Ειδήσεις

24 Μαρ 2008

Κοντολίζα Ράις και Σαρκοζί για Θιβέτ

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κάλεσε σήμερα την κινεζική κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πιο "βιώσιμη" πολιτική στο Θιβέτ και δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνομιλήσει με το Δαλάι Λάμα.

"Πιστεύουμε πως η απάντηση όσον αφορά το Θιβέτ είναι να υπάρξει μια περισσότερο βιώσιμη πολιτική εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης στο θέμα του Θιβέτ", δήλωσε η Ράις προς δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απηύθυνε στον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο μήνυμα στο οποίο απευθύνει έκκληση "για αυτοσυγκράτηση και για τερματισμό τον βιαιοτήτων μέσω του διαλόγου στο Θιβέτ", ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ευχή ο διάλογος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ανάμεσα στις κινεζικές αρχές και τους αντιπροσώπους του Δαλάι Λάμα να επαναληφθεί σύντομα και να εμβαθυνθεί ώστε όλοι οι Θιβετανοί να αισθανθούν πως είναι σε θέση να βιώσουν πλήρως την πολιτιστική και πνευματική ταυτότητά τους στους κόλπους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας", συνεχίζει το κείμενο.

1 σχόλια:

Unknown είπε...


Λέει ο διαδηλωτής της ομάδας (για την ελευθερία του λόγου) Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα:


...he said the World is changing China...

China is changing the world!
...dragging it! to the way of oppression...

...no torch through Tibet!


Δείτε το βίντεο εδώ.