Ειδήσεις

20 Μαρ 2009

Εξάχρονος με δείκτη νοημοσύνης πάνω και από του Einstein! - Βίντεο

Ένας 6-χρονος από το Οχάιο έχει κάτι που μόνο ένα σε εκατομμύριο ανθρώπους έχει. Ο Pranav έχει δείκτη νοημοσύνης 176. Ένα άτομο στους ένα εκατομμύριο έχει δείκτη νοημοσύνης176 και πάνω. Ο δείκτης νοημοσύνης του Άλμπερτ Αϊνστάιν θεωρήθηκε περίπου 160. Ο μέσος ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ είναι 100.

Προσέξτε το βίντεο, για να δείτε την μεγαλοφυΐα σε δράση.
……
Συνεχίζεται…






Ο Pranav Veera, που αγαπάει τα τηλεοπτικά παιχνίδια και τα παιχνίδια όπως οποιοδήποτε άλλο παιδί, έχει ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά ξεχωρίζει.
Ο μικρός μπορεί να πει το αλφάβητο ανάποδα και να απαριθμήσει τα ονόματα των Αμερικανών Προέδρων με την σειρά που υπηρέτησαν το αξίωμα. Εάν του δώσεις οποιαδήποτε ημερομηνία από 2000, ο Veera μπορεί να σας πει ποια ημέρα της εβδομάδας ήταν.
Επίσης έχει μια φωτογραφική μνήμη.
Ούτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν σημείωσε τόσο υψηλόβαθμό στα διαγράμματα νοημοσύνης όσο Veera: Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ των θρυλικών μεγαλοφυών ήταν πιθανά περίπου 160.
«Είναι καταπληκτικό παιδί,» δηλώνει ο Marci Taylor, δάσκαλος στον παιδικών σταθμών του Veera. «Ξέρει τόσο πολλά, όμως είναι τόσο ενθουσιασμένος με την εκμάθηση νέων πραγμάτων από οποιοδήποτε παιδί που έχω δει ποτέ. »
Για περισσότερα εδώ και προσέξτε το βίντεο, για να δείτε την μεγαλοφυΐα σε δράση.
http://tapantaleme.wordpress.com/2009/03/20/iq176/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίασαν κορίτσι υπό το βλέμμα του πατέρα της!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε χωριό της Άρτας και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Τέσσερις άνδρες, κατάφεραν να μπουν από ανασφάλιστη πόρτα στο διαμέρισμα κατοίκου της περιοχής. Μπαίνοντας μέσα, χτύπησαν με μανία τον πατέρα και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Δεν περιορίστηκαν όμως σε αυτό.
Η συνέχεια είναι όντως φρικιαστική. Υπό το βλέμμα του ανήμπορου να αντιδράσει γονιού, βίασαν από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση την κόρη του, η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση!
……
Συνεχίζεται…

Πατέρας και κόρη, σωματικά και ψυχικά ράκη, δεν μπορούσαν να κάνουν την παραμικρή κίνηση. Οι δράστες με κυνηγετικό όπλο που βρήκαν στο σπίτι, τους απείλησαν και τους έδεσαν. Έκαναν άνω κάτω το διαμέρισμα και πήραν ότι βρήκαν. Το χρηματικό ποσό των εβδομήντα ευρώ, ποτά, τρόφιμα και το όπλο.

Πατέρας και κόρη έμειναν για ώρες δεμένοι μέχρι που κατάφεραν να ενημερώσουν την αστυνομία. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου παραμένουν για νοσηλεία.

http://www.epiruspost.gr/epikairotita/861-2009-03-20-12-10-41.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που ξέσπασε στον πέμπτο όροφο του κτιρίου του ΓΕΕΘΑ στο πεντάγωνο. Ευτυχώς, οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμό ατόμων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγνώριστος ο μανιακός δολοφόνος 40 χρόνια μετά...

Ο χρόνος άφησε βαριά τα σημάδια του στον Τσαρλς Μάνσον, έναν από τους πιο παρανοϊκούς δολοφόνους του 20ού αιώνα.
Ο γερασμένος 74χρονος, που εκτίει ισόβια στις φυλακές Κορκόραν της Καλιφόρνιας, δεν θυμίζει σε τίποτα τον μανιακό με το άγριο βλέμμα που κατέσφαξε την ηθοποιό Σάρον Τέιτ και ακόμη έξι ανθρώπους στο Λος Αντζελες, τον Αύγουστο του 1969.
....
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ασιατικό κουνούπι - τίγρης που θεωρείται υπεύθυνο για τη μετάδοση 23 επικίνδυνων ιών βρέθηκε στη Ριζούπολη

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις δημόσιες Αρχές μετά την πληροφορία ότι το επικίνδυνο ασιατικό κουνούπι «τίγρης» έκανε και φέτος στη χώρα μας την εμφάνισή του και αυτήν τη φορά στην περιοχή της Ριζούπολης.
Το συγκεκριμένο είδος κουνουπιού (Aedes albopictus), το οποίο είναι μαύρο με λευκές ρίγες, θεωρείται για τη μετάδοση συνολικά 23 ασθενειών, μεταξύ των οποίων ο δάγκειος πυρετός, ο ιός του Δυτικού Νείλου και η «τσινγκουγκούνια».
Η τελευταία νόσος εκδηλώνεται με πυρετό, είναι μια ιογενής λοίμωξη που ανήκει στην κατηγορία των αιμορραγικών πυρετών. Εκδηλώνεται σε 4-7 ημέρες μετά το τσίμπημα και συνοδεύεται με μυαλγίες, οιδήματα, κεφαλαλγία. Η πορεία της νόσου είναι καλοήθης και σπανίως οδηγεί σε υποτροπιάζουσες αρθραλγίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αναπηρίες.
........
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η εκπομπή "Blog out"

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Παρακολούθησα τελικά και προσωπικά την εκπομπή του SBC "Blog out" για τα blogs, καθώς ήθελα να έχω και τη δική μου άποψη για το περιεχόμενο της εκπομπής.
Η εκπομπή είναι κάθε Τρίτη 19.30-20.00 και μπορείτε να τη δείτε και από εδώ: sbctv.gr/live.
….
Συνεχίζεται…

Έχω να πω λοιπόν ότι είναι μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, ειδικά για εμάς τους bloggers, που πρέπει να τη στηρίξουμε. Με έκπληξη είδα μια περιεκτική εκπομπή, με αναφορές σε πολλά blogs, λέγοντας συνεχώς τις διευθύνσεις τους και τονίζοντας ότι είναι υπέρ της ενημέρωσης του διαδικτύου, καθώς πρόκειται για νέα δύναμη.


Περιμένατε να βλέπατε τέτοια εκπομπή σε οικονομικό κανάλι;
Με τίποτα!


Κι όμως τόλμησαν αυτό που δεν είχε τολμήσει κανένα άλλο κανάλι. Κάνανε μια σωστή εκπομπή, αναφερόμενοι σε πολλά blogs και μαθαίνουν τον κόσμο του διαδικτύου και στους... αμύητους.


Τα μεγάλα κανάλια προτιμούν να είναι ενάντια στα blogs θεωρώντας τα...όπλα του σατανά!


Στην καλύτερη περίπτωση απλά τα αγνοούν (on camera γιατί off τα διαβάζουν).
Παραδειγματιστείτε από το SBC. Σε καλό θα σας βγει, πιστέψτε με!

Επικοινωνήσαμε με τον παρουσιαστή της εκπομπής τον κύριο Ανδρέα Παπακυριακόπουλο και μας είπε τα εξής:



" "οι...μεγάλοι των παραδοσιακών ΜΜΕ κάνουν τέτοιο πόλεμο στα blogs". Εδώ είναι και η πραγματική σημασία των blogs φίλοι του ourgreektv:



Οι ιδιώτες / ερασιτέχνες bloggers δεν μπορούν να ελεγχθούν ως προς την πληροφορία που θα βγάλουν ή τη γνώμη που θα εκφράσουν.


