποστολής, και τα Τοπικά ΜΜΕ, που κάλυψαν την όλη προσπάθεια,
μαζί με το συνεργείο του Άλτερ και της ΕΤ3. Όπως και νάχει όμως, η αλήθεια
είναι πως όσο και αν σε αυτή τη χώρα ισχύει η ρήση του μακαριστού
Χριστόδουλου περί της κατσίκας του γείτονα, η αποστολή κατάφερε αυτό το
οποίο είχε σαν στόχο: Την αποσαφήνιση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο
Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς αλλά και την αίσθηση πως όταν οι Έλληνες θέλουν,
μπορούν να υπερασπιστούν την κακοποιημένη τους αξιοπρέπεια, από τις
ανιστόρητες αλχημείες των σκοπιανών και το κλίμα φόβου που προσπαθούν να
καλλιεργήσουν.


Από: http://papathemelis.blogspot.com/2009/02/blog-post_19.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο "Υ"

Μήνυμα αναγνώστη

......
Ήμουν από τους τύπους που τους έλεγες ονόματα όπως «Μάλαμας», «Ιωαννίδης», «Πασχαλίδης» και έβγαζαν τη γλώσσα.
Τα mp3 του κινητού μου περιελάμβαναν Killers, Linkin Park, Starsailor και Radiohead. Παγκοσμιοποίηση; Πείτε το όπως εσείς θέλετε.
Και κάθομαι ένα πρωί, στο αμάξι, με το φραπέ στο χέρι και το ραδιόφωνο να μου μιλά… Μου φωνάζει. «Μην ψάχνεις λόγια να το πεις, δεν θέλει η αγάπη γλωσσοδέτες, μήτε μαέστρους και συνθέτες. Μια ματιά μονάχα αρκεί… Μια ματιά.» Του φθινοπώρου τα φιλιά.
……..
Συνεχίζεται…

Του φθινοπώρου τα φιλιά λοιπόν… Φωνή ζεστή, στίχοι που φέρνουν εκείνο το ανεθαμετισμένο ρίγος, εκείνο που σε κάνει να νιώθεις πως το 'γραψε για σένα, για δυο στιγμές της καθημερινότητάς σου. Εκείνο το ρίγος που σε κάνει να περιμένεις το ρεφραίν ή την παραγωγό, για να σου πει τον τίτλο, τον δημιουργό, τον καλλιτέχνη.


Η συνέχεια, εδώ:

http://ymagblog.blogspot.com/2009/02/blog-post_8859.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ή θα είναι τα blogs αρσενικού γένους ή θηλυκού! Όχι πια ερμαφρόδιτα!

-«Σκότωσε την ερωμένη του»… «Ε, θα ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία!»…

- «Βίασε μια 20χρονη κοπέλα»… «Ε, το πιθανότερο είναι ότι θα τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης»…
- «Με αποκάλεσε μαλ@*!@, π!*^!η, κλπ.»… «Ε, κάνε του μήνυση για εξύβριση!»…
- «Το «Χ» blog έγραψε κάτι υβριστικό σε βάρος μου»… «Μμμμ…Και τώρα;;;»…
Τον τελευταίο καιρό λόγω της «έξαρσης» του φαινομένου των blogs και συνακόλουθα του αντίκτυπου που αυτό έχει, έχει ξεσπάσει «επιδημία» αγωγών κατά διαφόρων blogger. .......
Συνεχίζεται…

Και ορθώς, μέχρι ένα βαθμό, διότι η ελευθερία της έκφρασης επιτρέπει την οξεία κριτική και την ειρωνεία, όχι όμως και την εξύβριση, τη δυσφήμηση, τη συκοφαντική δυσφήμηση και την προσβολή της προσωπικότητας των άλλων.Το ζήτημα έγκειται στο ότι δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστοτόπων (blogs).

