Ειδήσεις

11 Μαρ 2008

Ο Βύρων πήρε τ΄ άρματα ενάντια στους ριψάσπιδες της Κεντροδεξιάς

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Βύρων Πολύδωρας αφού με το νέο του βιβλίο που τιτλοφορείται «Για μια νέα ιδεολογία» δίνει το δικό του μοναδικό στίγμα για την ιδεολογική πορεία της ΝΔ και του χώρου της κεντροδεξιάς στα χρόνια μετά την μεταπολίτευση.
Ασκεί δριμύτατη κριτική στην ηγεσία της ΝΔ την οποία κατηγορεί για «αποϊδεολογικοποίηση» και «δειλία» απέναντι στον κυρίαρχο ιδεολογικό της αντίπαλο, την αριστερά.
Οι νεοκαραμανλικοί όροι «μεσαίος χώρος» και «κοινωνικό κέντρο» εκφράζουν κατά την «Πολυδώρεια άποψη» αυτήν την ιδεολογική υποχώρηση της κεντροδεξιάς, ενώ απευθύνει κάλεσμα για την επιστροφή της ΝΔ στις πατρογονικές αξίες και παραδόσεις (Πατρίς – Θρησκεία - Οικογένεια).
Όπως κάθε συντηρητικός θεωρητικός που σέβεται τον εαυτό του κλείνει το βιβλίο του με μια φράση από τα αλησμόνητα χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την Ομιλία του Θ. Κολοκοτρώνη στην Πνύκα : «Όλοι συμφωνήσαμεν εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε επανάσταση»…
Τα σχόλια περισσεύουν... εδώ ταιριάζει μόνο το παλαιό σύνθημα από τα αειθαλή χρόνια της πορείας του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΟΝΝΕΔ ή στη νεολαία της ΕΡΕ:
Εμπρός και πάλι για Δεξιά μεγάλη…

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

1 σχόλια:

Unknown είπε...


Κυκλοφόρησε,


Νεο Φρεσκότατο βιβλίο των bloopers.

Η σπασμένη Γγγγγγράνα, η παλιά η Κράνα, η Χοντρή Φακλάνα, ο Σσσσστρατηγός Άνεμος, ο Ρρρρρρίψασπις Αααααγροφύλαξ και το πυ... πυ... πυ... Πυροσβεστικό Κλίσμα (ΩωωωΧ).

Ενα μπουρδολόγιον Υμνος στον πολιτικό αυτισμό.

Μια μεγαλειώδης Παπαρολογία.

Ενας ύμνος σε αυτούς που αναγνωρίζουν την Συμβολή των ΜΑΤ στην πορεία του Εθνους.

Ενα Ευαγγέλιο για τον φασισμό, την θρησκεία της υπέρμετρης βλακείας.

Ενα ακόμα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Πολιτικό Κλίσμα.

Μην το χάσετε!

...α, να χαθεί!
...α να χαθεί να χάνεται...

KL