Τα ιστολόγια είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό αρχείο προσβάσιμο σε όλους ώστε εάν θες να αναζητήσεις κάτι, θα το βρεις ακόμα και μετά από χρόνια. Η εφημερίδα πετιέται, η τηλεόραση δεν μαγνητοσκοπείται, το ίδιο και το ραδιόφωνο. Άρα με την πάροδο του χρόνου τα blogs θα είναι σωρευτικά ισχυρότερα από όλα τα άλλα μέσα.


Οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ έχουν στεγανά ως προς τις ειδήσεις που θα μεταφέρουν. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τι δύναμη τους δίνει ένα blog, αλλά και τι πληροφορίες μπορούν να βγουν από ένα blog ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!
Τα ΜΜΕ, όντας παντοδύναμα στην Ελλάδα έκαναν ένα βασικό λάθος: Θεώρησαν την παντοδυναμία τους υπερχρονική και έτσι κινήθηκαν σπασμωδικά εναντίον του press-gr. Καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζω. Μέσα όμως από αυτή την συμπεριφορά έκαναν μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση στα ιστολόγια που τώρα πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας.



Συμπερασματικά, τα blogs κλόνισαν το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουν όλοι οι bloggers τον άδολο χαρακτήρα τους, να αποβάλλουν όσους χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και λοιπές ιδιοτελείς μεθοδεύσεις. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελέσουν την κύρια πηγή ενημέρωσης για τον Έλληνα πολίτη. Από την πλευρά μου θα υπάρξει προσπάθεια ώστε επιχειρηματίες να αντιληφθούν αυτή την διεισδυτικότητα και να στρέψουν ανάλογα τη διαφημιστική τους δαπάνη. Όχι με όρους διαπλοκής αλλά με το σκεπτικό πως ένας blogger έχει περισσότερο ανάγκη την ενίσχυση για να στηρίξει την προσπάθεια του, ενώ ο επιχειρηματίας θα γνωρίζει ότι εκτός από τα συμφέροντα του βάζει και ένα λιθαράκι δημοκρατίας στην κοινωνία που δραστηριοποιείται. Αυτό θα είναι και η υπέρβαση σε πολλά επίπεδα.



Η ανωνυμία των blogs είναι κάτι που ούτε καν με απασχολεί. Όποιος θέλει μπορεί να μείνει ανώνυμος. Με ενοχλεί περισσότερο η επιλεκτική "ανωνυμία" αυτών που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα ή κινούν τα νήματα από το ημίφως εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Ας αποκαλυφθούν πρώτα αυτοί και μετά μιλάμε για τα υπόλοιπα.



Η εκπομπή είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμενα προσωπικά. Η έκπληξη είναι πως υπάρχουν εκατοντάδες τηλέφωνα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν τι είναι τα blogs και ρωτούν που μπορούν να τα βρουν, αν είναι δωρεάν και άλλα περίεργα μεν, ενδεικτικά δε του ενδιαφέροντος".


http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/blog-out_20.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατάληψη υπουργείου Υγείας: Κύριε υπουργέ, παραιτηθείτε!

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη σημερινή της εξαφάνιση κατά τη διάρκεια της κατάληψης που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας.

Συνεχίζεται…


Με προφανή το φόβο για το πολιτικό κόστος, και παντελώς γυμνή από επιχειρήματα και ουσιαστικές δικαιολογίες για όσα όφειλε να έχει πράξει και για όσα με περισσή ευκολία δεσμεύτηκε κατά το παρελθόν, προτίμησε το δρόμο της φυγής.


Με τον κ. Αβραμόπουλο τραγικά απόντα από τα σημερινά γεγονότα, γίνεται πλέον προφανές, πως όντως, αυτή η Πολιτική Ηγεσία έχει κλείσει τον κύκλο της στο Υπουργείο, και πως η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει, είναι η παραίτηση.


Ως εκ τούτου, η συνέχιση της σημερινής κινητοποίησης δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο σκοπό, και γι’ αυτό το λόγο λύεται η κατάληψη του ΥΥΚΑ.



Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Η κόλαση» - Διαβάστε τι απάντηση έδωσε φοιτητής σε θέμα χημείας – Ο τύπος απλώς… «έγραψε»!

Μήνυμα αναγνώστη
......
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:
Η κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη;
Στη χημεία ή εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η άλλη απορροφά. Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.
Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:
...........
Συνεχίζεται...


Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με το ν οποίο διαφεύγουν.

Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.


Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:


1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.


2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.
Ποιά από τις 2 περιπτώσεις ισχύει??

Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι ."Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί". και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε .. ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.
Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει.... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: "Θεέ μου, Θεέ μου".


Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό 'Α'.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θάνατος - μυστήριο Ιρανού μπλόγκερ

Θύμα της τρομοκρατίας του ιρανικού καθεστώτος κατά των μπλόγκερ ή αυτόχειρας που αφήνει την τελευταία του πνοή στη φυλακή;
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Ιρανού μπλόγκερ Ομίντ Μιρ Σαγιάφι στις φυλακές Εβίν, όπου εξέτιε την ποινή του για προσβολή του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
..
Συνεχίζεται...

Αξιωματούχοι των φυλακών έκαναν λόγο περί αυτοκτονίας, ωστόσο, ο δικηγόρος του άτυχου νεαρού μπλόγκερ και οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» δεν πείστηκαν και ζήτησαν τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας και νεκροψία προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Οι σοβαρές αμφιβολίες τους είναι απολύτως δικαιολογημένες, τη στιγμή που οι ιρανικές Αρχές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά των μπλόγκερ και των χρηστών του Ιντερνετ, καθώς η Τεχεράνη βρίσκει ιδιαίτερα ενοχλητικά τα ηλεκτρονικά σχόλιά τους.


Οπως δήλωσε, χθες, ο δικηγόρος του Σαγιάφι, Μοχαμάντ Αλί Ντάντχαχ, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη έκθεση, αλλά οι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν ότι ο Μιρ Σαγιάφι αυτοκτόνησε.
Ο ίδιος πάντως ζήτησε την άμεση έναρξη έρευνας και νεκροψία για τα αίτια του θανάτου του πελάτη του προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ο δικηγόρος του άτυχου νεαρού πρόσθεσε ακόμα ότι, ένας άλλος φυλακισμένος, ο γιατρός Χέσαμ Φιρούζι, είχε ενημερώσει νωρίτερα τους αξιωματούχους των φυλακών για την επιδείνωση της υγείας του νεαρού μπλόγκερ.


Αναρρωτήριο
«Ο γιατρός Φιρούζι μου τηλεφώνησε από τη φυλακή για να με ενημερώσει ότι ο Ομίντ είχε μείωση του καρδιακού ρυθμού. Αμέσως μετά τον μετέφερε στο αναρρωτήριο των φυλακών, αλλά οι γιατροί δεν του έδωσαν σημασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ομίντ προσποιούνταν», δήλωσε ο δικηγόρος του.


Ο Ομίντ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2008 και αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 41 μέρες κράτησης έναντι καταβολής εγγύησης σχεδόν 100 χιλιάδων δολαρίων.


Ο 25χρονος μπλόγκερ είχε καταδικαστεί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σε φυλάκιση 30 μηνών για προσβολή του πνευματικού ηγέτη του Ιράν και του ιμάμη Χαμενεϊ, ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας. Στις 7 Φεβρουαρίου του 2009 είχε κλητευθεί στο επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης και συνελήφθη.