Με βάση ποιο νομοθετικό καθεστώς λοιπόν θα τιμωρηθούν οι δράστες;…

Πολλά δικαστήρια και εισαγγελείς της χώρας, κατά την εκδίκαση υποθέσεων δυσφήμησης μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου, εφαρμόζουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ τον «Νόμο περί ποινικής και αστικής ευθύνης του Τύπου».

Σύμφωνα δε με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα αδικήματα που τελούνται διά του Τύπου είναι αυτόφωρα και οι αντίστοιχες υποθέσεις εκδικάζονται στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία.

Η τακτική αυτή άρχισε το καλοκαίρι του 2006, όταν συνελήφθη blogger για δυσφήμηση διά του Τύπου και ακολούθησε σωρεία παρόμοιων αγωγών και καταδικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες επεβλήθησαν σε bloggers ποινές για αδικήματα που τελέσθηκαν διά του Τύπου.

Ως εκ τούτου, έχει διαμορφωθεί νομολογία, η οποία κρίνει τη δυσφήμηση διά του διαδικτύου ως δυσφήμηση διά του Τύπου, εφαρμόζοντας απλά και μόνο κατ’ αναλογία τον αντίστοιχο νόμο, εφόσον δεν υπάρχει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις, όπου εισαγγελείς και δικαστές έκριναν ότι οι όροι «ηλεκτρονική εφημερίδα» και «δημοσιεύσεις μέσω Διαδικτύου» διαφοροποιούνται από τον όρο «Τύπος» κι έτσι, παρέκαμψαν τον Νόμο περί Τύπου και παρέπεμψαν τις υποθέσεις στα Μονομελή Πλημμελειοδικεία, ακολουθώντας διαφορετική τακτική από συναδέλφους τους.

Γιατί άραγε; Γιατί δεν ακολουθείται μια ομοιόμορφη τακτική;

Η δίωξη για δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση, (και άλλα αδικήματα), δια του Τύπου απαιτεί μήνυση - έγκληση.

Τα αδικήματα του Τύπου είναι αυτόφωρα, σπανίως όμως εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία.

Γιατί;;;

Ένα αδίκημα Τύπου σε έντυπη εφημερίδα, σπάνια διώκεται αυτόφωρα, διότι από την κυκλοφορία μέχρι την ανάγνωσή της, την κίνηση κάποιας διαδικασίας και την ανεύρεση του δράστη, περνάει ο χρόνος του αυτοφώρου.

Το ίδιο συμβαίνει στο ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση, διότι μέχρι να βρεθούν τα αποδεικτικά στοιχεία και ο δράστης, περνά και πάλι ο χρόνος του αυτοφώρου.

Στο διαδίκτυο όμως, η ανάρτηση είναι συνεχής. Επομένως, υπάρχει πάντα η 24ωρη προθεσμία για την υποβολή έγκλησης, τον εντοπισμό του δράστη και την κίνηση διαδικασίας σύλληψής του.
Ανύπαρκτο λοιπόν, το «πνεύμα νομοθετικής σύμπνοιας» στο συγκεκριμένο ζήτημα!
Προσωπικά πιστεύω, ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται κατ’ αναλογία ο «Νόμος περί Τύπου» και στα εν λόγω «διαδικτυακά αδικήματα».

Η Πολιτεία όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει θεσπίσει σαφή νόμο για τον ηλεκτρονικό τύπο και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, τις οποίες δεν έχει αναγνωρίσει με ιδιαίτερο νόμο ως «τύπο». Ιδού λοιπόν το παράδοξο! Ενώ οι ηλεκτρονικές εφημερίδες δε χαρακτηρίζονται ως «τύπος», οι bloggers ωστόσο, τιμωρούνται με βάση τον Νόμο περί Τύπου!
Τι μέλλει γενέσθαι; Ή θα χαρακτηριστούν ως «Τύπος» (όπως ορίζει ο Νόμος περί Τύπου) ή ως «ηλεκτρονική εφημερίδα» (όπως κάποια Δικαστήρια ήδη έχουν δεχθεί)!… Ή θα είναι τα blogs αρσενικού γένους ή θηλυκού! Όχι πια ερμαφρόδιτα!


