Ειδήσεις

1 Μαρ 2008

Πολιτικός εκβιασμός μέσω blog

Από το σημερινό "Ελεύθερο Τύπο"
Ο άγνωστος πρόλογος στο «μυστικό βιβλίο» των εκβιασμών μέσω Ιντερνετ… γράφτηκε ένα χρόνο πριν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν στους ανώνυμους bloggers και τα δημοσιεύματά τους. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για το «press-gr.blogspot.com», αλλά και άλλα blogs, έπειτα από σωρεία μηνύσεων και καταγγελιών από επιχειρηματίες, πολιτικούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους κατά των άγνωστων διαχειριστών, μια άλλη πολύ σοβαρή υπόθεση, για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου, αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ.
Τα στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύουν ένα θέμα με πολιτικές προεκτάσεις, αφού αφορούν εκβιασμό εις βάρος στελέχους του κρατικού μηχανισμού με διασυνδέσεις στα ανώτερα κλιμάκια της κυβερνητικής παράταξης, από υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ σε εκλογική περιφέρεια της Αττικής!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, για την υπόθεση αυτή εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς είχε σαφείς πολιτικές διαστάσεις αφού αφορούσε στελέχη του κρατικού μηχανισμού με σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ηταν στις 3 Απριλίου 2007, όταν η πρώην σύμβουλος της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία ήταν και αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθηγήτρια κ. Εύη Μπότσαρη, αποφάσισε να προσφύγει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του blog «Athens.indymedia.org». Η «διαδικτυακή σύγκρουση» φαίνεται ότι δεν είχε σκοπό το χρηματικό κέρδος, αφού τα επίμαχα δημοσιεύματα φέρεται ότι ήταν πλεγμένα με «ροζ» και προσβλητικό περιεχόμενο για την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, για να προκαλέσουν -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- περιουσιακή βλάβη και ζημία στην προσωπικότητά της. Το συγκεκριμένο blog, σύμφωνα με τη μήνυση (ΑΒΜΘ/2007/11200), «φημολογείται ότι είναι “φάντασμα” γιατί ο server του βρίσκεται μέσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, όπου εκμεταλλεύονται το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει μέσα και να κάνει ελέγχους. Μέσω αυτού διασύρονται άνθρωποι, ενώ υπάρχουν βουλευτές, αλλά και μερίδα του Τύπου, που αξιοποιούν τα δημοσιεύματά του, αφού τα αναπαράγει».

Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=27648

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
StudioA-blog είπε...

Δε μας αρέσει να γίνεται"πλάκα" "στην πλάτη" των άλλων.Αφαιρούμε το προηγούμενο μήνυμα το οποίο "οδηγεί" σε ένα blog που σε εμάς είναι γνωστό από την περασμένη Παρασκευή και αναφέρεται, "χιουμοριστικά" σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Το είδαμε στον "Πιτσιρίκο" και μάλιστα χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι δυο μέρες μετά, ο δημιουργός του απέσυρε μια υβριστική για συγκεκριμένο δημοσιογράφο πρόταση που περιείχε ως εναλλακτική του "Dear Billy". Μέχρι να καταλήξει στη μορφοποίησή του συγκεκριμένου blog ο δημιουργός του θα περιμένουμε.