Εκτός από τον Σαγιάφι, πολλοί είναι οι μπλόγκερ που κρατούνται σε ιρανικές φυλακές, ανάμεσά τους ο Χοντέρ Ντερασκάν, δημοσιογράφος και μπλόγκερ.


«ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ» ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ

Το Ιράν είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε μπλόγκερ. Υπό συνθήκες λογοκρισίας οι Ιρανοί εκθέτουν τις απόψεις τους στα «ηλεκτρονικά ημερολόγια», καθώς η Τεχεράνη επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεϊ.


Ιδιαίτερα στους κόλπους της ιρανικής νεολαίας, το μπλόκινγκ έχει γίνει πλέον τα τελευταία χρόνια «μόδα». Από τον Οκτώβριο του 2005, υπολογίζεται ότι έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο περίπου 700 χιλιάδες ιρανικά μπλoγκς.


ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

mina@pegasus.gr


Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=2724813

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ομπάμα έκανε "αστεία" σχόλια για άτομα με ειδικές ανάγκες - Βίντεο

«Ήταν κάτι σαν τους Παραολυμπιακούς» είπε ο Ομπάμα, περιγράφοντας την αδυναμία του στο εν λόγω σπορ. Το σχόλιό του θεωρήθηκε από πολλούς ως προσβολή για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς.
Δείτε το βίντεο:
……
Συνεχίζεται…




http://my-greek.blogspot.com/2009/03/blog-post_5782.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεότερα για την χθεσινοβραδυνή έκρηξη στην ΚΕΔ - Κάμερες έχουν καταγράψει το δράστη

Οι αστυνομικοί βρήκαν κατεστραμμένα κομμάτια από την πλακέτα του εκρηκτικού μηχανισμού αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει εάν πρόκειται να πήραν την πλακέτα από παιδικό παιχνίδι ή να πρόκειται για πλακέτα γκαραζόπορτας.
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο δράστης της επίθεσης έχει καταγραφεί τόσο από δημόσιες κάμερες (Άρειο Πάγο, ΚΕΔ, κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας) όσο και από ιδιωτικές κάμερες (τράπεζες).
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φαίνεται μία σκιά που φορά τζιν παντελόνι, σκούρο μπουφάν, ύψους 1,75 και κρατά μία πλαστική τσάντα.
Οι κάμερες δείχνουν τη "σκιά" να κατεβαίνει την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως, στρίβει δεξιά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ξανά δεξιά στην οδό Κόνιαρη, αφήνει το "πακέτο" και το πυροδοτεί από τη συμβολή της Αρματολών και Κλεφτών με την Κόνιαρη.
….
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δαμασκό

Μήνυμα αναγνώστη
....
Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δαμασκό με θέμα: Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το Παλαιστινιακό και τη Μέση Ανατολή.
Συζητήσεις και αποκλειστική ενημέρωση για τις συνομιλίες που διεξάγονται για την εισβολή στη Γάζα, το Ολοκαύτωμα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, που συνεχίζεται, τις ενδοπαλαιστινιακές και διεθνείς συνομιλίες, που γίνονται και μέχρις στιγμή υπάρχουν μόνο «δημοσιογραφικές» συνομιλίες, είχε ελληνική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη Δαμασκό (Συρία) στις 16 – 20 Μαρτίου 2009.
......
Περισσότερα: stoxasmos-politikh.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κυνηγώντας “πάπιες” στην Ομόνοια!

Από: www.epikairo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δώδεκα νέες προκηρύξεις

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Καλημέρα από την Κρύα Βρύση,
........
Δώδεκα (12) προκηρύξεις δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Εθνικό Τυπογραφείο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πιο συγκεκριμένα στο Τεύχος του ΑΣΕΠ.
Περιλαμβάνει διάφορες θέσεις ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ και απευθύνονται σε διάφορες ειδικότητες. Διαβάστε εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αντί της ποινικοποίησης της κουκούλας που μπορεί να προκαλέσει και κανένα κρυολόγημα το χειμώνα θα έπρεπε καλύτερα να ποινικοποιήσουμε τις γραβάτες;

Μήνυμα αναγνώστη

...
Άλλωστε οι πραγματικοί ταραξίες είναι αυτοί που φοράνε γραβάτες και κάθονται στα μεγάλα γραφεία.
Αυτοί έχουν τις οφ σορ εταιρείες και δεν πληρώνουν φόρους, αυτοί είναι διαπλεκόμενοι και κάνουν συναλλαγές για το κόμμα τους ή τον εαυτό τους, αυτοί κόβουν δέντρα για να φτιάξουν τσιμεντένιες κατασκευές, αυτοί διέλυσαν την οικονομία σε όλο τον κόσμο λόγω της απληστία τους.
.....
Συνεχίζεται...

Να ποινικοποιηθεί λοιπόν η γραβάτα μια και καλή.

Σημείωση: Προσωπικά μέσα μου την έχω ποινικοποιήσει τη γραβάτα και όταν βλέπω να τη φοράνε ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά.
http://greekrider.blogspot.com/2009/03/blog-post_20.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φθηνά λιπάσματα ακόμη και στο μισό της αντίστοιχης τιμής των ελληνικών προμηθεύονται οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας απευθείας από τη Βουλγαρία

Τουλάχιστον το 60% των Σερραίων αγροτών θα προμηθευτούν φέτος λιπάσματα από τη Βουλγαρία -κάτι πού ξεκίνησε από τον περασμένο χρόνο-, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αγρότες από την Πέλλα και το Κιλκίς θα φέρουν λιπάσματα και από την ΠΓΔΜ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στρέφονται στη Βουλγαρία και για την αγορά φθηνών φυτοφαρμάκων.
.....
Περισσότερα: Έθνος



Από: farmpress.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πανικός στο Νευροκόπι - Πλαστά και εικονικά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων - Αυτά έχει το καθεστώς "επιστροφής ΦΠΑ" στους αγρότες...

Από: farmpress.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Disco Lives

Μία παράσταση του Γιώργου Κατινά σε κείμενα του Δημήτρη Δημόπουλου.
Το πρώτο… party-theatre!
Από Πέμπτη 26 Μαρτίου στο: OBI uptown,
Ευριπίδου & Σκουλενίου 2 (πίσω από την Πλ. Κλαυθμώνος).
....
Συνεχίζεται...

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Disco Lives





Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη μου για την disco μουσική και γενικά για όλη την εποχή των 80‘s… Πάντα περνάω καλά σε όλα αυτού του είδους τα πάρτι όταν πηγαίνω. Και αποφάσισα να τα συνδυάσω με μία θεατρική παράσταση, λίγο πιο διαφορετική από τις συνηθισμένες…Είναι το πρώτο party-theatre που παρουσιάζεται στην Ελλάδα (νομίζω) και αυτοσκοπός της δουλειάς μας είναι, τι άλλο… να περάσουμε πολύ καλά!



Έξι ήρωες μάς αποκαλύπτουν τη μοναδικότητα τους, αντιστεκόμενοι στην ομογενοποίηση του πάρτι. Μαζί και μόνοι, σημαντικοί και ασήμαντοι, γνωστοί και άγνωστοι, θα μπορούσε να ήταν κάποιοι άλλοι έξι ήρωες. Είναι όμως ο Άρης, ο Βασίλης, η Βέρα, η Ειρήνη, η Νότα και ο Τάκης. Και είναι και αυτοί στο πάρτι!



Και πάντα με τα καλύτερα hit της πιο αγαπημένης εποχής των 80’s. Αν μη τι άλλο, θα είναι ένα πάρτι που θα σας μείνει αξέχαστο!



Γιώργος Κατινάς




Κόσμος τριγύρω, μια αίσθηση προσμονής πλανάται στον αέρα. Απέναντι μου, μια σπίθα η ματιά σου στο σκοτάδι. Εμπρός λοιπόν! Γνωρίζουμε την αρχή, γνωρίζουμε το τέλος, είμαστε οι κύριοι της σκηνής. Τα έχουμε κάνει ήδη όλα, επιστρέψαμε για λίγο ακόμα. Καταλαβαίνετε…



Voulez vous, Αbba





ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η παράσταση εξελίσσεται κατά την διάρκεια ενός DISCO PARTY το οποίο συνεχίζεται και μετά το τέλος της παράστασης μέχρι το πρωί. Για κράτηση στο 6981982591




Συντελεστές:

σκηνοθεσία: Γιώργος Κατινάς


κείμενα: Δημήτρης Δημόπουλος



χορογραφίες: Άντζυ Θωμοπούλου



παίζουν: Γιάννης Αθητάκης


Γιάννης Διαμαντής


Σταυρούλα Μουσούλη


Μελίνα Ντόβολου


Αβραάμ Παπαδόπουλος


Έλενα Τριανταφύλλου




παραγωγή: 4actors




INFO:

Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Μαρτίου 10:30μμ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 10:30μμ




OBI uptown



Ευριπίδου & Σκουλενίου 2 (πίσω από την Πλ. Κλαυθμώνος)


Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591


Διάρκεια της παράστασης: 80’


Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ με ποτό (γενική είσοδος)








ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Γιώργος Κατινάς 6974 515181


giokatinas@gmail.com Οργάνωση παραγωγής:

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένοπλη ληστεία πριν από περίπου μία ώρα στην τράπεζα Πειραιώς στο Γαλάτσι

Δύο άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα επί της Βεΐκου 26 στο Γαλάτσι και με την απειλή αυτόματου όπλου αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό από τα ταμεία και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πλήρες κείμενο της Συνέντευξης Τύπου Παπαθεμελή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/3/09
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 19-3-2009
ΘΕΜΑ: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
....
Συνεχίζεται...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/3/09


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 19-3-2009

ΘΕΜΑ: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Συνεχίζουμε όρθιοι και απροσκύνητοι.
Ανακοινώνουμε την κάθοδό μας στις Ευρωεκλογές.
Η πολιτική ιδεολογική και κοινωνική μας ταυτότητα είναι γνωστή. Και ελπίζουμε
θετικά γνωστή . Δε χρειάζεται να αυτοσυστηθούμε.
Τα σημερινά κόμματα της Βουλής κατάντησαν δυνάμεις εθνικής ακινησίας.
Αποδεικνύονται άβουλα και ανίκανα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια
στρατηγική αντιστροφής της παρακμής.
Αυτό που λέγεται κρίση, η παρακμιακή πορεία του Ελληνισμού είναι χρόνια
κατάσταση στη χώρα μας. Η παρούσα οικονομική κρίση είναι το επιπλέον
επιβαρυντικό στοιχείο , η χαριστική βολή.
Το σύστημα εξουσίας έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι ευρωεκλογές μπορούν να
σηματοδοτήσουν την πολιτική απάντηση στην κρίση.
Ένα έθνος επιβιώνει όσο ανανεώνει τη συνείδηση της αποστολής του. Και
συνείδηση αποστολής έχουν μικρά και μεγάλα έθνη που διέπονται από
αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια και δυνατή αίσθηση του ανήκειν, αίσθηση
ταυτότητας, δηλαδή των αξιών ζωής.
Οι μεγάλες κρίσεις και οι μείζονες προκλήσεις μπορούν να γίνουν ξεκινήματα
δημιουργίας και δόξας, όταν λαοί και ηγεσίες αίρονται στο ύψος της εθνικής
συνεννόησης και ομοψυχίας και συστρατεύονται σε ένα ρωμαλέο όραμα για την
πατρίδα που το υπηρετούν με εθνικήν αποφασιστικότητα.
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε χρεοκοπία.
Ο δημόσιος βίος, το δημόσιο ήθος και ο δημόσιος λόγος είναι σε τροχιά
παρακμής.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ελέγχουν τους θεσμούς με τα ιδιόκτητα
εργαλεία που διαθέτουν.
Οι πολίτες δεν συμμετέχουν στη λήψη και στην ανάλυση των αποφάσεων που τους
αφορούν. Η Δημοκρατία διεθνώς και στην Ελλάδα είναι "Δημοκρατία του θεατή",
ορθότερα του τηλεθεατή. Και η κοινωνία, κοινωνία του φαίνεσθαι και όχι του
είναι.

Έτσι ο πολίτης είναι χειραγωγούμενος απλός παρατηρητής. Κυριαρχεί αυτό που
οι αναλυτές ονομάζουν "τηλεοπτική δικτατορία των μετρίων" με τη "γλώσσα
του πλήθους" και την "κολακεία των ενστίκτων".

Τα παιδιά μας θύμωσαν, και εξοργίσθηκαν μαζί μας. Όχι γιατί πάντοτε τα
παιδιά έχουν δίκαιο και όχι γιατί δεν ακούν από τους μεγάλους για αξίες ζωής! Αλλά
γιατί οι μεγαλύτεροι και ιδίως οι θεσμικά υψηλά ιστάμενοι αποδεικνυόμαστε
Φαρισαίοι και υποκριτές. Προδίδουμε τις αρχές μας. Δεν διδάσκουμε με το
παράδειγμά μας.

Τα παιδιά έχουν πρόβλημα προτύπων που δεν τους το προσφέρει δυστυχώς
ούτε η οικογένεια ούτε το σχολείο.

Η Εκπαίδευση όσο και η Διοίκηση είναι για κατεδάφιση και ανοικοδόμηση εκ
θεμελίων.

Οι νέοι ψάχνουν για όραμα στην πολιτική και το πολιτικό σύστημα με τα
σημερινά του χάλια αδυνατεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδά τους. Είναι ανήμπορο
πρωτίστως να τους προσφέρει ένα εύρωστο όραμα.

Οι Παραδόσεις του Γένους, η Ορθοδοξία και το σύνολο των ελληνικών
αξιών ζωής, που συγκροτούν την ταυτότητα των Ελλήνων και εγγυώνται την
κοινωνική συνοχή τους, υποβαθμίζονται και θυσιάζονται στο βωμό του φρικτά
αποτυχημένου νεοφιλελευθερισμού.

Μεγάλοι τομείς της δημόσιας λειτουργίας (Παιδεία, Υγεία, Απασχόληση) αδυνατούν
να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας: Η φτώχεια και οι
ανισότητες πολλαπλασιάζονται. Η ανεργία διογκώνεται. Το κοινωνικό κράτος με
τις ρωγμές στο ασφαλιστικό σύστημα κλυδωνίζεται. Οι νέοι, κατ' εξοχήν αυτοί,
αδυνατούν να βρουν μια αντάξια θέση απασχόλησης. Το δημογραφικό έχει
αναδειχθεί σε απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Η ύπαιθρος ερημώνεται. Ο αγρότης
έχει εγκαταλειφθεί απροστάτευτος. Το περιβάλλον καταστρέφεται εγκληματικά. Η
δημόσια διαφθορά, που σε υγιείς περιόδους εμφανίζεται μόνο ως εξαίρεση,
αφέθηκε να εξελιχθεί σε γενικευμένο δομικό φαινόμενο.

Η καλπάζουσα κρίση θέτει σε δεινή περεταίρω δοκιμασία την από καιρό
κλυδωνιζόμενη χώρα.

Εμείς, η Δημοκρατική Αναγέννηση, δεν αποδεχόμαστε το μοιραίο και
αναπόφευκτο αυτής της κατάστασης.


