Ειδήσεις

21 Μαρ 2008

Δίκη για το θάνατο Βαρθολομαίου

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πρώην σύζυγος μου ήθελε ή ήταν ικανός να τον σκοτώσει. Τουλάχιστον δεν είχε πρόθεση. Πιστεύω ότι στόχος του ήταν να διαπομπεύσει εμένα. Αυτά υποστήριξε η πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, μιλώντας για το δεσμό της με το Γιάννη Βαρθολομαίο.
Κατέθεσε πως άκουσε μόνο φωνές. Τρομοκρατήθηκε και έμεινε στο σπίτι. Και βγήκε όταν το θύμα ήταν ήδη πεσμένο στο πλατύσκαλο. Με το πρόσωπο μελανιασμένο και πρησμένο.

Η μαρτυρία της αμφισβητήθηκε από την εισαγγελέα ο οποίος της είπε: «Δε λέτε όλη την αλήθεια. Αν θέλετε, παρακαλώ μιλήστε για ό,τι γνωρίζετε. Δεν είναι ντροπή. Αφήστε αυτό το πέπλο. Ένας άνθρωπος χάθηκε και άλλος ένας είναι στην φυλακή». Και αυτή απάντησε: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα».

Η πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ ήρθε για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο σύζυγό της.

Υποστήριξε ότι την είχε χτυπήσει στο παρελθόν και αυτός υποστήριξε ότι τη φώναζε να βοηθήσει το Γιάννη Βαρθολομαίο αλλά εκείνη δεν έβγαινε από το διαμέρισμα.
«Έχετε αναλογιστεί ότι βλέπατε έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω και δεν καλέσατε ούτε το ΕΚΑΒ;» τη ρώτησε ο εισαγγελέας και αυτή απάντησε ότι συνέχεια αυτό σκέφτεται.
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η του Απριλίου με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών.