Ειδήσεις

20 Μαρ 2008

Προκλήσεις

Στην Τουρκία παρέμεινε αρκετό καιρό και σύμφωνα με δελτίο Τύπου που ίδιος εξέδωσε, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος συνεργάστηκε με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας είναι το υπέρτατο όργανο στρατιωτικοπολιτικό των Τούρκων και ενημερώθηκε για τις κατευθύνσεις που πρέπει να πάρει και τη δράση του στην ελληνική Θράκη.

Ο Αχμέτ Μετέ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου που του έκανε δώρο τον μανδύα που φορούν οι ιμάμηδες σε λευκό χρώμα, ενώ συναντήθηκε και με τον Μουφτή του Νεβσεχήρ.
Η κινητικότητα του κ. Μετέ θα πρέπει να προβληματίσει όπως και οι κινήσεις που κάνει όσον αφορά τον εθνικοθρησκευτικό χαρακτήρα του με μια κίβδηλη ιδιότητα που επικαλείται παρασέρνοντας και φορείς της Ευρώπης να τον αντιμετωπίζουν σαν τον αυτοαποκαλούμενο «εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης».
Στην χώρα αυτή όπου η δημοκρατία και οι διαδικασίες τηρούνται με ιερή ευλάβεια τουλάχιστον στην Θράκη, τέτοια πρόσωπα βρίσκουν την αφορμή να αλωνίζουν σε βάρος μας κοροϊδεύοντας θεσμούς, αρχές και υπηρετώντας με τον πιο αρνητικό τρόπο τους ομόθρησκούς του.
Το γεγονός ότι καλύπτονται από μια ιδιότυπη ασυλία και κυρίως από το γεγονός ότι καταφέρνουν να χειραγωγούν την μεγαλύτερη μάζα της μειονότητας με ισλαμικά κι άλλα διλήμματα θα πρέπει να προβληματίσει την τοπική ηγεσία των αιρετών, αλλά και το ίδιο το ελληνικό κράτος που φαίνεται άτολμο κι ανύπαρκτο, κάνοντας πως δεν βλέπει και δεν ακούει όσα βοούν τα γεγονότα και αυτή η άθλια πραγματικότητα.
Η ελληνική Θράκη όπου συμβιώνουμε με την μειονότητα αρμονικά δεν πρέπει να γίνει πεδίο παραπληροφόρησης και αποτύπωσης μιας στρεβλής πραγματικότητας. Την εικόνα μας δεν μπορεί να την μεταφέρει με ψεύδη ο κάθε ψευτομουφτής στις ισλαμικές διασκέψεις του Εξωτερικού ή στην Τουρκία επειδή έχει πρόσβαση, αλλά ο επίσημος μουφτής και οι ελληνικές αρχές. Όλα τα άλλα κινούνται εκ του πονηρού υπηρετώντας σαφείς σκοπιμότητες υποδαύλισης τεχνητών κρίσεων.
Η συγχορδία που παρατηρείται και από άλλες δηλώσεις προκλητικές μόνο εκεί παραπέμπει. Αξίζει όμως να δημοσιεύσουμε σε μετάφραση το φύλλο της τοπικής τουρκόφωνης εφημερίδας «Γκιουντέμ» 7/3/2008 σελ. 15, όπου διατηρήσαμε τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί η εφημερίδα, χωρίς φυσικά να τις υιοθετούμε.
«Οι επαφές του μουφτή Μετέ με την Άγκυρα» Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν, με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (Milli Guvenlik Kurulu) Ταχσίν Μπουρτούογλου και με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Άγκυρα.
Επίσης, συναντήθηκε με αρκετούς γραφειοκράτες κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 26-29 Φεβρουαρίου.
Επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στην Δυτική Θράκη.
Ο μουφτής Μετέ είπε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν αποδέχτηκαν το νόμο για τα Βακούφια που ψηφίσθηκε από την ελληνική Βουλή.
Επίσης, ενημέρωσε τον Μπαμπτατζάν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των μουφτειών και Παιδείας.
Ο Μετέ στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου, συζήτησε τα προβλήματα και τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στην Δυτική Θράκη.
Ο Αλί Μπαρντάκογλου έκανε δώρο ένα μανδύα (αυτό που φορούν οι ιμάμηδες, κάτι σαν ράσο).
Ο Μετέ συναντήθηκε επίσης με τον μουφτή του Νέβσεχηρ.
Ο Μετέ συμμετείχε σε ζωντανή εκπομπή του καναλιού ART, όπου αφηγήθηκε τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Επίσης συμμετείχε σε μια εκπομπή του TRT.
Ο Μετέ επισκέφθηκε επίσης τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (Milli Guvenlik Kurulu) Ταχσίν Μπουρτούογλου και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.
Ο εκλεγμένος μουφτής της Ξάνθης είπε τα εξής στη Γκιουντέμ για την επίσκεψή του στην Άγκυρα: «Ήταν μια πολύ σημαντική και θετική επίσκεψη. Είχε σημαντικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων και με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (Milli Guvenlik Kurulu). Είχα την ευκαιρία να τους μεταδώσω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Πιστεύω πως η επίσκεψή μου αυτή θα ωφελήσει αρκετά την Δυτική Θράκη. Και το μήνυμα που φέρνω από την Άγκυρα είναι «Δεν είστε μόνοι, είμαστε από πίσω σας».

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

1 σχόλια:

dimo74 είπε...

Kat'arxhn thelw na se eyxaristhsw gia thn enhmerwsh. Tetoia themata synithws den ta akoumpaei kaneis...

To ti ginetai sthn thrakh pou kai pou to mathainoume. Par'olo pou shmantikh merida twn "tourkoglwsswn mousloumanwn" den exoun provlima me thn kentrikh ejousia kai tous ellhnes kapoioi
theloun na tous to dhmiourgisoun...

Kai meis, anti na asxoloumaste me ayto to thema sovara kai na stelnoume sthn "patrida tous" olous aytous tour radiourgous kathomaste kai asxoloumaste pio
blog ti symferonta ejyphreth...

Sth zwh ta panta einai mia
protereothta... Einai san na vlepw apo twra tis shzhthseis mas gia thn diekdikoumenh thrakh apo tous Tourkous, meta apo kapoia xronia...

Eimai vevaiws oti tha dhmosieyoumai xartes pou tha deixnoun oti en etei 2008 h thrakh
anhke -akoma- sthn Ellada...