Οι κύριες παθογένειες μας σήμερα είναι:

α. Η δημογραφική κατάρρευση.
β. Η εξερήμωση της υπαίθρου.
γ. Το παρασιτικό πρότυπο επιβίωσης
δ. Η βαθιά και εκτεταμένη διαφθορά σε συνδυασμό με την ατιμωρησία.
ε. Η μετριοκρατία και μιντιοκρατία.

Σ αυτά όλα προστίθενται τώρα η ανασφάλεια του πολίτη και βέβαια όλες οι
οδυνηρές πληγές της ύφεσης.

Είναι διάχυτη μια αγωνία για το μέλλον του Ελληνισμού πραγματική και
δικαιολογημένη. Ο δευτερογενής κίνδυνος είναι μεγαλύτερος: Οι σκεπτόμενοι
Έλληνες καθώς δεν βλέπουν φως στον πολιτικό ορίζοντα οδηγούνται να
εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του συστήματος θεωρώντας ότι αυτή
είναι μάταιη και "δεν γίνεται τίποτε".

Τις πταίει; Οι ευθύνες του δικομματισμού είναι ασήκωτες. Αβουλία και
ανικανότητα των υπευθύνων. Τώρα είναι η ευκαιρία για μια δυνατή τιμωρητική
ψήφο του λαού.

Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι μπορεί ο λαός αυτός να αλλάξει
το μέλλον. Το μέλλον αυτού του τόπου. Έχει αποθέματα ψυχικής ισχύος,
πολλαπλασιαστές ισχύος.

Σε καιρούς παρακμής δεν ρωτάς ποιος οφείλει να σε βγάλει από αυτήν ούτε
περιμένεις να το κάνει άλλος για σένα. Παίρνεις μόνος σου την ευθύνη και εξορμάς
κάνοντας άλματα, "πιο γρήγορα από τη φθορά".



Οικονομία

¨Ρίζα πάντων των κακών η φιλαργυρία¨, λέει ο Απόστολος Παύλος. Δηλαδή
το κυνήγι του μεγάλου και εύκολου κέρδους χωρίς όρια και χωρίς όρους. Ο
αχαλίνωτος νεοφιλευθερισμός που κυριάρχησε δια της παγκοσμιοποιήσεως από το
τέλος της δεκαετίας του '80 είναι ο ορκισμένος εχθρός του κράτους και των
ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του. Το υπονόμευσε, παντί σθένει. Επέλεξε την
ασυδοσία των αγορών και την δήθεν αυτορρύθμιση η οποία απέβη τελικώς
ανίκανη να αποτρέψει τη συντριβή του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι ίδιες
αιτίες που οδήγησαν στο κραχ του 1929 μας έφτασαν και στο κραχ του 2009.

Οι εξελίξεις σηματοδοτούν την ανάγκη απόρριψης του εγκληματικού
υπερφιλελευθερισμού, με την υιοθέτηση της κεϋνσιανής αντίληψης μεικτής
οικονομίας και για την ΕΕ ανατροπής επιτέλους του περιβόητου Συμφώνου
Σταθερότητας που γεννά αστάθεια αντί για σταθερότητα.

Στην οικονομία δυστυχώς διαχρονικά το Ελληνικό δημόσιο δαπανά
περισσότερα από αυτά που εισπράττει με τους απαρχαιωμένους εισπρακτικούς
και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το 2008 εισπράχθηκαν 35% λιγότεροι φόροι.

Οι κυβερνήσεις και η παρούσα καταφεύγουν στην εύκολη λύση του
δανεισμού και των εκποιήσεων των ασημικών - ιδιωτικοποιήσεις τις λένε.

Η οικονομική κρίση δεν συγκαλύπτεται πια με μεθόδους ¨δημιουργικής
λογιστικής". Το ΑΕΠ είναι σήμερα στα 246 δισ. , αλλά το δημόσιο χρέος έχει
φτάσει τα 259 δισ. ενώ από κοντά βρίσκεται και το ιδιωτικό χρέος στα 248 δισ. .
Υπερχρεωμένο Κράτος, υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Χώρια το γεγονός ότι
ευημερία δεν μπορεί να είναι το πηλίκον ΑΕΠ δια του αριθμού των κατοίκων =
κατά κεφαλήν εισόδημα.

Επί 15 χρόνια οι πρωτογενείς δαπάνες σε κάθε προϋπολογισμό αυξάνονται με
ρυθμό κάπου 9,5% και τα έσοδα μόλις 6%. Αυτό σημαίνει ανειλικρινείς
προϋπολογισμοί. Και ελλείμματα που καλύπτονται με δανεισμό, ώσπου να μην
μας δανείζουν, ή να το κάνουν με επαχθέστατους όρους. ’δικο φορολογικό
σύστημα που ελαφρύνει τους έχοντες και επιβαρύνει τους μη έχοντες.
Επιδοτήσεις ημετέρων, ανίκανοι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, αλόγιστες
φοροαπαλλαγές και πλούσια ευρηματικότητα, στη μεγέθυνση των
επιχειρηματικών κερδών.

Θυμίζουμε ότι κατά την τρέχουσα πενταετία μειώθηκαν οι φόροι των
Επιχειρήσεων από 35% στο 25% που σημαίνει απώλεια 1,5 δις.

Από τα πρώτα γράμματα της πολιτικής οικονομίας μαθαίνει κανείς ότι η
αντιμετώπισή της επιβάλλει παράκαμψη των ελλειμμάτων. Στον καιρό της ύφεσης
δεν κοιτάς τα ελλείμματα, τα προσπερνάς. Οι θεσμικοί της Κοινότητας
αποφάσισαν την "4ήμερη - τριήμερη εβδομαδιαία" εργασία με ανάλογη περικοπή
των αμοιβών. Σε λίγο με τη "φιλοσοφία" που έχουν θα κόψουν δώρα, άδειες
μεροκάματα.

Στις Βρυξέλλες κανείς δεν σκέφτεται να σπάσει τις αλυσίδες του οικτρού
"Συμφώνου Σταθερότητας" που έδεσε χειροπόδαρα τις οικονομίες των μικρότερων
ιδίως χωρών; Καλά οι ευρωκαπιταλιστές, οι ευρωσοσιαλιστές συνέκδημοί τους ως
πότε θα συμπορεύονται;

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής κανένα σοβαρό μέτρο ανακούφισης των ευπαθών
ομάδων του πληθυσμού δεν έχει προωθηθεί.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες δεν είναι δίκαια. Δεν θίγουν φοροδιαφυγή,
φοροαποφυγή, φοροκλοπή. Και δεν αγγίζουν τα κέρδη που διανέμουν οι
επιχειρήσεις.

Επιβάλλονται σε 128.000 φορολογούμενους κατά κανόνα μισθωτούς που δεν
μπορούν να αποκρύψουν το εισοδήματος από 1.000 ως 5.000 ευρώ εκτακτο
χαράτσι.

Οι εργαζόμενοι, όσοι έχουν πάνω από 1.700 ευρώ, δηλαδή 7 στους 10, παίρνουν
μηδενικές αυξήσεις.

Οι φτωχοί στη χώρα μας το 2008 αυξήθηκαν κατά 570.000 και το
πολυδιαφημισμένο "Ταμείο κατά της Φτώχειας" αντί για 500 εκ. έμεινε με τα αρχικά
100 εκ και αυτά ανενεργά.

Στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι εύκολο στους διαχειριστές της να ασχοληθούν
με τα συμπτώματα, εφαρμόζοντας βραχυπρόθεσμες θεραπευτικές που θα
ανακουφίσουν προσωρινά την κατάσταση, ενώ θα αφήσουν ανέγγιχτα τα αίτια.
Μία τέτοια επιλογή είναι προφανώς λάθος. Πρέπει να υπάρξουν ριζικές λύσεις
που θα εξασφαλίσουν τις χώρες από την επανάληψη του κακού. Η κρίση μπορεί
να αναδειχθεί σε ευκαιρία, όταν τα κράτη επιβάλουν θεσμούς ικανούς να
εγγυηθούν διαχρονικούς τρόπους διασφάλισης της ευημερίας των πολλών.
Εκείνων δηλαδή που με τον ιδρώτα του προσώπου τους παράγουν τον πλούτο των
εθνών.

