Ειδήσεις

14 Μαρ 2008

Στέλνουν μαθητές να παρελάσουν στα σύνορα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Αποκαλύπτεται πως εκπαιδευτικοί, με έγκριση άνωθεν διευθυντή - εκπαιδευτικού, επιχειρούν να εμπλέξουν μαθητές της Θεσσαλονίκης στα επικίνδυνα σχέδιά τους, εμποτίζοντάς τους με το δηλητήριο του εθνικισμού, αφού τους στέλνουν να παρελάσουν στις 25 Μάρτη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ!
Πιο συγκεκριμένα, παρέλαση μαθητών στους Ευζώνους του Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ανήμερα της 25ης του Μάρτη, οργανώνουν δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων 49ου και 50ού Θεσσαλονίκης, με την ανοχή, τουλάχιστον, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Και επιδιώκουν τη συναίνεση των γονιών για τη συμμετοχή των παιδιών τους στις «εθνοσωτήριες» εκδηλώσεις που στήνουν στο όνομα της υπεράσπισης της μίας και μοναδικής Ελληνικής «Μακεδονίας».
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του 50ού Δημοτικού Σχολείου, Τ. Μεντεσίδης, και ο δάσκαλος του 49ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Σαμοΐλης, μέρες τώρα, προετοιμάζουν το κλίμα στις αίθουσες.
Και χτες έστειλαν με τα παιδιά τις αναγκαίες υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους, ακόμη και τη συμμετοχή τους ως συνοδών.
Η πρωτοβουλία σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευζώνων.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», «την Τρίτη 25 Μαρτίου, μαθητές των σχολείων μας θα παρελάσουν στο ακριτικό χωριό Εύζωνοι Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια...». Και οι γονείς καλούνται να... δηλώσουν υπεύθυνα «ότι επιτρέπω στο παιδί μου να πάρει μέρος στην ανωτέρω εκδήλωση»...
Στη διάρκεια της «εκδρομής» οι διοργανωτές θα βάλουν τους μαθητές να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευζώνων και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει.

Περισσότερα: http://www2.rizospastis.gr/

Μάλιστα, κάποιοι από τους μαθητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υποστηρίζουν ότι οι δάσκαλοι τους είπαν ότι θα κρατούν και ένα πανό στο οποίο θα αναγράφεται η φράση: "Η Μακεδονία είναι Ελληνική".

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Και οι γονείς καλούνται να... δηλώσουν υπεύθυνα «ότι επιτρέπω στο παιδί μου να πάρει μέρος στην ανωτέρω εκδήλωση»...

Μήπως να δήλωναν καλύτερα «ότι επιτρέπω στο παιδί μου να γίνει γενίτσαρος και να πάρει μέρος σε βλακώδη εθνικιστική εκδήλωση»;;;

...λέμε, μήπως... επειδή τα ζητήματα αυτά δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση, όπως δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση ούτε τα παιδιά.

Μήπως κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ενστικτωδώς που τελειώνει ο πατριωτισμός και αρχίζει η αποβλάκωση του εθνικισμού;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΛΙΓΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ F16 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ELLHNAS είπε...

προσπαθω να σκεφτω , εαν ήμουν σκοπιανός, πως θα το έβλεπα από απέναντι.

Πάντως ο Νίμιτς θα την παρακολουθήσει σίγουρα.

Εμ, έτσι προσπαθούσαμε να λύσουμε το σκοπιανό τόσα χρόνια !!

Ανώνυμος είπε...

Η κίνιση είναι καλή,ο Σαμοίλης όμος είναι Βλάκας και μαίντανος.