Περισσότερα: http://www.epikairo.gr/?p=12999

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό παγιδευμένου οχήματος, χθες στη Citibank - Δείτε φωτογραφίες του οχήματος

Ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών προς τους πολίτες για τυχόν παροχή πληροφοριών, σχετικά με τον εντοπισμό παγιδευμένου οχήματος στις 18-02-2009 εξωτερικά των γραφείων της Τράπεζας Citibank

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2009

- Το υπ΄ αρ. ΧΙΑ-1830 Ι.Χ.Ε. όχημα, μάρκας MAZDA 323 LX, χρώματος γκρι, είχε κλαπεί στις 25-01-2009 από την περιοχή της Καισαριανής και εντοπίσθηκε την 18-02-2009 στην περιοχή της Κηφισιάς παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.
- Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για το όχημα αυτό ή βρισκόταν στην περιοχή και είδε κάτι που του φάνηκε ύποπτο, παρακαλείται να μας ενημερώσει.
- Τηλεφωνήστε στο 170 ή στο 1014 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.
- Το απόρρητο της ταυτότητάς σας θα προστατευθεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"This is our night" θα τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς στο διαγωνισμό της Eurovision - Το βίντεο, οι στίχοι και η μετάφρασή τους

Διαβάστε τους στίχους και τη μετάφρασή τους:

Συνεχίζεται...

THIS IS OUR NIGHT


Οι στίχοι του τραγουδιού…




Take a chance, and take a hold


give it all, and turn it to gold


time has come, so make a stand


on your own, and take command


Beat the odds, you will survive


stronger now, you feel alive




Rising up, get into place


feel it in your heart,


When you are, winning this race


When I look into your eyes


It comes, as no surprise.





This is our night, fly, to the top baby


yes we can do it, just wait and see


This is our night, time, for a change baby


get rid of the old, take a hold, and be free


This is our night, fly, to the top baby


yes we can do it, just wait and see


This is our night, time, for a change baby


get rid of the old, take a hold, and be free



This is our night.



Counting down, the night of nights


Getting now, to stand and fight


Don’t back down, just look within


Do it now, I know you will


When I look into your eyes


it comes as no surprise.