Παρακολουθούμε την ένδεια οραμάτων στο κατεστημένο πολιτικό σύστημα.
Ξύλινος πολιτικός λόγος, φτώχεια ιδεών μικροπρεπείς αντεγκλήσεις.

Στις 7 Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή
τους καταδικάζοντας τους συμβιβασμένους των κατεστημένων κομμάτων.

Στη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας την ώρα που μας περιζώνουν τεράστια
προβλήματα που απαιτούν λύσεις η ανευθυνοϋπεύθυνη (ανεύθυνη όπως
αισθάνεται και υπεύθυνη όπως οφείλει) πολιτική μας τάξη επιδίδεται σε
θεσμοφθόρες αντεγκλήσεις.

Σήμερα η ανεργία διογκώνεται , οι φτωχοί εργαζόμενοι
πολλαπλασιάζονται, τα χαμηλά εισοδήματα δοκιμάζονται, δανειολήπτες
εκβιάζονται, οι καταναλωτές ρημάζονται απ' τα καρτέλ της αγοράς.

Το κράτος αφήνει ασύδοτες τις περιβόητες "εναρμονισμένες πρακτικές"
να απομυζούν και την τελευταία ικμάδα του καταναλωτή. Η ακρίβεια είναι
έγκλημα όταν τα προϊόντα ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι αυξάνονται έως
και 1000%.

Επιβάλλεται επανίδρυση της Αγορανομίας και υποχρεωτικό πλαφόν στις
αγορές, ενίσχυση των εποπτικών μηχανισμών και αυστηρές κυρώσεις.

Εσωτερική ασφάλεια

Έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει. Είναι προκλητική τον τελευταίο καιρό η
αναποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών. Έχουμε μια κατακόρυφη
εκτίναξη του κοινού εγκλήματος. Έχουμε μια δυναμική επανεμφάνιση της
τρομοκρατίας. Όλα αυτά υποχρεώνουν σε μια εκ βαθέων επανεξέταση λαθών
και παραλείψεων, εφησυχασμού και αυτοαδρανοποίησης. Ο κόσμος θέλει την
αστυνομία ανθρώπινη, παρούσα και αποτελεσματική.

’συλο

Την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών την καλύπτει η δημοκρατία. Ουδείς
αμφισβητεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες όπου λειτουργούν οι
θεσμοί της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας το δικαίωμα της ακαδημαϊκής
ελευθερίας.

Η εφαρμογή ωστόσο της ισχύουσας νομοθεσίας θα καθιστούσε περιττή και την
συζήτηση. Αυτό που δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι το σημερινό χάλι να έχει
καταντήσει το άσυλο, άσυλο εγκληματιών, ναρκοεμπόρων και λοιπών
υπονομευτών της εσωτερικής ειρήνης, που χρησιμοποιούν τον πανεπιστημιακό
χώρο για να αποφύγουν τη σύλληψη, ή να καταστρέφουν την δημόσια περιουσία
των Α.Ε.Ι.

Κουκούλα

Κανείς δε δικαιούται να καλύπτει το πρόσωπό του για να διαπράττει εγκλήματα
και να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Αν οι "κουκουλοφόροι" είναι νομοταγείς
πολίτες, πρέπει να πετάξουν τις κουκούλες. Αλλιώς να αποτελέσει ιδιώνυμο
αδίκημα η χρήση της κουκούλας, ασχέτως τελέσεως ή μη εγκληματικής
ενέργειας.

Διακωμωδείται από ορισμένους ο όρος "κουκούλα". Προφανώς δεν πρόκειται για
ότι κανείς χρησιμοποιεί για να προστατεύσει τον χειμώνα το κεφάλι του, αλλά για
ότι συγκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Την ταυτότητά του.

Ελληνοτουρκικά

Τα πρόσφατα γεγονότα σε συνάρτηση μάλιστα με αυτά που συμβαίνουν
στην Κύπρο με τις "απ' ευθείας συνομιλίες" Χριστόφια - Ταλάτ συνιστούν άγρια
κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε ολόκληρη την περίμετρό μας, με
εμφανή αποτυπώματα πολεμικών ενεργειών.

Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν εκ βαθέων επανεξέταση της στρατηγικής
και των τακτικών μας απέναντι στην ’γκυρα με τις ακόλουθες ορίζουσες:

α) Οι σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας με αποκλειστική υπαιτιότητα της δεύτερης
είναι και θα παραμείνουν άχρι καιρού σχέσεις συγκρουσιακής συνύπαρξης. Δεν
είναι, ούτε ήταν ποτέ σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

β) ’μεση καταγγελία σε όλα τα διεθνή κέντρα (Συμβούλιο Ασφαλείας,
ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΑΣΕ και εί τι άλλο) των τουρκικών επιθετικών ενεργειών για τις
οποίες κρατούμε κλειστό το στόμα μας ως να πρόκειται για ....εθνικό μυστικό.

γ) Ενίσχυση και έλεγχος της εθνικοαμυντικής θωράκισης μας.
Ξεκαθάρισμα των προβληματικών προμηθειών (Απάτσι, υποβρύχια,
ανταλλακτικά κ.λ.π). Οι εξοπλισμοί έχουν αποτελέσει από καιρό τη μαύρη τρύπα
της άμυνας. Αγορές αχρήστων και αναχρονιστικών συστημάτων, άλλων με
πραγματικά ελαττώματα, προκαταβολές λαδωμάτων και λοιπές εγγενείς αδυναμίες
πρέπει να ξεπερασθούν. Μπορούμε χωρίς αύξηση, αλλά με τίμια διαχείριση των
αμυντικών δαπανών να έχουμε το άριστον.

δ)Ενεργοποίηση των διεθνών πολιτικοδιπλωματικών ερεισμάτων και
πρωτίστως αποφασιστική παρέμβαση με αξιοποίηση των επωνύμων γνωστών
ελληνοαμερικανών χρηματοδοτών Ομπάμα - Χίλαρι Κλίντον.

ε) Επαναφρονηματισμός ηγεσίας και λαού. Πολλοί σ'αυτόν τον τόπο
έχουν πράξει τα αδύνατα δυνατά για να εμφυτεύσουν ηττοπάθεια και πανικό. Να
καλλιεργήσουν δηλαδή το αποκρουστικό φοβικό μας σύνδρομο. Αυτό σημαίνει
πολιτικοί, ηγέτες γνώμης, ελίτ, εκπαίδευση και κυρίως και πρωτίστως ΜΜΕ πρέπει
να αναστηλώσουν το τραυματισμένο φρόνημα.

Σκοπιανό

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει η
ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων χωρίς προηγούμενη επίλυση της ονομασίας
τους είναι ενδεικτική της χαλαρότητας με την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει το
πρόβλημα αφού τα Ελληνικά κόμματα που μετέχουν στις αντίστοιχες ομάδες του
Ευρωκοινοβουλίου δεν δραστηριοποιήθηκαν να περάσουν τις Ελληνικές θέσεις.

