Ειδήσεις

10 Απρ 2009

Οι φωτογραφίες που έχει βάλει στη σελίδα του στο MySpace ο δράστης του σημερινού μακελειού στον ΟΑΕΔ

ω










Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βράδυ μετέβαλαν το επίδομα σε αυξήσεις και το πρωί το επανέφεραν

Το κυβερνητικό μπάχαλο, οι συνεχείς παλινωδίες, τα «αδειάσματα» μεταξύ υπουργών και στο τέλος η κοροϊδία δύο εκατομμυρίων συνταξιούχων δίνουν το στίγμα όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες 20 ημέρες γύρω από τις αυξήσεις των συντάξεων στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση χθες για τρίτη φορά άλλαξε τις αυξήσεις των συντάξεων επαναφέροντας την προηγούμενη ρύθμιση την οποία είχε ακυρώσει προχθές!
…..
Συνεχίζεται…
Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων και των οργανώσεών τους άλλαξε και πάλι την εισήγησή της και επανέφερε χθες τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος 500 ευρώ ως τις συντάξεις ύψους 800 ευρώ και 300 ευρώ σε συντάξεις από 800 ως 1.100 ευρώ. Η υπουργός Απασχόλησης πρότεινε αυτή η ρύθμιση να μην ισχύσει για τα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα, αλλά να δοθεί ποσοστιαία αύξηση διπλάσια του πληθωρισμού, δηλαδή 2,6% ως 3% για τις συντάξεις ως 800 ευρώ και 2% για τις συντάξεις πάνω από αυτό το ποσό.
Χθες η κυβέρνηση ανέκρουσε και πάλι πρύμναν επαναφέροντας το εφάπαξ επίδομα. Ωστόσο το γεγονός αυτό κατέδειξε το μπάχαλο που επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς την ώρα που είχε αποφασισθεί η στροφή οι κυβερνητικοί βουλευτές υπερασπίζονταν στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις το «ορθόν» της καταργούμενης κυβερνητικής πρότασης.
Πέραν τούτου, τεράστιο θέμα εγείρεται και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο υπουργών που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο θέμα: του υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και της υπουργού Απασχόλησης κυρίας Φάνης Πάλλη Πετραλιά.
Η αλλαγή της πολιτικής αυξήσεων στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα διέρρευσε προχθές από το υπουργείο Απασχόλησης κατόπιν εντολής της υπουργού. Η χθεσινή «επιστροφή» στην προτεραία ρύθμιση έγινε με κοινή δήλωση των δύο υπουργών που μοιράστηκε αρχικώς από το υπουργείο Οικονομίας και στη συνέχεια από το υπουργείο Απασχόλησης. Κατ΄ ουσίαν με την εξέλιξη αυτή ο κ. Παπαθανασίου «αδειάζει» την κυρία Πετραλιά, η οποία είχε εισηγηθεί την αλλαγή της πολιτικής και μάλιστα έσπευσε να ανακοινώσει την τροποποίησή της.
Στη δήλωση σημειώνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την εισοδηματική πολιτική και την πολιτική συντάξεων για το 2009. Οπως προβλέπει ο σχετικός νόμος 2606/1998,η πολιτική συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα είναι η ίδια με την πολιτική συντάξεων στον δημόσιο τομέα. Αυτό φυσικά και θα ισχύσει. Χαιρόμαστε όμως γιατί ακόμη και αυτοί που μιλούσαν για “ψίχουλα” όταν ανακοινώσαμε την πολιτική συντάξεων τώρα αναγνωρίζουν ότι ενισχύουμε πραγματικά τους χαμηλοσυνταξιούχους» .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εφάπαξ επίδομα αντιστοιχεί σε μια αύξηση ύψους 4% ως 10% για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, ανάλογα με το ύψος της υφιστάμενης σύνταξης. Αύξηση που είναι σαφώς υψηλότερη από την πρόταση της κυρίας Πετραλιά. Το μόνο θετικό στην πρόταση αυτή είναι η ενσωμάτωση του ποσοστού αύξησης στο ποσό της σύνταξης, γεγονός που σημαίνει ότι το όφελος θα ήταν συνεχές, δηλαδή θα υπήρχε ωφέλεια και τα επόμενα χρόνια με τη δημιουργία νέας βάσης για τις μελλοντικές συντάξεις.


