Ειδήσεις

4 Μαρ 2008

Καλό ταξίδι...

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Έλενα Ναθαναήλ εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης και τότε οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι έπασχε από την επάρατη νόσο.
Ο καρκίνος είχε ξεκινήσει από τον πνεύμονα όμως τον τελευταίο καιρό είχε κάνει πολλές μεταστάσεις και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.Η αξέχαστη πρωταγωνίστρια έβαλε με την γοητεία, την αρχοντική εμφάνιση και το ήθος της, την δική της σφραγίδα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ο αγαπημένος της σύντροφος και βετεράνος ποδοσφαιριστής του Εθνικού και του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος και η κόρη της Ίνκα. Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Κάτι να καίει», ενώ παράλληλα ξεκίνησε και την πορεία της στο θέατρο. Ήταν από τις λίγες ηθοποιούς που δεν φοβήθηκε να κάνει τολμηρές κινηματογραφικές εμφανίσεις.
Μερικές ακόμη από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ήταν η «Ντάμα σπαθί», «Ξύπνα Βασίλη», «Ο αισιόδοξος», «Το λεβεντόπαιδο», «Εθελοντής στον έρωτα», «Επιχείρησις Απόλλων», «Εκείνο το καλοκαίρι» το ’71 και η «Αναζήτηση».
Το 1968 πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή της στην ταινία «Ραντεβού με μιαν άγνωστη».
Η δημοφιλής ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας, περνούσε τον περισσότερο χρόνο της στην Εύβοια και μόνον φέτος πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σίριαλ «Γοργόνες» του “Mega”, λίγους μήνες πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της.«Είμαι τυχερός που γνώρισα έναν σπάνιο άνθρωπο και χαρακτήρα. Την Έλενα Ναθαναήλ. Αυτή είναι τα φώτα μου, σε αυτήν οφείλω τη ζωή μου, ό,τι έκανα ως σήμερα. Τα λίγα ή πολλά στο ποδόσφαιρο» αποκάλυψε το 1997 σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Τάσος Μητρόπουλος.
Η κηδεία της Ελενας Ναθαναήλ θα γίνει την Τετάρτη, στις 14.00, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.


Τιμής ένεκεν (Xarhakos Stauros-San me koitas.mp3) - DivShare

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιμής ένεκεν.

StudioA-blog είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το "Σαν με κοιτάς".

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
george34 είπε...

καλο ταξιδι ελενα σε ευχαριστουμε για ολα

Ανώνυμος είπε...

Το έμαθα απότομα και στεναχωρήθηκα πολύ. Ήταν μάγκας από ότι άκουσα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπασει.

Ανώνυμος είπε...

kalo txaxidi