Ειδήσεις

18 Μαρ 2008

Θα έχω ρεύμα σήμερα, δε θα έχω;

Με το μπάχαλο στη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα με τις απεργίες των τελευταίων ημερών, το μόνο σίγουρο τελικά, είναι ότι πρέπει κανείς να πάρει 5-6 τηλέφωνα, να ανοίξει την τηλεόρασή του, το ραδιόφωνό του, ό,τι έχει πρόχειρο τελοσπάντων, προκειμένου να δει τι λειτουργεί σε αυτή τη χώρα για τη σήμερον ημέρα και μετά να ξεκινήσει για το «Γολγοθά του», ε… τη δουλειά του…
Τι κάνετε λοιπόν όταν θέλετε να μάθετε αν υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές της ΔΕΗ στην περιοχή σας;

Προσπάθεια 1η
Θεωρητικά, αν δεν έχετε ίντερνετ και δεν είστε αριθμομνήμων, ώστε να θυμάστε απ’ έξω και ανακατωτά όλα τα 4ψήφια και 5ψήφια νούμερα που έχουν φτιαχτεί δήθεν για την εξυπηρέτησή σας, καλείτε τις πληροφορίες του ΟΤΕ. Εκεί, σας δίνουν το 5ψήφιο (που είπαμε έχει φτιαχτεί για την γρήγορη και άμεση εξυπηρέτησή σας) 10500, το οποίο και «βουίζει» συνεχώς.

Προσπάθεια 2η
Ξανακαλείτε το 11888 και ζητάτε κάποιον άλλον αριθμό της ΔΕΗ, προκειμένου να πληροφορηθείτε πότε σκοπεύουν να σας ρίξουν στο σκοτάδι (λες και δεν είστε ήδη…). Σας δίνουν τα τηλέφωνα της ΔΕΗ της γειτονιάς σας, απ’ όπου σας πληροφορούν, ότι δεν ξέρουν τις προγραμματισμένες διακοπές και σας παραπέμπουν και πάλι στο 10500.

Προσπάθεια 3η
Καλείτε για τρίτη φορά τις πληροφορίες, για να σας δώσουν, μετά από επιμονή σας, ένα άλλο, σταθερό τηλέφωνο για τα κεντρικά της ΔΕΗ, απ’ όπου σας πληροφορούν (επιτέλους!) για τις προγραμματισμένες διακοπές της σημερινής μεν, μισής δε, ημέρας. Δηλαδή, μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι γνωρίζουν να σας πουν. Μετά πρέπει να ξανακαλέσετε.

Υ.Γ. Σε ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου σας πληροφορούν οι υπάλληλοί της αν θα έχετε διακοπή ρεύματος στην περιοχή σας.

Ηθικό δίδαγμα: Αν είναι να μπλέξετε με το Δημόσιο, δεν μαδάτε καλύτερα μια μαργαρίτα;

Ηρώ Χριστοπούλου