Πηγή: www.ert.gr





Και η μετάφραση…



Πάρε την ευκαιρία και κράτησέ τη

Δως’ τα όλα και κάνε τα χρυσάφι

Ήρθε ο καιρός να φανείς δυνατή

Μόνη σου και να κυριαρχήσεις

Ξεπέρασε τις δυσκολίες , θα επιβιώσεις

Δυνατότερη τώρα, νιώθεις ζωντανή


Ανυψώσου, πάρε τη θέση σου

Νιώσε το στην καρδιά σου

Όταν κερδίζεις αυτή την κούρσα

Όταν κοιτάω μέσα στα μάτια σου

Δεν είναι έκπληξη

Αυτή είναι η δική μας νύχτα,

Πέτα στην κορυφή μωρό μου

Ναι, μπορείς να το κάνεις

περίμενε και θα δεις

Αυτή είναι η δική μας νύχτα

Καιρός για αλλαγή μωρό μου


Ξεφορτώσου τα παλιά
Κρατήσου και νιώσε ελεύθερη
Αυτή είναι η δική μας νύχτα,

Πέτα στην κορυφή μωρό μου

Ναι, μπορείς να το κάνεις

Περίμενε και θα δεις

Αυτή είναι η δική μας νύχτα

Καιρός για αλλαγή μωρό μου

Ξεφορτώσου τα παλιά

Κρατήσου και νιώσε ελεύθερη

Αυτή είναι η δική μας νύχτα

Μετρώντας αντίστροφα

Η βραδιά όλων των βραδιών

Μπορούμε τώρα να αντισταθούμε

Και να αγωνιστούμε

Μην κάνεις πίσω απλά κοίτα μέσα σου

Κάντο τώρα, ξέρω πως θα το κάνεις

Όταν κοιτάω μέσα στα μάτια σου

Δεν είναι έκπληξη

Αυτή είναι η δική μας νύχτα,

Πέτα στην κορυφή μωρό μου

Ναι, μπορείς να το κάνεις

Περίμενε και θα δεις

Αυτή είναι η δική μας νύχτα

Καιρός για αλλαγή μωρό μου

Ξεφορτώσου τα παλιά


Κρατήσου και νιώσε ελεύθερη

Αυτή είναι η δική μας νύχτα,

Αυτή είναι η δική μας νύχτα,

Πέτα στην κορυφή μωρό μου

Ναι, μπορείς να το κάνεις

Περίμενε και θα δεις

Αυτή είναι η δική μας νύχτα

Καιρός για αλλαγή μωρό μου

Ξεφορτώσου τα παλιά

Κρατήσου και νιώσε ελεύθερη

Αυτή είναι η δική μας νύχτα,

Πέτα στην κορυφή μωρό μου

Ναι, μπορείς να το κάνεις

Περίμενε και θα δεις

Αυτή είναι η δική μας νύχτα

Καιρός για αλλαγή μωρό μου

Ξεφορτώσου τα παλιά



Κρατήσου και νιώσε ελεύθερη


Αυτή είναι η δική μας νύχτα…



(Μετάφραση: Ελένη Κορίνη)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χίλιες μπριζόλες, 300 κιλά λουκάνικα και 400 κιλά κοτόπουλο ψήνονται στα κάρβουνα στη Βαρβάκειο και σας περιμένουν...

Σήμερα Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου το γλέντι ξεκινάει τώρα με πολλή μουσική και εδέσματα στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ το βράδυ μεταφέρεται στον στο Θησείο και στην Πλάκα.

Χίλιες μπριζόλες, 300 κιλά λουκάνικα και 400 κιλά κοτόπουλο ψήνονται στα κάρβουνα στη Βαρβάκειο αυτήν τη στιγμή και περιμένουν όσους βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας να τα απολαύσουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν σήμερα 19 Φεβρουαρίου

  • Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
  • 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών. Οι οδηγοί σχεδιάζουν αποκλεισμούς στα λιμάνια Πάτρας, Κορίνθου και Ηγουμενίτσας.
  • Τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.
  • Στάση εργασίας από το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα πραγματοποιούν οι οδηγοί των μπλε λεωφορείων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η εκπομπή του Βαξεβάνη για τα blogs... - Βίντεο

Δείτε την εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, με θέμα τα blogs…

Δείτε την εκπομπή εδώ: piazzadelpopolo.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τεράστιο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας των λεωφορείων

Από αυτήν την ώρα έως τις 5:00 το απόγευμα, τα μπλε λεωφορεία έχουν στάση εργασίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι πρώτες δηλώσεις του Διαμαντή Ματζούνη μετά την επίθεση - Βίντεο

Ένα βίντεο με τις ευχαριστίες του Διαμαντή Ματζούνη, του αστυνομικού που τραυματίστηκε στην επίθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στις 5 Ιανουαρίου................


Δείτε το στο: www.zougla.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καθημερινή, 19 Φεβρουαρίου: Κλιμάκωση της τρομοκρατίας

Επικίνδυνη κλιμάκωση καταγράφεται στο νέο κύμα εγχώριας τρομοκρατίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην πολιτική ηγεσία και στις αστυνομικές αρχές, αλλά και κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.

Η χθεσινή, πρωτοφανής για την Ελλάδα, απόπειρα επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά, αποτελεί ποιοτική διαφοροποίηση στη δράση των τρομοκρατών, καθώς «εγκαινιάζει» μία περίοδο τυφλών χτυπημάτων με εξαιρετικά μεγάλη δύναμη ισχύος.

Ο ωρολογιακός μηχανισμός που δεν εξερράγη, περιείχε 60 κιλά της εκρηκτικής ύλης ANFO (λίπασμα εμπλουτισμένο με πετρέλαιο), η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από τον IRA, την ΕΤΑ αλλά και στην επίθεση κατά κυβερνητικού κτιρίου στην Οκλαχόμα.

