Ειδήσεις

27 Μαρ 2008

Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ο χθεσινός τελικός κυπέλλου ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το Ελληνικό μπάσκετ και είναι κρίμα που ο περισσότερος κόσμος αναγκάστηκε να τον παρακολουθήσει, όπως και τις κανονικές διαφημίσεις άλλωστε, από τη μικρή οθόνη.
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε κυπελλούχος στις λεπτομέρειες (δίνοντας απαντήσεις με την εμφάνισή του σε όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν) και όλοι πήραμε μία πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στους τελικούς του πρωταθλήματος.
Με το που σηκώθηκα από το κρεβάτι μου έτρεξα γρήγορα, γρήγορα να ανοίξω τον υπολογιστή μου, για να διαβάσω τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων.
Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδικές εφημερίδες μου φτιάχνουν το κέφι, αφού τις περισσότερες φορές οι τίτλοι τους είναι ευρηματικοί και με αρκετή δόση χιούμορ. Το γέλιο μου κόπηκε όταν διάβασα το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο μιας ιστορικής εφημερίδας όπως είναι η "Aθλητική Ηχώ". «ΠΕΛΑΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΠΑ».
Στην αρχή ξαφνιάστηκα. Λέω, δεν μπορεί, κάτι δεν έχω διαβάσει σωστά και ρίχνω μία πιο προσεκτική ματιά στη εφημερίδα. Προσπαθώ να δω μήπως μου ξεφεύγει κάτι που να παραπέμπει σε αυτόν τον τίτλο.
Κοιτάζω τη φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς προσεκτικά για να δω μήπως υπάρχει κάποιος που καπνίζει πίπα. Προσπαθώ να δω αν υπάρχουν δηλώσεις καλαθοσφαιριστών ή παραγόντων που να αναφέρουν τη συγκεκριμένη λέξη. Μάταια όμως. Και αναρωτιέμαι: Σε τι ωφελεί ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο κύριοι; Η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο. Αυτός ήταν ο ευρηματικός τίτλος που μπόρεσαν να σκεφτούν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας;
Η εφημερίδα θα μου πείτε είναι οπαδική και απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι άρρωστοι με την ομάδα τους.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εφημερίδα βρίσκεται κρεμασμένη σήμερα σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας και δυστυχώς δεν την βλέπουν μόνο οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι τις εφημερίδας πώς θα αισθανθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν διαβάσουν το πρωτοσέλιδο αυτό; Και αν ναι, σκέφτηκαν πώς θα αντιδράσουν αυτοί οι οπαδοί την επόμενη φορά που θα παίξει η ομάδα τους με τον Παναθηναϊκό ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν μερικές χιλιάδες φύλλα παραπάνω;
Και μετά όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην εξέδρα οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να δουν έναν αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου στην έδρα του αντιπάλου χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.
Αναρωτιούνται γιατί ένας τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ γίνεται υπό το βλέμμα 2.000 ανθρώπων τη στιγμή που η χωρητικότητα του γηπέδου ξεπερνά τις 7000.
Τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν και τα αποτελέσματα τα έχουμε δει όλοι. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υ.Γ. 1
Σε έναν αγώνα μπάσκετ αν ακουστούν υβριστικά συνθήματα από οπαδούς, οι διαιτητές σταματούν τον αγώνα και χρεώνουν με μία παρατήρηση την ομάδα. Στις πέντε παρατηρήσεις η ομάδα τιμωρείται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.
Για αυτό το πρωτοσέλιδο, ποια θα είναι η ποινή που θα επιβληθεί στην εφημερίδα;

Υ.Γ 2
Συγχαρητήρια στην εφημερίδα DERBY για το πρωτοσέλιδο της





Κ.Μ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ελευθερία του τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη με το άρθρο 14 και 15 του συντάγματος της ελληνικής δημοκρατίας. Κι αν απορείτε και μένετε άναυδος με το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο τότε τι έχετε να πείτε κύριε Κ.Μ με ανάλογα πρωτοσέλιδα εφημερίδων όπως ο Πρωταθλητής και η Αυριανή. Καλό θα ήταν κύριε Κ.Μ. αντί να παριστάνετε τον υπέρμαχο της ηθικής και τον ευπατρίδη της δημοσιογραφίας να μάθετε να αποδέχεστε την ήττα σας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει το σχετικό πρωτοσέλιδο ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω του. Έτσι κι αλλιώς μην ξεχνάτε ότι το επίπεδο των ΜΜΕ που έχουμε ανταποκρίνεται στο επίπεδο της κοινωνίας μας κύριε Κ.Μ « Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» και η καζούρα είναι μέσα στο πρόγραμμα… για αυτό μάθετε να την αποδέχεστε…

Μ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Την καζούρα κύριε Μ.Α έχουμε δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι την αποδεχόμαστε και την επικροτούμε .. άλλο όμως η καζούρα και άλλο η αληθινή εικόνα τον πραγμάτων. Να σου θυμίσω πως όταν ο Πρωταθλητής ( επειδή το ανέφερες ) έγραψε περί πίπας ήταν σε μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού και όχι με την ψυχή στο στόμα . Εγώ πάντως δικαιολογώ το πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας και όλους τους φίλους του ΠΑΟ να πανηγυρίζουν τόσο έξαλα . Ξέρεις τι είναι η ομάδα με τα χρυσά νούμερα στην φανέλα να είναι εκτός Ευρώπης και ο αιώνιος που τον είχες ξεγραμμένο ( γιατί τον είχες ) να συνεχίζει ? ξέρεις τι είναι να σου δίνετε η ευκαιρία στο ποδόσφαιρο να πάρεις πρωτάθλημα και να είσαι ανίκανος να τα καταφέρεις ? ξέρεις τι είναι να θέλεις το κύπελο και να τρως 4 για άλλη μια φορά από τον αιώνιο ? ξέρεις τι είναι μετά από τον αγώνα κυπέλου στο μπάσκετ να μην νιώθεις σίγουρος για το πρωτάθλημα? Γιαυτό σου λέω φίλε μου δικαιολογώ την εφημερίδα και τους φίλους του Παναθηναϊκού γιατί τους βγήκε όλη η πίεση του τελευταίου μηνά , άσε που μπορεί να μην έχετε και άλλη ευκαιρία για καζούρα .


Π.Φ

Ανώνυμος είπε...

Δείτε μια σύγκριση ανάμεσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας πέρυσι και φέτος: Ουαί υμίν... Φαρισαίοι υποκριτές! Η εφημερίδα κατήγγειλε τον υπόλοιπο τύπο ότι αποποιείται των ευθυνών του και κατακεραύνωνε ομάδες, παράγοντες και κανάλια! Λίγη τσίπα δε βλάπτει... Δυστυχώς όμως η «πίπα» αποφέρει εύκολο και γρήγορο κέρδος, ενώ η «τσίπα» όχι.