Ειδήσεις

29 Μαρ 2008

"Ξινοί" τους βγήκαν οι υπολογιστές

Δόξα τω θεώ είπαν οι πολίτες όταν εξοπλίστηκε το δημόσιο με υπολογιστές. Βοήθα Παναγιά αναφωνούν τώρα οι υπάλληλοι που τους χρησιμοποιούν.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο Oικονομικών τους ζητά να πληρώσουν περισσότερα από 4.000 ευρώ ο καθένας... και τοις μετρητοίς.

Μόνο στο δήμο Καλλιθέας, 27 υπάλληλοι που εργάζονται ως χειριστές υπολογιστών έχουν λάβει την ειδοποίηση, να πληρώσουν εντός 48 ωρών τα χρήματα που ...σύμφωνα με το λογιστήριο του κράτους έπαιρναν τόσα χρόνια κατά λάθος.

Το επίδομα πληροφορικής ανέρχεται στα 100 ευρώ μηνιαίως. Το λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι που χειρίζονται υπολογιστή, σύμφωνα με την οργανική τους θέση. Τώρα οι ελεγκτές λένε ότι το δικαιούνται μόνο όσοι εργάζονται σε τμήματα μηχανογράφησης. Οι υπόλοιποι πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έλαβαν από το 1996.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν λάβει ανάλογη ειδοποίηση δεν έχει προσδιοριστεί. Σύμφωνα με τα μέλη της POE-OTA, είναι εκατοντάδες, και η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη στέλνονται ανάλογες ειδοποιήσεις.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Το επίδομα σε άλλες χώρες σε όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές Η/Υ.

Υποτίθεται ότι πρόκειται για ένα είδος ανθυγιεινής εργασίας αφού οι παλαιότερες οθόνες εκπέμπουν ακτινοβολία Χ και για ορισμένους άλλους λόγους προκαλούν βλάβες στην όραση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι φωτισμοί "ψυχρής καθόδου" παλαιά τεχνολογίας όπως είναι οι παλιές λάμπες φθορισμού (δεν ισχύει για τις λεγόμενες "ηλεκτρονικές"). Ακόμα όλες οι οθόνες είναι δυνατόν να προκαλέσουν - κάτω από ορισμένες συνθήκες - από κρίσεις επιληψίας μέχρι και ελαφρές ψυχικές ασθένειες.

Στις ασθένειες χειριστών συμπεριλαμβάνονται το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, όπως και εκείνες που έχουν σχέση με την μέση και την πλάτη που οφείλονται στον γκαντεμοτσιγκούνικο κωλοεξοπλισμό και τα φτηνιάρικα ακατάλληλα έπιπλα γραφείου που έχουν οι περισσότερες "επιχειρήσεις" (όχι εμείς).

Τέλος θυμίζουμε το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ διάλειμμα ανά δίωρο ή ανά τετράωρο εργασίας που εξαρτάται από την ευρωπαϊκή και αμερικανική νομοθεσία. Ενδιαμέσως είναι απαραίτητο - κατά περιόδους - να διακόπτουμε και να κοιτάμε ευθεία και όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Βέβαια για κάτι υπουργούς υγείας η απασχόλησης αυτά είναι ψιλά γράμματα και εργασιακά προνόμια, το μόνο που θέλουν είναι τα 100 Αφρό, (Ευρώ στην ευρώπη, εδώ σε εμάς λέγονται Αφρό, είναι το νόμισμα της ευρωπαικής Αφρικής).

Τόσο ενήμεροι!!!