Ειδήσεις

24 Απρ 2009

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Παρασκευή , 24 Απριλίου 2009

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ασφαλώς και έχουν μνήμη οι Έλληνες. Όσο και αν θέλει η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου να παραχαράξει την ιστορία, η αλήθεια είναι μία: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που στέριωσε τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Η παραπληροφόρηση των ανιστόρητων εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ δεν πείθει κανένα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από τη Σόφια όπου βρίσκεται με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κήρυξε επανάσταση «υπέρ βωμών και εστιών». Του συστήνω λίγη περισσότερη σοβαρότητα και πολύ περισσότερη ψυχραιμία.
Όσο για την χρήση των εκφράσεων «προβοκάτσια», «εκτροπή», «πραξικόπημα» και το ανεπανάληπτο «η δημοκρατία δεν κάμπτεται», είναι προφανές ότι πρόκειται απλώς περί απόδειξης έλλειψης ιστορικής μνήμης για το παρελθόν της παράταξης την οποία εκπροσωπεί. Μνήμη όπως και κρίση διαθέτουν ευτυχώς οι Έλληνες πολίτες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για πραξικόπημα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Διαβάστε τη δήλωση που έκανε πριν από λίγο

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ (240409)

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΠΑΣΟΚ απειλεί την Δικαιοσύνη και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δικαστές.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους.
Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βυθίσει τη χώρα στη σκανδαλολογία.
Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί από θεσμικούς παράγοντες να παραβιάσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά: Το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στο παρελθόν και επιδιώκει να επηρεάσει το μέλλον με ανεπίτρεπτες αντιθεσμικές επεμβάσεις.
Δεν θα τα καταφέρει.

Παραπληροφόρηση.
Προβοκάτσια.
Εκτροπή.
Πραξικόπημα.

Με ωμές, κεντρικά οργανωμένες παρεμβάσεις στελεχών του, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πώς αντιμετωπίζει τους θεσμούς.

Τους περιφρονεί.
Τους ποδοπατεί όποτε το βολεύει.
Ερμηνεύει με μικροπολιτικά συμφέροντα το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Ενδιαφέρεται δήθεν για τη νομιμότητα και στην ουσία στοχεύει στη διάβρωση των πάντων.
Οι μάσκες έπεσαν.

Η σημερινή ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου αποδεικνύει ξανά και ξανά κάτι που γνωρίζουν καλά οι Έλληνες πολίτες: Η εξουσία είναι για αυτούς ένα λάφυρο που θέλουν να αποκτήσουν με κάθε θυσία. Αδιαφορώντας για τον τόπο. Αδιαφορώντας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την εκτροπή που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ. Θα προστατέψουμε τους θεσμούς. Είμαστε οι εγγυητές της νομιμότητας. Μένουμε προσηλωμένοι στην πολιτική. Θα ξεσκεπάσουμε όλα τα άνομα σχέδια του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του.

Η Δημοκρατία δεν κάμπτεται από τις απειλές και τις προσβολές των κορυφαίων στελεχών του αμετανόητου ΠΑΣΟΚ. Για μια ακόμη φορά, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέφυγε σήμερα σε μια αστήρικτη κατασυκοφάντηση της χώρας. Για μια ακόμη φορά, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πόσο ανεύθυνη είναι.
Αρκετά πληρώσαμε τις λαϊκίστικες και ανεύθυνες πρακτικές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά ότι για δύο φορές τα τελευταία χρόνια, το 2004 και το 2007, έστειλαν το ΠΑΣΟΚ εκεί, στη θέση που του ανήκει. Στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ακριβώς γιατί αποδοκιμάζουν την ανευθυνότητα του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του και επιλέγουν τη δύναμη ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνο Ρόβλια

«Ο κ. Σανιδάς είναι υπότροπος. Πίσω του κρύβεται μονίμως η Νέα Δημοκρατία. Κατ’ εξακολούθηση ο κ. Σανιδάς, ενεργεί με σκοπό την παροχή προστασίας και στήριξης στην κυβέρνηση», δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.
«Έχουμε καταγγείλει», συνέχισε ο κ. Ρόβλιας, «ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κ Σανιδά, ως "νομικό πλυντήριο" των σκανδάλων της, ως μοχλό ελέγχου μιας σειράς υποθέσεων πολιτικού χαρακτήρα. Η τελευταία προχθεσινή εκτροπή αποτελεί την "κορωνίδα" των σχετικών ατοπημάτων της κυβέρνησης μέσω του κ Σανιδά».
Ο κ. Ρόβλιας είπε ακόμη πως «όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό σε βάρος της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου, δεν έχουν προηγούμενο από την πτώση της Δικτατορίας και μετά».

