Ειδήσεις

21 Μαρ 2008

Η απάντηση του Νίκου Γεωργιάδη στο Μάκη

Υποκλοπή και Χρήση Τηλεφωνικής Συνομιλίας Βουλευτή

Σε τηλεοπτική εκπομπή της Δευτέρας 17.3.2008 χρησιμοποιήθηκε υλικό από συνομιλίες μου που είχαν υποκλαπεί κατά τον χρόνο που διετέλεσα βουλευτής με την επίκληση της κατάδειξης δήθεν αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς μου.

Το θέμα που αναδεικνύεται από την ενέργεια αυτή έχει τεράστια κοινωνική σημασία και δημιουργεί την ανάγκη να τοποθετηθούν οι θεσμικοί φορείς αλλά και οι πολίτες σε σχέση με αυτό, δεδομένου ότι για πρώτη φορά γίνεται χρήση προϊόντων υποκλοπής χωρίς καν το πρόσχημα της αποκάλυψης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.
Είναι φανερό, ότι αυτή η μεθοδολογία, που παρέχει την εντύπωση δραστηριότητας γενικευμένου παρακράτους, στοχοποιώντας με επιλεκτικά, για άγνωστους σε εμένα λόγους και σκοπιμότητες, ως μη αρεστό δημόσιο πρόσωπο, συνιστά κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένοι όλοι, όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο βίο και μαρτυρεί την επώδυνη αδυναμία των κοινωνικών μηχανισμών να αποκρούσουν και να ελέγξουν αυτή την εγκληματική πρακτική.
Θεωρώ ανάρμοστο να δώσω εξηγήσεις για όσα απολύτως αυθαίρετα μου αποδίδονται με τη χρήση προϊόντων υποκλοπής και την εξόφθαλμη διαστρέβλωση των λόγων και των ενεργειών μου, αρνούμενος να δώσω την εντύπωση, ότι απολογούμαι σε αυτούς που παραβίασαν κατάφωρα τη νομιμότητα.
Στην τοπική, εξάλλου, κοινωνία της Κέρκυρας είναι γνωστές οι δημόσιες και επίμονες προσπάθειές μου για τη διάσωση της βίλας Μπιμπέλι με την κινητοποίηση ενδιαφέροντος υποψήφιων αγοραστών – μεταξύ των οποίων και του συνομιλητή μου – ώστε ο όποιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση και την διάσωσή της να μην αποβεί άγονος.
Τέλος, για κάθε ζήτημα που άπτεται της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης και της προστασίας της προσωπικότητάς μου καθώς και ευρύτερων θεμάτων τήρησης της νομιμότητας θα δοθούν απαντήσεις από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και με τον δέοντα τρόπο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το μέσο αυτό (ηχογράφηση) αποδεικνύεται ένα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ (τυπικά όχι αλλά ουσιαστικά ναι).

Είναι η απιστία του στελέχους του αρμόδιου οργάνου για την διαχείριση αυτής της περιουσίας. Επίσης αποδεικνύεται η διαφθορά και διαπλοκή βουλευτού με ιδιώτη και υπάρχουν ενδείξεις για προσπάθεια στησίματος διαγωνισμού.

Εμείς θα αναλάβουμε όπως με τον "νόμο Χιώτη" για τα blogs, την μετάδοση της είδησης στην ομογένεια, στα διεθνή μέσα και στον ξένο τύπο. Κανένας νόμος δεν προβλέπει την "με κάθε εθνικό ή άλλο κόστος προστασία πολιτικής σταδιοδρομίας".

Απειλές εσύ νεαρέ;
Δημοσιότητα εμείς!

Προέχει η υπεράσπιση των εθνικών και δημοσίων συμφερόντων. Τα άλλα έπονται.

Μετά το ναυάγιο για τα blogs, θα ξαναδιαβαστεί η ΝΔ στη WP, NYT, στις Καναδικές εφημερίδες στο CNN και BBC World.

Εμείς σας την κάναμε τότε, εμείς θα σας την ξανακάνουμε.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ την Ελλάδα μας ούτε Κίνα ούτε Β. Κορέα!