Πάντως η νέα αλλαγή της πολιτικής αυξήσεων στις συντάξεις στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση έφερε πονοκέφαλο στους οικονομικούς υπουργούς αλλά και στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι καλούνται να βρουν ένα επιπλέον ποσό ύψους 310 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν το κόστος του εφάπαξ επιδόματος. Τα Ταμεία θεωρείται σίγουρο ότι θα ζητήσουν έκτακτη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες και να μειώσει τα ελλείμματα.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ (Ταμείο αυτοαπασχολουμένων) χρειάζεται επιπλέον 130 εκατ. ευρώ για να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση. Επιπλέον χρήματα αναμένεται να χρειαστεί και το ΙΚΑ, που από τον Μάιο αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας λόγω της οικονομικής κρίσης.


Από: http://tovima.dolnet.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=263197

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι γράφει στο My Space για το σημερινό συμβάν ο μαθητής που σκότωσε και αυτοκτόνησε στον ΟΑΕΔ

Δεν έχω πλεον λόγο να συνεχίσω να ζώ.

Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γαμημένες ζωές σας. Πριν πεθάνω θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ότι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω.
Οποιοσδήπωτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια.
Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντήσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται. Για τους περισσότερους απο εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος... Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρέων.
Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου. Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελλεεινή και τρισάθλια ζωή σας - σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του... Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου.
Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ότι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόταση Σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που σχεδιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο αφ’ ενός να αντικρούσει τυχόν προσπάθειες αντιπερισπασμού της Κυβέρνησης για το κλίμα που δημιουργεί η υπόθεση Παυλίδη και αφ’ ετέρου να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να απολογείται ότι αδιαφορώντας συνήργησε στην παραγραφή σκανδάλων.
…….
Συνεχίζεται…

Στελέχη της Ιπποκράτους, διευκρινίζουν πάντως ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να αφήσουν να διολισθήσει η πολιτική αντιπαράθεση στη σκανδαλολογία, αλλά ούτε θα επιτρέψουν στον κ. Κ. Καραμανλή να εμφανιστεί με το επιχείρημα της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος. Επισημαίνουν επίσης ότι στην κορυφή της ατζέντας τους παραμένουν τα θέματα της οικονομίας, της ασφάλειας και της καθημερινότητας.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης, η οποία απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα έχει ως εξής:

«Η χώρα μας βρίσκεται από το 2004, με ευθύνη της Κυβέρνησης, αντιμέτωπη με μια γενικευμένη κρίση αξιών και απαξίωσης θεσμών και προσώπων. Φαινόμενα διαφθοράς, πράξεις αυθαιρεσίας της εξουσίας, υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και ιδιοποίησης του δημόσιου πλούτου κυριαρχούν.

Οι αποκαλύψεις για τις παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας Siemens σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, διαβρώνουν δε τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το «πολιτικό χρήμα» – υπενθυμίζεται ότι και στο πόρισμα Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων γίνεται αναφορά «ορισμένου πολιτικού χώρου» - και για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων πρέπει να διερευνηθούν. Εξάλλου, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα φέρεται να απολαμβάνουν οικονομικές διευκολύνσεις, δώρα και διάφορες παροχές από την εταιρεία αυτή.

Επί 18 μήνες αντί των προβλεπομένων από το άρθρο 31 παρ. 3, του κώδικα ποινικής δικονομίας τεσσάρων το πολύ μηνών, υποτίθεται ότι διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο Siemens βοηθούμενος από μία και μόνη γραμματέα, ένας και μόνο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκειά της προήχθη σε αντιεισαγγελέα εφετών. Σε άλλες χώρες οι ενδιαφερόμενες πράγματι για την εξιχνίαση – και όχι για τη συγκάλυψη - της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης πολιτικές και υπηρεσιακές ηγεσίες της δικαιοσύνης είχαν εξασφαλίσει για το έργο αυτό δεκάδες εισαγγελέων, δεκάδες υπηρεσιακών στελεχών, πλήρη γραμματειακή επιστημονική και τεχνολογική υποστήριξη. Στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται η ίδια μεθόδευση που οδήγησε στη συγκάλυψη του μεγάλου εθνικού πολιτικού και ποινικού σκανδάλου των υποκλοπών. Μετά την σπατάλη πολύτιμου χρόνου την οποία επεσήμαναν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εντός και εκτός Βουλής, έκλεισε αιφνιδίως μισό μήνα προ του εξαγγελθέντος χρόνου, από τον άγνωστο πως, μονίμως ενημερωμένο για την πορεία και το περιεχόμενό της τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, η περίφημη αυτή προκαταρκτική εξέταση με την κατάληξη στην απλή διαπίστωση των ευθύς εξαρχής γνωστών ως διαπραχθέντων εγκλημάτων, δωροδοκίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, απιστίας και άλλων. Για τα οποία ασκήθηκε δίωξη «inrem» χωρίς να προκύψει αυτό για το οποίο διεξαγόταν υποτίθεται, επί ενάμιση χρόνο η προκαταρκτική εξέταση. Δηλαδή η ταυτοποίηση προσώπων με συγκεκριμένα αδικήματα, η εξατομίκευση ποινικών ευθυνών και η άσκηση αντίστοιχων διώξεων.


Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του κ. Χριστοφοράκου που προκύπτει πανταχόθεν ως ο «εγκέφαλος» όλης αυτής της υπόθεσης και ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος δυνάμενος επί τόσο χρόνο να εξαφανίσει κάθε πειστήριο ή άλλο επιβαρυντικό στοιχείο των πράξεων του ιδίου και των συνεργών του στελεχών της Siemens εδώ ή στην Γερμανία, ενδιάμεσων προσώπων, χρηματιστών, ιδιοκτητών offshore εταιρειών και «αχυρανθρώπων» τους, κομματικών, κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, όταν στον Κορυδαλλό παρέμεινε έγκλειστη επί εξάμηνο και πλέον, για να αποφευχθεί υποτίθεται ο ίδιος κίνδυνος, η γνωστή ως κατηγορουμένη για προφανέστατα ήσσονος αξιολόγησης αδικήματα.

Στα ΜΜΕ διοχετεύονται καθημερινά και με τρόπο επιλεκτικό στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας της οποίας όλως αναρμοδίως εμφανίζονταν γνώστης με καθημερινές δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά φέρονται και ως γνώστες και συσκεπτόμενοι με τον διεξάγοντα την προκαταρκτική εξέταση εισαγγελικό λειτουργό τόσο οι προϊστάμενοι των εισαγγελιών πρωτοδικών και εφετών Αθηνών όσο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Τα γεγονότα δικαιολογούν πέραν όσων έχουν έλθει σε φως και πολλές άλλες σκέψεις, για το πώς η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του θεσμού αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που στηρίζεται στην κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων την υπηρετούν ευόρκως.

Η ανάμειξη πολιτικών προσώπων καλλιεργεί και εμπεδώνει ένα νοσηρό κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και του πολιτικού συστήματος. Οι πολίτες που πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε από την ακρίβεια και την υποβάθμιση της ζωής τους παρακολουθούν με εύλογη απορία, ανησυχία και αγανάκτηση όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως ζητήσει να συνεργασθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να υπάρξει διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, τη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος. Έχει επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασφαλισθεί η διαφάνεια και η ανεξαρτησία των ΜΜΕ και να προστατευθεί η αυτονομία του πολιτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση ως προσφάτως αντιδρούσε παριστάνοντας τον αμήχανο θεατή των τεκταινομένων. Βλέποντας όμως ότι οι συνεχείς αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική αξιοπιστία της ίδιας και των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της και την πολιτική σε τελική ανάλυση επιβίωσή της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο και να παρεμποδίσει την διερεύνησή του από τη Βουλή. Αναλόγως έπραξε και πράττει στην υπόθεση των υποκλοπών, των απαγωγών των Πακιστανών με την ανοχή της από ξένες μυστικές υπηρεσίες, της ληστείας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με την επιχείρηση «δομημένων» ομολόγων με τη συνεργασία κομματικών και κρατικών στελεχών κοκ... Και όλα αυτά ενώ η Βουλή αποτελεί το φυσικό χώρο για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών για όλους όσοι τυχόν εμπλέκονται στην σκοτεινή αυτή υπόθεση, ασχέτως από την κομματική ή οποιαδήποτε άλλη στέγη τους. Ταυτοχρόνως επιδίδεται σε μια πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης και άλωσης της δικαιοσύνης αξιοποιώντας τις υπηρεσίες ελάχιστων επίορκων λειτουργών της.

Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες ζητά για άλλη μια φορά να διερευνηθεί και να λάμψει όλη η αλήθεια στην υπόθεση Siemens.

Γι’ αυτό οι κατωτέρω υπογράφοντες Βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 68, παρ. 2 και 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 144-148 του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί, με βάση και τα νέα δεδομένα που ανέκυψαν μετά την τελευταία άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί προγενέστερη πρότασή μας, στο σύνολό της η υπόθεση Siemens, να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια, να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσους αυτές ανήκουν και να διατυπωθούν προτάσεις για τις αναγκαίες εγγυήσεις διαφάνειας».


Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=263339

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβιβάστηκε στη Βουλή δεύτερη δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου για τις άγονες γραμμές

«Τρικυμία» προκαλεί στην κυβέρνηση η διαβίβαση στη Βουλή και δεύτερης δικογραφίας για τη «ζούγκλα» των άγονων γραμμών με εγκαλούμενο και πάλι τον πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για παράνομες αναθέσεις που αφορούν διαγωνισμούς του 2005 για την επιδοτούμενη σύνδεση μικρών νησιών της Δωδεκανήσου. Η νέα δικογραφία, που αφορά το αδίκημα της απιστίας και λειτουργεί ενισχυτικά προς τις καταγγελίες του «γαλάζιου» εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση, ο οποίος συνέχισε και χθες το «κατηγορώ» κατά του πρώην υπουργού, περιπλέκει πολιτικά την υπόθεση και δημιουργεί νέα δεδομένα για την έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.
……..
Συνεχίζεται…

«Τρικυμία» προκαλεί στην κυβέρνηση η διαβίβαση στη Βουλή και δεύτερης δικογραφίας για τη «ζούγκλα» των άγονων γραμμών με εγκαλούμενο και πάλι τον πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για παράνομες αναθέσεις που αφορούν διαγωνισμούς του 2005 για την επιδοτούμενη σύνδεση μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.
Η νέα δικογραφία, που αφορά το αδίκημα της απιστίας και λειτουργεί ενισχυτικά προς τις καταγγελίες του «γαλάζιου» εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση, ο οποίος συνέχισε και χθες το «κατηγορώ» κατά του πρώην υπουργού, περιπλέκει πολιτικά την υπόθεση και δημιουργεί νέα δεδομένα για την έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Έπειτα από απανωτές συσκέψεις που είχαν οι ιθύνοντες της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην απόφαση«να τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» και να μη γίνει ενοποίηση των δύο υποθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό θα απαιτηθεί νέα πρωτοβουλία από τουλάχιστον 30 βουλευτές που θα διατυπώσουν πρόταση για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και η οποία θα κληθεί με μυστική ψηφοφορία να λάβει σχετική απόφαση με πλειοψηφία 151 θετικών ψήφων.
Ωστόσο σήμερα η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για τις πασχαλινές διακοπές και, ακόμη κι αν σπεύσει η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει αίτημα εντός της ημέρας, η συζήτηση και η ψηφοφορία δεν θα οριστούν πριν από τη Δευτέρα 27 Απριλίου που θα επαναλειτουργήσει το Σώμα και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του πορίσματος της ήδη λειτουργούσας Προανακριτικής, το οποίο η πλειοψηφία της επιδιώκει να είναι «απαλλακτικό» για τον κ. Παυλίδη.
Ως «Παυλιδιστάν» εμφάνισε ο εφοπλιστής κ. Μανούσης κατά τη δεύτερη πολύωρη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή το καθεστώς που επικρατούσε επί υπουργίας του κ. Παυλίδη στον τομέα ανάθεσης των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών. «Όλες οι αναθέσεις γίνονταν προσωπικά από τον υπουργό Αιγαίου φέρεται να είπε συγκεκριμένα.
Επιπλέον ο κ. Μανούσης ενέπλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, τον οποίο, όπως υποστήριξε, ενημέρωσε «για τα βάσανα και τις περιπέτειες» που είχε με τον κ. Παυλίδη, την ίδια μάλιστα περίοδο που «έπαιρνα κανονικά δρομολόγια από το ΥΕΝ». Ισχυρίστηκε δε ότι εκείνος τον άκουσε δίχως να κάνει το παραμικρό σχόλιο, αλλά ο κ. Κεφαλογιάννης με δήλωσή του διέψευσε ότι είχε τέτοια συζήτηση με τον «γαλάζιο» πλοιοκτήτη.
Ο κ. Μανούσης κατέθεσε ακόμη ότι στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την ανάθεση των δρομολογίων στις άγονες νησιωτικές γραμμές μετείχε ο στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη και μετέπειτα γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου κ. Αν. Βαρδουλάκης, ο οποίος εμπλέκεται στη μεταφορά χρημάτων για την αγορά του σπιτιού της θυγατέρας Παυλίδη στο Ψυχικό που έχουν δικαιολογηθεί ως «δωρεά» από τον αδελφό του πρώην υπουργού.
Αναφορικά με τη «μίζα» των 100.000 ευρώ την οποία καταγγέλλει ότι παρέδωσε στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Παυλίδη κ. Π. Ζαχαρίου,υποστήριξε ότι τα χρήματα μπήκαν σε βαλίτσα την οποία έφερε στο γραφείο του, παρουσία του κ. Ζαχαρίου, ο υπάλληλός του κ. Μακρής (ο τελευταίος έχει καταθέσει ότι είδε τον συνεργάτη του κ. Παυλίδη να φεύγει με τη βαλίτσα).
Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Μ. Μπόλαρης, Π. Ρήγας και Γ. Πεταλωτής διατύπωσαν επίσημο αίτημα για το άνοιγμα όλων των λογαριασμών της οικογένειας Παυλίδη, καθώς και του πωλητή του επίμαχου ακινήτου, ώστε να φανεί η πραγματική κίνηση των ποσών της συναλλαγής.
Αργά το βράδυ η Επιτροπή εξέτασε τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Αν. Καραμάριο,ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μανούσης στα τέλη του 2006 τον είχε επισκεφθεί ως πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας καταγγέλλοντας ότι«δεχόταν εκβιασμό» αλλά δεν του παρέδωσε στοιχεία- «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα όπλα μου»φέρεται να του είπε και εκείνος τον προέτρεψε να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε από τον ανακριτή Ρόδου κ. Λ. Βαλσαμή και απεστάλη την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα - χωρίς να επιβεβαιώνεται από το γραφείο του ως αργά χθες η παραλαβή- αφορά καταγγελίες του δημάρχου Τήλου κ. Αν. Αλιφέρη και του εφοπλιστή κ. Γ. Σπανούγια «μεθοδεύσεις» ώστε οι γραμμές Κως- Νίσυρος- Τήλος, Σύμη- Ρόδος και Ρόδος- Καστελόριζο να δοθούν σε συγκεκριμένη εταιρεία.
«Μετά πάροδο πενταετίας από τη διενέργεια διαγωνισμού, που τον επήρε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης της Σύμης, χωρίς καμία απολύτως ένσταση τότε, και η οποία κατάφερε να λύσει μόνιμο πρόβλημα μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος στη Βουλή αμελλητί»ήταν το σχόλιο του κ. Αρ. Παυλίδη, ο οποίος πρόσθεσε: «Καλώς να ορίσει κι αυτός. Απλώς, διερωτώμαι τι άλλο ακόμη θα ακολουθήσει».



Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=263201

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεβίωσε ο δράστης του μακελειού στον ΟΑΕΔ

Οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διακομίστηκε ο δράστης δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα στο θώρακα νοσηλεύεται και ο 18χρονος συμμαθητής του.
Με ελαφρά τραύματα στο χέρι και το πόδι νοσηλεύονται οι άλλοι δύο τραυματίες.
Σε σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα του δράστη ανέφερε ότι ήθελε να εκδικηθεί τους συμμαθητές του επειδή είχαν απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτιά σε πλοίο στον Πειραιά

Λαχτάρησαν οι 548 επιβαίνοντες του «High Speed 5», όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά σε μία από τις τέσσερις μηχανές του πλοίου.
Η φωτιά κατασβέστηκε και το πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Κυκλάδες συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.
...
Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μακελειό στη σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη

Στις 9 παρά τέταρτο το πρωί, 19χρονος σπουδαστής οπλισμένος με δύο πιστόλια πυροβόλησε και τραυμάτισε 18 χρονο συμμαθητή του, ο οποίος πήγαινε για μάθημα, μπροστά στα μάτια του πατέρα του, ο οποίος τον συνόδευε.
Ο νεαρός δράστης άνοιξε πυρ και εναντίον δύο εργαζόμενων σε κοντινό πολυκατάστημα , οι οποίο έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν να τον αφοπλίσουν. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε παρκάκι απέναντι από τις σχολές και αυτοπυροβολήθηκε.
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι άλλοι τρεις τραυματίες. Δεν υπήρξε λογομαχία ούτε διαπληκτισμός, ο δράστης είναι ένα μοναχικό παιδί με κλειστό χαρακτήρα, είπε στον Α989 ο διοικητής του ΟΑΕΔ.
..
Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αιματηρό επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στις σχολές του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μαθητές λογομάχησαν και ένας εξ αυτών τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε το συμμαθητή του, τον οποίο τραυμάτισε ενώ αμέσως μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Δράστης και θύμα μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...