Ειδήσεις

11 Μαρ 2008

Ζητείται ελπίς... στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Λίγα 24ωρα πριν το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανοίξει τις πύλες του, πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της παράταξης .
Από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου αναμένεται να είναι βαρύ το κλίμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, ενώ η παρουσία ψυχολόγου μάλλον κρίνεται απαραίτητη.
Ενδεικτική των περιστάσεων είναι η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash": "Ό,τι δεν αλλάζει πεθαίνει και το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε την ώρα που έπρεπε και έχασε πολλές ευκαιρίες που του έδωσε ο κόσμος να αλλάξει.Είμαστε μέρος αυτής της κρίσης και δεν είμαστε η λύση του προβλήματος, είμαστε μέρος ενός πολιτικού συστήματος που φθίνει. Που φθίνει και οδηγείται στο θάνατο. Θα είμαστε θλιβερό κατάλοιπο αυτής της υπόθεσης".
Στην εφημερίδα "Τα Νέα" ένας εκ των υποψηφίων προέδρων στο ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης, λέει μεταξύ άλλων:
«Φτάσαμε στο αμήν. Στο μη παρέκει. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για τον καθένα μας, γιατί όλοι είμαστε συνένοχοι στην κρίση και παιδιά της, γεννήματά της, συνάμα. Δεν χωρούν άλλα κατά συνθήκη ψεύδη. Όλοι είμαστε ταμπουρωμένοι και αυτάρκεις στο καταφύγιο των προσωπικών μας επιδιώξεων και στόχων ενώ η παράταξη φθίνει. Δε χρειάζεται καμία δημοσκόπηση, αληθινή ή ψεύτικη να αποδείξει τον κατήφορο που πήραμε»
Στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" στις 2.3.2008, ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων είναι πράγματι πολύ ηχηρά. Αφορούν όλο το πολιτικό σύστημα και ιδίως τα δύο κόμματα εξουσίας. Ένα κυβερνητικό κόμμα, όμως, με τέτοια λάθη είναι λογικό να πέφτει. Το ζήτημα είναι το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί την αξιοπιστία του. Η ηθική αναστύλωση και η ανάκτηση της αξιοπιστίας πρέπει να είναι το βασικό μέλημά μας»
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην "Κυριακάτικη Αυγή" αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Έχουμε μπει σε μια περίοδο έντονου προβληματισμού και προσπάθειας επανάκτησης της αξιοπιστίας μας. Πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ταυτότητά μας, ποιοι είμαστε και με ποιους πάμε. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να στρατευθεί ισότιμα στη συγκρότηση μιας νέας αριστερής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας".