Ειδήσεις

15 Μαρ 2008

"Φωτογραφικές" μονιμοποιήσεις στην "Ολυμπιακή"





Μήνυμα αναγνώστη


Με αφορμή την προκήρυξη αριθμός 1/503Μ/2007 (http://www.et.gr/view_publication/2008/10/58/pdf?form.submitted=True) που αφορά στην πλήρωση θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου της "Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες Α.Ε." θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:
Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι «φωτογραφική» διότι δίνουν σημαντικό προβάδισμα σε συγκεκριμένα άτομα όπως θα διαπιστώσετε αν την διαβάσετε.
Τα κριτήρια κατάταξης για το προσωπικό έχουν δημιουργηθεί με το κατώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο, ενώ υπάρχουν στην εταιρεία άτομα που δουλεύουν με ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο, βασιζόμενοι στον νόμο 3429 που τους δίνει το δικαίωμα για «λόγους γενικού συμφέροντος» να κάνουν προσλήψεις.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μακροχρόνια ζημιά στην εταιρεία καθώς οι συμβάσεις είναι αορίστου χρόνου και το εκπαιδευτικό επίπεδο πολύ χαμηλό για να ανταπεξέλθει στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις μιας αεροπορικής εταιρείας.
Στην προκήρυξη της Ο.Α. δηλαδή ζητούν οδηγούς με υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ όλες οι άλλες ΔΕΚΟ καθώς και σε όλο το δημόσιο τομέα (νομαρχίες, δήμους, οδηγοί απορριμματοφόρων κ.τ.λ.) ζητούν με δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στους οδηγούς και στους υπαλλήλους δεν είναι απαραίτητη η γνώση αγγλικών. Στους μεν οδηγούς η δουλειά τους είναι η μεταφορά πληρωμάτων, πολλές φορές και ξένων αεροπορικών εταιρειών καθώς και η μεταφορά επιβατών διαφόρων εθνικοτήτων με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα συνεννόησης. Στους υπαλλήλους (συνοδοί εδάφους, check-in κ.τ.λ.) η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση και ενημέρωση του επιβατικού κοινού!
Η Ο.Α. για ακόμα μια φορά πρωτοτυπεί χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι.
Κατά την άποψή μου εκτός από «φωτογραφική» είναι μια παράλογη προκήρυξη, όσον αφορά στα κριτήρια κατάταξης, και ίσως προσπαθεί να «βολέψει» τα συγκεκριμένα ''δικά τους παιδιά''. Ελπίζω να δώσετε την απαιτούμενη προσοχή γιατί τελικά μόνο η δημοσιότητα μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη αφού ο ΑΣΕΠ που του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη δεν κατάφερε να σταματήσει αυτή την παράλογη προκήρυξη πιθανόν υπό την πίεση συγκεκριμένων συμφερόντων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν γραφεται ενα θεμα τουλαχιστον να ειστε σχετικοι γραφεται για την Ολυμπιακοι και αναφερεται για συνοδους εδαφους ενω προφανως θελεται να πειτε για αεροσυνοδους,μαλλον ο συντακτης του κειμενου ειναι ασχετος και αστοιχειωτος περι τα αεροπορικα