....

Περισσότερα: Καθημερινή

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Βήμα, 19 Φεβρουαρίου: Ρυθμιστής ο Αλμούνια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων της χώρας αναδεικνύεται ο επίτροπος της ΕΕ κ. Χοακίν Αλμούνια, καθώς από τις δικές του επιλογές και τις αποφάσεις, τις οποίες θα λάβει ως τις αρχές Απριλίου, θα καθοριστεί το περιεχόμενο της οικονομικής πολιτικής που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, αλλά και το εάν θα διατηρήσει τη δυνατότητα ο Πρωθυπουργός να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Αλμούνια στις Βρυξέλλες και οι διαπιστώσεις της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος αναγκάζουν τον κ. Κ. Καραμανλή να εγκαταλείψει το πείραμα της φιλολαϊκής στροφής που εφάρμοσε στην οικονομία μετά τον ανασχηματισμό και να επιστρέψει στο δόγμα της «σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής» που ακολουθούσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, προκειμένου να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
....
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Espresso, 19 Φεβρουαρίου: Τι έπαθε η Ελενα Ακρίτα στο Facebook

«Είναι η δολοφόνος με το... πληκτρολόγιο;», «Έχει σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα;», «Κλέβει τους άντρες άλλων γυναικών;»
Σίγουρα, με αυτά τα ερωτήματα η Έλενα Ακρίτα αισθάνθηκε... ο πιο αδύναμος κρίκος.
Η γνωστή σεναριογράφος έπεσε την περασμένη εβδομάδα «θύμα» μίας απίστευτης διαδικτυακής επίθεσης από υποτιθέμενους «φίλους» που είχε η ίδια προσθέσει στην ιντερνετική «ατζέντα» της στο Facebook.
Ξαφνικά εντός του δημοφιλούς site ξέσπασε «πόλεμος», με την Έλενα Ακρίτα να μην μπορεί να καταλάβει από που «βάλλεται».
Εν είδει γκάλοπ, τρεις γυναίκες υποτιθέμενες «φίλες» της έθεσαν τα ανάρμοστα ερωτήματά τους με σκοπό να ανοίξουν διάλογο με τους υπόλοιπους friends της Έλενας.
........
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελεύθερος Τύπος, 19 Φεβρουαρίου: "Είμαστε σε πόλεμο"

«Είμαστε σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες».
Με τη φράση αυτή κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη δράση ανεξέλεγκτων τρομοκρατικών ομάδων, μετά και το χθεσινό, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, παρ’ ολίγον χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Citibank στην Κηφισιά.
Το χτύπημα, όπως λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε να ισοπεδώσει το κτίριο και να προκαλέσει ζημιές και θύματα σε ακτίνα 300 μέτρων.
......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έθνος, 19 Φεβρουαρίου: Χτύπημα με συνταγή Αλ Κάιντα

Θεατής η ΕΛ.ΑΣ. στα διαδοχικά κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν χθες τα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά.
Τα ξημερώματα, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο με περίπου 60 κιλά εκρηκτικά, που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, εντοπίστηκε έξω από τα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά.

Ο εντοπισμός του παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε πριν περάσουν 10 ώρες από την ένοπλη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ στο Μπουρνάζι, την οποία πραγματοποίησε η νέα οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν.
........
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα Νέα 19 Φεβρουαρίου: Τρομο-επίδειξη με βόμβα μαμούθ - Θα μπορούσαν να ανατινάξουν ολόκληρο το κτίριο

...
.
..
.
.
.
..
Τρομοεπίδειξη με βόμβα 60 κιλών, παγιδευμένο αυτοκίνητο και εκρηκτική ύλη «σφραγίδα» πολύ σκληρών τρομοκρατικών οργανώσεων που θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα πολυώροφο κτίριο πραγματοποίησαν χθες τρομοκράτες.
Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση τον Επαναστατικό Αγώνα...
.......... .......
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...