Ειδήσεις

9 Μαρ 2008

Εντείνεται η κρίση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τη Διοίκηση


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν εντός ολίγου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Α.Τ. Ομόνοιας για τη συκοφάντηση που υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί κατά τη διάρκεια της απεργίας, σχετικά με τις διακοπές του ρεύματος.

Σε λίγο το κείμενο της μήνυσης…

10 σχόλια:

Unknown είπε...


Once again... κατάπτυστος!


Γιάννης Μανώλης, ο βουλευτής της ΝΔ και συνδικαλισταράς επαγγελματίας προβοκάτωρ.

Είπε στο δελτίο του ALPHA Mar. 8, 2008 ώρα 20:15:
«[…] να αποδείξουν οι εργαζόμενοι ότι δεν είναι αυτοί που κατεβάζουν τους διακόπτες! […]»

...και μετά να αποδείξουν - συμπληρώνουμε εμείς - και ότι δεν είναι ελέφαντες, έτσι, επειδή ο Ψευτόγιαννος το αποφάσισε! Δεν κατηγορούνται οι εργαζόμενοι αλλά η Διοίκηση της ΔΕΗ για την σύνταξη προγράμματος "έκτακτων" διακοπών και την έκδοση εντολών για την πραγματοποίησή τους.

Ευτυχώς ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!

Ρε ψευτόγιαννε, πάλι ψέματα λες; Πάλι προβοκάρεις;
Ντροπή και αυτοσεβασμό, δεν έχεις... ούτε για δείγμα;

Nα αποδείξεις εσύ ρε Ψευτόγιαννε ότι η προθυμία σου για να συκοφαντείς δεν είναι λόγω της προβολής που σου έταξε "γνωστή" εφημερίδα. Μπορείς;

dimo74 είπε...

tha mporouse o filos "the bloopes team" na mas ejugisei giati
ginontai oi diakopes revmatos?

Unknown είπε...


Φίλε "dimo74",


Το προσωπικό ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να παρέχει ποσοστό μόνο της συνολικής δυναμικότητας της παραγωγής ώστε να καλύπτονται οι κοινωνικές και οι βάσει συμβάσεως βιομηχανικές ανάγκες της κατανάλωσης.

Αυτό αφορά και συντηρήσεις στην παραγωγή και διανομή. Οι εργαζόμενοι έκαναν σαν βήμα καλής θελήσεως και "δώρο" μια ακόμα μονάδα πέραν των τυπικών υποχρεώσεων από τη απεργία στην παραγωγή.

Η ΔΕΣΜΗΕ τώρα με την σειρά της παρακολουθεί συντονίζει το σύστημα. Αν η κατανάλωση υπερβεί τα θερμοηλεκτρικά διαθέσιμα (μεγάλη αδράνεια) ζητά από την ΔΕΗ να ενεργοποιήσει τα υδροηλεκτρικά που είναι πολύ γρήγορα από την εκκίνηση μέχρι τον συγχρονισμό και την ανάληψη φορτίου.

Προϋπόθεση για την εύρυθμη και προβλέψιμη λειτουργία είναι ο περιορισμός του φορτίου στους βιομηχανικούς καταναλωτές μέσα στα όρια των συμβάσεων εκάστου, όμως η ΔΕΗ δεν το κάνει αυτό αυτές τις μέρες.

Αν η κατανάλωση υπερβεί την διαθεσιμότητα της Ελληνικής παραγωγής γίνεται εισαγωγή από το εξωτερικό (κυρίως Βουλγαρία) αλλά αν δεν έχουν Υ/Η διαθέσιμα τότε η ανάληψη από τα πυρηνικά θέλει αρκετές ώρες.

Εφ' όσον και η εισαγωγή δεν επαρκεί, ή οι γραμμές μεταφοράς ΥΥΤ υπερφορτιστούν, τότε η ΔΕΣΜΗΕ δίνει στην ΔΕΗ εξουσιοδότηση για απόρριψη φορτίου και η διανομή της ΔΕΗ αποφασίζει που και πόσο θα διακόψει. Η ΔΕΗ είτε με μόνιμη άδεια χειρισμών σε μηχανικούς χειριστές της κατανομής, είτε με έκτακτες εντολές διακοπών κάνει διακοπές κατά το "έχει το πεπόνι έχει και το μαχαίρι".

Στη ΔΕΗ δεν χωρούν ψιλοαπάτες του είδους "στοκάρω το κτυπημένο στην μεταφορά αλλά το πουλάω κανονικό στην αντιπροσωπία".

Η διανομή είναι αποκλειστικά δικαιοδοσία της ΔΕΗ, ο συντονιστής ορίζει μόνο την παραγωγή και τις εισαγωγές λόγω κοινοτικής νομοθεσίας και της δομής των ευρωπαϊκών διασυνδεδεμένων δικτύων.

Φίλε "dimo74", οι όποια διακοπή λόγω απόρριψης φορτίου γίνεται, είναι με απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ και εντολές της προς τους μηχανικούς της βάρδιας στην κατανομή που αποτελούν εξαιρούμενο προσωπικό, δηλαδή προσωπικό ασφαλείας.

Ελπίζω με αυτό το όσο μπορούσα απλουστευμένο κείμενο περιγραφή της διαδικασίας και των συστημάτων να σε καλύπτω.


Ενα μόνο τελευταίο προσθέτω, έχω ΠΟΛΥ καλή γνώση του θέματος και ΜΑΛΑΚΙΕΣ από κάτι ελεεινούς συκοφάντες Μανώληδες δεν σηκώνω γιατί δεν κάναμε και συμφοιτητές μαζί.

S.

Unknown είπε...

@dimo74

...ένα τελευταίο, που ξέχασα.
Για να δεις περισσότερα για την ΔΕΣΜΗΕ και τον χάρτη των συστημάτων κάνε click εδώ.

είσαι "τυχερός" που είμαι σήμερα εδώ, κανένα από τα παιδιά της ομάδας μας δεν θα μπορούσε να απαντήσει αυτό που ρώτησες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ" ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΤΕ;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΦΟΡΤΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ (ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ) ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΕΗ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εαν οι καταναλωτές για ενα 4μηνο δεν πληρώναμε το λογαριασμό της ΔΕΗ τι θα εκανε η ΓΕΝΟΠ.

Ανώνυμος είπε...

Με οργή βιώνουμε τις διακοπές ρεύματος σε καθημερινή βάση. Αν δεν είναι φασισμός αυτό τί είναι¨?
Εφόσον υπάρχει επάρκεια ρεύματος όπως λέει η ΓΕΝΟΠ και όλα είναι προβοκάτσια της διοίκησης τότε λυπάμαι αλλά τόσοι υπάλληλοι δεν χρειάζονται.
Εμείς που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούμε να κάνουμε απεργία αλλά και αν κάναμε δεν θα βλάπταμε τους διπλανούς μας.Είναι ωραίο και εύκολο να κάνεις απεργία με την σιγουριά του Δημοσίου.Ας έρθουν μια β΄λολτα από τον Ιδιωτικό τομέα.

Να βρουν άλλο τρόπο διαμαρτυρίας. Είναι φασισμός να μας επιβάλουν να περνάμε τα βράδια μας στο σκοτάδι. Έλεος πια με τους προνομιούχους.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η απεργία στην ΔΕΗ? Στα σπίτια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, καθώς και των πολιτικών έχει γίνει διακοπή ρεύματος?

Unknown είπε...

Σε όσους "αυθόρμητους" διάβασαν αυτό που έγραψε ο S από εμάς, πήραν επαρκείς εξηγήσεις, αλλά παραμένουν "κολλημένοι με την μπάλα" κάνοντας copy-paste προκάτ προπαγανδιστικά κείμενα "διαμαρτυρίας" σε όλα τα blogs, τονίζουμε ότι δεν θα τους βρίσουμε.

Ας ρίξουν όμως μια ματιά στα σήματα εδώ.