Ειδήσεις

20 Μαρ 2008

Αυτά που δεν είδαμε και δεν ακούσαμε...











Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές βρέθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνοντας κατά του ασφαλιστικού.
Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών και θα την επαναλάβουν σήμερα το απόγευμα έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Δεν έλειψαν και τα επεισόδια όταν μια ομάδα γνωστών αγνώστων πέταξε πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης για να εισπράξουν την αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων
Όλο το ρεπορτάζ απο τη χθεσινή πορεία στο: http://www.cosmo.gr/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν πληρώσει ή καθυστερήσει να πληρώσει τον ασφαλιστικό του φορέα είναι κακοπληρωτής και βλέπει το αυστηρό πρόσωπο του νόμου και ότι αυτό συνεπάγεται.
Όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας βλέπει τα έσοδα του να είναι λιγότερα απο τα έξοδα του είναι υποχρεωμένος να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στον ασφαλιστικό του φορέα..
Τι γίνεται όμως όταν ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι τελικά και τόσο ελεύθερος και βρίσκεται όμηρος των ελεύθερων τραπεζών που ελεύθερα απεργούν , ελεύθερα κρατούν όμηρους όσους χρειάζονται χρήματα για να πληρώσουν μόνο και μόνο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για να μην βρεθούν με κατασχεμένες περιουσίες για να αποφύγουν το διασυρμό του κακοπληρωτή.
Πραγματικό περιστατικό.
Τηλέφωνο από δημόσια υπηρεσία σε ελεύθερο επαγγελματία .
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής αυστηρός , αμείλικτος ο υπεύθυνος μου λέει: μέχρι αύριο πρέπει να έχετε εξοφλήσει τα 33.000 ευρώ .
Ψαρομένος απαντώ
–Δεν έχω αντίρρηση τα χρήματα όμως βρίσκονται στα ταμεία τράπεζας που απεργεί.
-Αυτό δεν μας αφορά κύριε. Μέχρι αύριο 33.000 ευρώ αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε κατάσχεση.
-Δεν μπορώ να έχω μια μικρή παράταση . Δεν είναι ότι δεν έχω δεν μπορώ για την ακρίβεια δεν με αφήνουν να μπορέσω. . . .
-Ημουν σαφής.
Το αποτέλεσμα να βγώ στη γύρα για δανεικά . Δανείστηκα από όσους γνωρίζω και από αυτούς που δεν γνωρίζω μέσω γνωστών .
Ένας αγώνας δρόμου δίνοντας δικαίωμα στον καθένα να αναρωτιέται και να εξετάζει την αξιοπιστία μου. Δίνοντας δικαίωμα στον καθένα να γνωρίζει τις υποχρεώσεις μου και να αναρωτιέται τελικά , θα μου επιστρέψει τα χρήματα ή τα χρήματα στα ταμεία της τράπεζας είναι όνειρα θερινός νυχτός .
Όλα αυτά ώσπου να ανοίξουν οι τράπεζες και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία μου και την υπόληψη μου.