......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν πληρώνει διόδια ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά... δώδεκα φορές κατάφερε να περάσει τα διόδια Σκότινας - Τεμπών - Σκότινας χωρίς να πληρώσει ευρώ ο Σταύρος Βιτάλης, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης!
Ο συνεργάτης του Στέλιου Παπαθεμελή, ο οποίος κάθε φορά που εμφανίζεται στον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των υπαλλήλων, αρνείται κατηγορηματικά να καταβάλει το αντίτιμο για τη διέλευση επικαλούμενος την κοινοτική οδηγία 1999/62/EC, που προβλέπει την ύπαρξη διπλής λωρίδας ανά κατεύθυνση (σημειωτέον ότι στα Τέμπη, όπως και στα περισσότερα από τα 141 χλμ. που χωρίζουν την Κόρινθο από την Πάτρα υπάρχει μονή λωρίδα κυκλοφορίας).
……….

Συνεχίζεται…
Ο κ. Βιτάλης δεν... έβαλε την όπισθεν ούτε όταν, κατά την τελευταία του «έφοδο», κάποιοι υπάλληλοι αρνήθηκαν να σηκώσουν την μπάρα των διοδίων, φράζοντάς του τον δρόμο. Αντίθετα, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, κάλεσε τους υπαλλήλους της εταιρείας να προβούν σε μήνυση εναντίον του και αρνήθηκε να συμπληρώσει το σχετικό έγγραφο που ισχύει σε περιπτώσεις αδυναμίας καταβολής των διοδίων. Φυσικά, η εταιρεία δεν του... έκανε το χατίρι να καταθέσει μήνυση και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης πέρασε ανενόχλητος, υποσχόμενος στον εαυτό του και σε όσους δίνει το παράδειγμα να το ξανακάνει!

Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=983182&pg=8

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Ευαγγελισμού η Βάσια Τριφύλλη

Ύστερα από ένα χαλαρό Πάσχα στο εξοχικό της στο Πήλιο, η ηθοποιός βρέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», προκαλώντας καρδιοχτύπια στους συγγενείς και συναδέλφους της.
Δεν πρόλαβε καν να ξεκλειδώσει την πόρτα του σπιτιού της στο Παγκράτι, επιστρέφοντας την Τρίτη του Πάσχα από το «μαραθώνιο», καθώς λόγω κίνησης διήρκεσε 6 ώρες, ταξίδι της.
Την ώρα που ξεφόρτωνε τα πράγματά της αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε.
Οι γείτονές της που την είδαν σε αυτή την κατάσταση έσπευσαν να τη βοηθήσουν και κάλεσαν αμέσως το 166. Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη κατευθείαν στη Μονάδα Εμφραγμάτων όπου παραμένει.
Χθες υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν η λιποθυμία της οφείλεται σε ένα πρόβλημα της καρδιάς -συγκεκριμένα υποβαλβιδική στένωση- το οποίο είχε διαγνωστεί πρόσφατα.
..........……
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με σκαπτικό μηχάνημα μπλόκαραν χρηματαποστολή και τη λήστεψαν

Συνέβη στη Δάφνη, στην οδό Γυμναστηρίου. Τέσσερις ένοπλοι με σκαπτικό μηχάνημα, έκλεισαν το δρόμο σε χρηματαποστολή, ακινητοποίησαν τον οδηγό, πήραν τα χρήματα και εξαφανιστήκαν…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποια είναι η διάθεση σου σήμερα; Μοιράσου την μαζί μας!

Σήμερα είναι μια νέα μέρα, διαφορετική από τη χθεσινή και σίγουρα από την αυριανή.
Ποια είναι η διάθεση σου σήμερα;
Μοιράσου την μαζί μας.
Στην Άσπρη Μέρα
το συναίσθημα αποκτά χρώμα.
Εδώ μπορείς να εκφράσεις τη διάθεσή σου όπως έκαναν οι αρχαίοι Σκύθες πολλά χρόνια πριν.
Σήμερα επέλεξε εσύ το χρώμα που θα ήθελες να έχει η μέρα σου και μην ξεχνάς όπως το άσπρο είναι η σύνθεση όλων των χρωμάτων, έτσι και η άσπρη μέρα έχει όλα τα συναισθήματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυστηρές ποινές για τις «κουκούλες» - Προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι περιλαμβάνει

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκλήρωσε και προωθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα είναι αυστηρότερη η ποινική μεταχείριση των κουκουλοφόρων. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ποινές που θα επιβληθούν στους κουκουλοφόρους δεν μπορεί να μετατραπούν σε χρηματικές, ούτε μπορεί να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
…………………
Συνεχίζεται…

Ειδικότερα, αυστηρότερες θα είναι οι ποινές, που μπορεί να ξεπερνούν τα δέκα χρόνια κάθειρξης, για τους κουκουλοφόρους οι οποίοι διαπράττουν τα αδικήματα της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της ληστείας, καθώς και τις διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης περιουσίας.

Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι επιβαρυντική περίσταση (η οποία τιμωρείται αυστηρότερα) αποτελεί η απρόκλητη και η επικίνδυνη σωματική βλάβη εις βάρος αστυνομικού, ενώ προβλέπεται η αυτεπάγγελτη άσκηση ποινικής δίωξης για εξύβριση αστυνομικού από κουκουλοφόρο.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:
-Η αναπροσαρμογή του ορίου για την κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση, όπου οι χρήστες δεν θα τιμωρούνται.
- Οι ποινές των μητέρων κρατουμένων που έχουν ανήλικα παιδιά κάτω των πέντε ετών θα μπορούν να μετατρέπονται σε κοινωφελή εργασία.

-Η δυνατότητα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, με απόφαση της δικαστικής αρχής, για το σύνολο των κακουργημάτων του Ποινικού Κώδικα, καθώς και για τα κακουργήματα περί τη λαθρομετανάστευση.

-Για την αποτροπή αποδράσεων κατά τις μεταγωγές οι κρατούμενοι θα δικάζονται στην περιοχή όπου είναι φυλακισμένοι.

-Οι διευθυντές των φυλακών δεν θα προέρχονται πλέον από το Σώμα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά θα προσλαμβάνονται έπειτα από διεθνή διαγωνισμό (managers).

-Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα υποβάλλουν κάθε χρόνο δηλώσεις «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης).

-Μία από τις κατασκευαζόμενες φυλακές θα είναι υψίστης ασφαλείας και θα μεταταγούν εκεί όλοι οι βαρυποινίτες κρατούμενοι.

-Η συμμετοχή σωφρονιστικού ή αστυνομικού υπαλλήλου σε απόδραση καθίσταται κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη ακόμη και δέκα ετών.

-Η κατοχή κινητού τηλεφώνου από σωφρονιστικό υπάλληλο στους χώρους των φυλακών καθίσταται ποινικό και πειθαρχικό παράπτωμα.

-Η χρήση ή η κατοχή κινητών τηλεφώνων από τους κρατουμένους αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

-Δεν θα κρατούνται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες οι καταδικασθέντες για μικροαδικήματα επειδή δεν μπορούν να εξαγοράσουν τις ποινές τους, καθώς είναι κλειστά τα δημόσια ταμεία.

Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται σειρά μέτρων για αποσυμφόρηση των υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Βήμα



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περιπολικά ακινητοποίησαν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς γιατί είχε δέκα όρθιους επιβάτες - Οδηγοί σταμάτησαν νομίζοντας ότι έπιασαν τον Παλαιοκώστα!

Δεν πάμε καθόλου καλά σήμερα στη Κεφαλονιά. Πέντε περιπολικά στο ύψος του Αιγίου ακινητοποίησαν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς γιατί είχε δέκα όρθιους επιβάτες..
Όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα σταμάτησαν γιατί νόμισαν ότι πιάσανε τον Παλαιοκώστα και χαζεύανε το θέαμα.
Η Τροχαία κατέβασε το κόσμο από το λεωφορείο έκανε διαπραγματεύσεις με άλλα ΚΤΕΛ να συνεχίσουν το δρομολόγιο.
Οι επιβάτες ήταν ταλαιπωρημένοι και περίμεναν να δουν τι θα γίνει, πότε θα φθάσουν στα σπίτια τους.
Τελικά σταμάτησε ένα λεωφορείο από το Αγρίνιο που είχε άδειες θέσεις και πήρε τα δέκα άτομα. Ο οδηγός πήρε κλήση και θα δικαστεί για πλημμέλημα.
...........
Περισσότερα: kefaloniapress.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πράσινο φως για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

Πράσινο φως για τη μονιμοποίηση μεγάλου αριθμού συμβασιούχων που υπαγόταν στις ρυθμίσεις του λεγομένου προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου άναψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η απόφαση δίνει το δικαίωμα σε κάθε συμβασιούχο να διεκδικήσει τη μονιμοποίηση του στα εθνικά δικαστήρια εξήγησε στον Αlpha 98,9 ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η απόφαση μπορεί να αφορά και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...