Ειδήσεις

28 Μαρ 2008

Απειλητικά μηνύματα σε Σκοπιανούς που υποστηρίζουν το συμβιβασμό στο θέμα του ονόματος

Απειλητικό e-mail κατά της ζωής δέκα πολιτικών, δημοσιογράφων και καθηγητών της ΠΓΔΜ, απέστειλε χθες στα ΜΜΕ των Σκοπίων, άγνωστος, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο «Γιάνε Σαντάσκι» (σ.σ. εκ των ηγετών της οργάνωσης VMRO, στις αρχές του 20ου αιώνα).

«Εάν με μία ακόμη δήλωση, συνεχίσουν την αντιμακεδονική τους δράση για την αλλαγή του ονόματος, τότε μέχρι τις 3 Απριλίου θα εξοντωθούν», αναφέρει το περιεχόμενο αυτού του e-mail , το οποίο κατονομάζει δέκα πρόσωπα τα οποία έχουν επισημάνει την ανάγκη να αποδεχτεί η ΠΓΔΜ ένα συμβιβασμό στο ζήτημα της ονομασίας.
Κάποιοι από τους δέκα αυτούς που κατoνομάζονται ως στόχοι στο απειλητικό e-mail, ζήτησαν από την αστυνομία να διεξάγει σχετική έρευνα. «Οι απειλές αυτές είναι χαρακτηριστικές του κλίματος εθνικιστικής υστερίας που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό το τελευταίο διάστημα και αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία μετατρέπεται σε μία μισαλλόδοξη και αντιδημοκρατική κοινωνία», δήλωσε ο δημοσιογράφος Μπράνκο Γκέροσκι, ένας από τα δέκα άτομα - στόχους που κατονομάζονται στην επιστολή.