Οι κλιμακούμενες και αδιάκοπες προκλήσεις της σκοπιανής πλευράς ων ουκ έστιν
αριθμός δεν ήρκεσαν ως αυτή την ώρα να αναγκάσουν τις Ελλαδικές ηγεσίες,
κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους απέναντι
στον αλαζόνα γείτονα που παριστάνει τον κατ' ευθείαν γραμμή 78 απόγονο του
Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρακτέο: α. Ανακαλούμε την πρόταση για σύνθετη ονομασία και
επαναφέρουμε σε μηδενική βάση ενδεχόμενη νέα διαπραγμάτευση , δηλαδή στην
πρόταση Κωνσταντίνου Καραμανλή -Ανδρέα Παπανδρέου: ονομασία χωρίς το
Μακεδονία ή παράγωγό του.

β. Καταγγέλλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία και έτσι

καταργείται η νομική βάση της προσφυγής των σκοπιανών στη Χάγη.

γ. Κόβουμε τις πάσης φύσεως παροχές και διευκολύνσεις.

Αυτό που έγινε χθες με τα 50 εκ. αλλά δεν έγινε πριν 4 μήνες για τα άλλα 50 εκ.
πρέπει να γίνει για όλες τις παροχές. Μαζεύουμε τις ΔΕΚΟ που είναι εκεί, τους
ιδιώτες επενδυτές για επαναπατρισμό. Η φαυλεπίφαυλη ηγεσία των Σκοπίων
πρέπει να νιώσει στο πετσί της τη δύναμη της Ελλάδος και πόσο εξαρτάται από
αυτήν.

Η εξωτερική μας πολιτική ή θα γίνει πράγματι πολυδιάστατη και άρα επωφελής για
τα συμφέροντά μας, ή θα παραμείνει μονόπλευρη και δεδομένη ό,τι και αν μας
κάνουν, οπότε θα είναι επιζήμια.

Ο νέος πλανητάρχης έρχεται στη γειτονιά μας και απαξιοί να περάσει από το
σπίτι μας. Ουδείς προκάτοχός του διανοήθηκε να μας προσβάλει έτσι. Η επιλογή
Ομπάμα ξεκινάει από την, δυστυχώς, ορθή διαπίστωση των συμβούλων του, ότι οι
Έλληνες είναι a priori δεδομένοι φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ. Οι κατά καιρούς
αντίθετες κραυγές τους είναι εντελώς επιφανειακά ξεσπάσματα θυμού, ενώ τα
ενδότερα της ψυχής τους κυριαρχούνται από έναν φιλοαμερικανικό μαζοχισμό. ’ρα
εμείς δεν είμαστε ειδικού χειρισμού για τους Αμερικανούς. Μας έχουν στο τσεπάκι
τους.

Τα δύο τελευταία χρόνια, ιδίως αυτούς τους μήνες, η ’γκυρα λειτούργησε
υπερκινητικά προς τη Μ. Ανατολή, το Ιράν και την Αρμενία - ως και αυτήν - και
αυτοπροβλήθηκε ως ο μόνος δυνάμενος να επωμισθεί ηγετικό μεσολαβητικό ρόλο
στην περιοχή. Την ίδια περίοδο η απουσία της Ελλάδας από το γίγνεσθαι του
ζωτικού αυτού χώρου είναι απίστευτη. Εκ παραδόσεως φιλοαραβικοί και
διάμεσοι στις σχέσεις της Δύσης με τον αραβικό κόσμο αποξενωθήκαμε καθ'
ολοκληρίαν από εκείνους που μας εμπιστεύονταν. Το κενό μας έσπευσε να το
καλύψει η Τουρκία, αν και οι ’ραβες ήταν άχρι καιρού καχύποπτοι και δύσπιστοι
απέναντί της.

Οι διεθνείς σχέσεις, όπως και η φύση μισούν το κενό. Ο Ισραηλινός ομόλογός μου
το 1994 μου ζητούσε την διαμεσολάβηση του Ανδρέα Παπανδρέου στον ’σαντ της
Συρίας διότι αυτό που οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν, η κυβέρνησή του πίστευε ότι
μπορεί να το καταφέρει μόνο η Ελλάδα με τις ισχυρές προσωπικές του σχέσεις
Παπανδρέου-’σαντ.

Οι απόντες στις εξελίξεις δεν υπολογίζονται γενικώς. Θα μπορούσαμε να
υπερκεράσουμε την απουσία μας, αν είχαμε ενεργοποιηθεί στην προεκλογική
περίοδο των ΗΠΑ και διαπραγματευόμασταν με τον Ομπάμα την εκεί εκλογική μας
δύναμη. Περιφρονήσαμε αυτή την πλευρά, ενώ στην πραγματικότητα οι ελληνικής
καταγωγής Αμερικανοί αυτόν πολυτρόπως στήριξαν αλλά η συνδρομή τους
προσφέρθηκε δωρεάν. Παλαιά αφέλεια. Ούτε όμως και τις συγκεκριμένες
ελληνικές προσβάσεις προς τον Πρόεδρο αξιοποιούμε.

Οι τίμιες διακρατικές σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαιότητα. Μπορούμε
να την επιβάλουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει άλλη στρατηγική από αυτήν που
υιοθετεί η κυβέρνηση, ή το ΥΠΕΞ.

Η πολιτική μας τάξη αν θέλει να ωφελήσει τον τόπο πρέπει να επανεξετάσει
εκ βαθέων τα δεδομένα, παλαιά και καινούργια, της εξωτερικής μας πολιτικής,
όπως διαμορφώνονται και με τη νέα αμερικανική ηγεσία. Κατά την προ ημερών
επίσκεψη της στην ’γκυρα η Κλίντον δεν απέκρυψε ούτε τα αγαπητικά αισθήματά
της, ούτε τους μεγενθυτικούς και παραμορφωτικούς φακούς με τους οποίους η
κυβέρνησή της βλέπει την γείτονα

Κατ' αντιδιαστολή, από τα συμφραζόμενα και τα τεκταινόμενα, είναι ορατή η
"ελαχιστοποίηση" της Ελλάδας στην αμερικανική πολιτική συνείδηση. Ουδείς
άλλωστε παίρνει στα σοβαρά τους ούτως ή άλλως δεδομένους.

Η ’γκυρα παράγει ασταμάτητα μεγάλη πολιτική. Στην περίοδο του
Ψυχρού Πολέμου "πουλούσε" τη γειτνίασή της με την ΕΣΣΔ. Αμέσως μετά, τους
γλωσσικούς και υποτίθεται ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της Υπερκαυκασίας.
Τώρα με το Ισλάμ των Αράβων και του Ιράν. Πάντοτε εφευρίσκει "κάτι" να
πουλήσει. Συνήθως πουλά κοπανιστόν αέρα... Ούτε στον πόλεμο του Κόλπου, ούτε
στο Ιράκ επέτρεψε στους Αμερικανούς διέλευση από το έδαφός της. Παρά ταύτα
παραμένει το χαϊδεμένο παιδί τους. Γι' αυτό η Κλίντον στην ’γκυρα δεν ανήγγειλε
το τέλος της κατοχής του Αττίλα, ως όφειλε, αλλά το τέλος της (υποτιθέμενης)
απομόνωσης των Τ/Κ που όμως την επέβαλε ο Αττίλας τους.

Η Τουρκία είναι παίκτης. Γεωστρατηγικός παίκτης. Εμείς παθητικοί
θεατές.

Για να προσέξουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουμε σε κινήσεις
που δίνουν μηνύματα ότι από δεδομένοι γίναμε διαπραγματεύσιμοι.
Ξεκίνησε ένα στρατηγικό άνοιγμα Καραμανλή προς τη Ρωσία για την ενέργεια.
Έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί. Αλλά δυστυχώς κόλλησε ακόμα στις
υπογραφές. "Πύργος - Αλεξανδρούπολη" "Σάουθ Στρήμ", δεν έχει μπεί ούτε
τούβλο.

