Ειδήσεις

16 Μαρ 2008

Περί γάμου και υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Μήνυμα αναγνώστη

Ακούγονται διάφορα περί της αποδοχής του γάμου των ομοφυλοφίλων και ακόμα χειρότερα για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Ένα παιδί για να αναπτυχθεί φυσιολογικά χρειάζεται να έχει στο σπίτι δύο ισορροπημένα πρότυπα, το αντρικό και το γυναικείο, αφ ενός για να ενσωματωθεί φυσιολογικά στην κοινωνία αφ ετέρου για να ταυτιστεί στα ευαίσθητα χρόνια του με το φύλο στο οποίο ανήκει. Είναι επίσης γνωστό ότι η απουσία ή η υποτονική παρουσία ενός εκ των δύο φύλων στην οικογένεια ή το κακό πρότυπο ενός εκ των γονέων και η απόρριψή του μπορεί τελικά να οδηγήσει το παιδί σε τραυματικές και παθογενείς καταστάσεις όπως η ομοφυλοφιλία, η σύγχυση του ρόλου του, ο μισογυνισμός κλπ.
Αν λοιπόν ένα παιδί κινδυνεύει να υποστεί ανεξίτηλα τραύματα στην ψυχολογία του από την συμβίωσή του σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, φανταστείτε τι πιθανότητες έχει ένα παιδί να βγει φυσιολογικό σε ένα περιβάλλον δύο γυναικωτών πατεράδων ή δύο ανδροπρεπών επιθετικών μητέρων όπου όχι μόνο το αντίθετο φύλο θα απουσιάζει εντελώς αλλά και το υπάρχον θα είναι μια καρικατούρα του αντιθέτου φύλου.
Λένε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Τα δικαιώματα των παιδιών για δύο φυσιολογικούς γονείς δεν υπάρχουν; Για να ικανοποιηθεί ο εγωκεντρικός συναισθηματισμός κάποιων με αρρωστημένη ή έστω αποκλίνουσα σεξουαλικότητα και να καλυφθούν τα συναισθηματικά τους κενά πρέπει δηλαδή αντί να αγοράσουν σκυλί να υιοθετήσουν παιδί; Την στιγμή μάλιστα που χιλιάδες φυσιολογικά και ισορροπημένα ζευγάρια αναμένουν για υιοθεσία; Εδώ, το πρόβλημα δεν είναι απλά η ομοφυλοφιλία αλλά ο εγωκεντρισμός και η φιλαυτία αυτού που θέλει ντε και καλά να εντάξει ένα παιδί στον εξωραϊσμένο - και στην πραγματικότητα αρρωστημένο - του μικρόκοσμο.


Νίκος Καρέλλος
Ιωνίας 300
Αθήνα 11144

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς τον συντάκτη αυτού του άρθρου.
όσο "φυσιολογικός" είσαι εσύ άλλο τόσο είναι και οι ομοφυλόφιλοι. το άρθρο σου είναι γεμάτο αυθαίρετες γενικεύσεις και αστήρικτα συμπεράσματα.
1) Δεν τοποθετείσαι για το θέμα της συμβίωσης έστω και χωρίς υιοθεσία
2) Όλα όσα γράφεις για μη ομαλή ανάπτυξη των παιδιών δεν τεκμηριώνονται από καμία παιδοψυχιατρική επιστήμη παρά μόνο είναι ένα συνοθύλευμα από φοβίες και στερεότυπα.
3) Πράττεις το λογικό σφάλμα στους συλλογισμούς σου που λέγεται "λήψη του ζητουμένου".
4) Αδυνατείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ "gender" και "sex"
Το ένα σημαίνει κοινωνικό προσδιορισμό του φύλου ενώ το άλλο τον καθαρά βιολογικό.
Άστο καλύτερα...