Η Ελλάς βάλλεται στην εδαφική της ακεραιότητα και στα ζωτικά της
συμφέροντα και έχει χαίνουσα την πληγή στην Κύπρο. Η παθολογική ταύτιση της
Ουάσιγκτον με τις τουρκικές επιδιώξεις είναι ό,τι χειρότερο για μας. Ο
απογαλακτισμός των ΗΠΑ από τους Τούρκους θέλει κινήσεις πολυδιάστατης
πολιτικής από μας. Ο εμπλουτισμός των Ελληνορωσικών σχέσεων με στρατηγικής
σημασίας δούναι - λαβείν, όπως βάσεις στη Ρωσία με αντάλλαγμα την εγγύηση
της εδαφικής μας ακεραιότητας (πρβλ. Τα δύο άρθρα του Β. Μαρκεζίνη, "ΤΟ
ΒΗΜΑ", 22 και 25/2/09) είναι μία απόφαση μεγάλης πολιτικής.

Τέτοιες αποφάσεις όμως δεν λαμβάνονται από μικρούς πολιτικούς. Και εδώ
είναι το πρόβλημα...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης για τα έκτακτα μέτρα φορολόγησης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση

Θα είμαι ξεκάθαρος. Τα έκτακτα μέτρα φορολόγησης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση κινούνται για μια ακόμη φορά σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Κι αυτό για τους εξής απλούς λόγους.
….

Συνεχίζεται…

1ον) Το Δημόσιο φορολογεί για ακόμη μια φορά όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, με στόχο να καλύψει την μαύρη τρύπα που δημιούργησαν οι φοροδιαφεύγοντες.


2ον) Τα έσοδα αυτά των 274 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζει να μαζέψει δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη στόχευση (πχ. δεν μας είπε κάποιος ότι θα προστεθούν στο περίφημο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ή ότι θα χρηματοδοτήσουν κάποια από τις γνωστές επιδοματικές πολιτικές απέναντι στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας). Το πιθανότερο είναι να προστεθούν στα 66 δις των δημοσίων δαπανών ή στα 10 δις της κρατικής σπατάλης που η κυβέρνηση υπόσχεται να περιστείλει εδώ και πέντε χρόνια.


3ον) Αυτά τα 274 εκατομμύρια δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να καλύψουν για λίγες μόλις ημέρες (!) τη μαύρη τρύπα του ταμείου του κράτους.


Ως εκ τούτων αντιλαμβάνεται κανείς εύλογα ότι τα μέτρα είναι για ακόμη μια φορά άδικα για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, αλλά και αναποτελεσματικά, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και πλάνο. Δεδομένων τούτων, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πολίτες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιτηδείους που για χρόνια αρνούνται να συμμορφωθούν με το νόμο, τα οποία μέτρα (το κυριότερο) δεν θα επιλύουν επί της ουσίας κανένα απολύτως δημοσιονομικό πρόβλημα.


Η εκτεταμένη διαφθορά, η ανομία και το καθεστώς ατιμωρησίας που έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο σύστημα τεκμαίρεται από πολλά μικρής, αλλά και μεγάλης κλίμακας γεγονότα: από το φακελάκι στο νοσοκομείο, τις εφορίες, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες έως τα μεγάλα σκάνδαλα που έπληξαν τον τόπο (χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, ομόλογα, Siemens, Βατοπέδιο κτλ). Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε δύο πράγματα: αφενός ότι η διαφθορά έχει τεράστιο οικονομικό κόστος για τον τόπο και αφετέρου ότι όσο η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν εξευρίσκει ενόχους μέσα από τις τάξεις της , τόσο περισσότερο οι πολίτες θα χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα και θα αρνούνται ευλόγως να είναι κι εκείνοι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Με απλά λόγια. Δεν μπορούμε ανερυθρίαστα να επικαλούμαστε τη διεθνή κρίση προκειμένου να βάλουμε το χέρι του κράτους ακόμη βαθύτερα στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου την ίδια στιγμή που αρνούμαστε να περιορίσουμε τις τεράστιες κρατικές σπατάλες, που δεν έχουμε κατορθώσει να εξυγιάνουμε το θνησιγενές κρατικό οικοδόμημα αλλά και να συμμορφώσουμε εν προκειμένω τους φοροφυγάδες, που δεν έχουμε οδηγήσει τέλος, κανέναν πολιτικό ή αξιωματούχο ενώπιον της δικαιοσύνης για κανένα από τα μεγάλα σκάνδαλα που έχουν ζημιώσει διαχρονικά σε μέγιστο βαθμό το δημόσιο συμφέρον.


Με το σκεπτικό αυτό, προχώρησα σήμερα στην κατάθεση ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με σειρά υποθέσεων για τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ βεβαίωσαν στην αρχή τεράστιες φορολογικές οφειλές, στη συνέχεια τα ποσά αυτά περιέργως (!) είτε μειώθηκαν σε σημαντικότατο βαθμό είτε ακόμη και μηδενίστηκαν. Μπορείτε να δείτε την ερώτηση, στο http://www.tatoulis.gr/.

Από: http://tatoulis.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τατούλης: "Έξω από το μαντρί κινδυνεύεις να σε φάει ο λύκος, μέσα όμως είναι βέβαιο ότι θα σε φάει ο τσοπάνης"-Προανήγγειλε δημιουργία πολιτικού φορέα

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε μια δήλωση με νόημα στον Αlpha 98,9: "Έξω από το μαντρί κινδυνεύεις να σε φάει ο λύκος, μέσα όμως είναι βέβαιο ότι θα σε φάει ο τσοπάνης" είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηγετική εμφάνιση Σουφλιά - Εξήγγειλε αναδόμηση υπουργείων παρουσία 60 βουλευτών και υπουργών

Σε μιαν ημέρα όπου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απουσίαζε στις Βρυξέλλες ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και την κατάργηση του υπουργείου Μεταφορών, με ταυτόχρονη ίδρυση ενός νέου, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
.....
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην ΚΕΔ με... οσμή Βατοπαιδίου

Βόμβα στην πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών εξερράγη χθες λίγο μετά τις 21.36 έξω από το κτίριο της ΚΕΔ.
Οι δράστες χτύπησαν στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Κόνιαρη, μόλις 150 μέτρα από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και σε απόσταση 80 μέτρων από το κτίριο του Αρείου Πάγου, γεγονός που τροφοδοτεί τα σενάρια για μήνυμα-επίδειξη των τρομοκρατών με πολλαπλούς αποδέκτες.
Το θεαματικό χτύπημα που ανέμενε η ΕΛ.ΑΣ. συνέβη τελικά κάτω… από τη μύτη της κι ενώ είχαν προηγηθεί παραπλανητικά τηλεφωνήματα για παγιδευμένα αυτοκίνητα γύρω από την αμερικανική πρεσβεία και επί της οδού Αναγνωστοπούλου, τόπου κατοικίας του Κώστα Σημίτη.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός με μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας είχε τοποθετηθεί (σε συσκευασία πακέτου) στο πεζοδρόμιο δεξιά από την είσοδο του κτιρίου της ΚΕΔ ή είχε κρεμαστεί σε κάγκελα της περίφραξης και ενεργοποιήθηκε μέσω τηλεχειρισμού.
Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ίχνη ωρολογιακού μηχανισμού, ενδεχόμενο που φωτογραφίζει τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.
Παράλληλα, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Σέχτα Επαναστατών στην τελευταία της προκήρυξη είχε προειδοποιήσει τους αστυνομικούς ότι «θα έρθουμε στο σπίτι σας».
.......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τριπλό «χτύπημα» στους μισθούς, στις συντάξεις αλλά και στο εφάπαξ δίνει η κυβέρνηση με την απόφασή της να... αντικαταστήσει τις αυξήσεις με βοηθήματα



.
.
.
.
.
.
..
..
.
..
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...