Ειδήσεις

11 Μαρ 2008

Ο απεργιακός χάρτης της εβδομάδας

Το τριήμερο όνειρο ήταν και πέρασε… και από σήμερα κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του αλλά μετ’ εμποδίων καθώς γι’ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ελέω ασφαλιστικού. Yπομονή λοιπόν...

Τρίτη 11 Μαρτίου: Συνεχίζεται η απεργία στη ΔΕΗ και των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Συνεπώς οι διακοπές ρεύματος συνοδεύονται και από ευχάριστές ευωδίες καθώς τόνοι σκουπιδιών έχουν απλωθεί στα περισσότερα αστικά κέντρα. Α! Και για να μην ξεχνιόμαστε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος κινδυνεύει να μας αφήσει χωρίς ρευστό!

Τετάρτη 12 Μαρτίου: Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει 3ωρη στάση εργασίας 12 το μεσημέρι με 3 το απόγευμα στην οποία συμμετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Ενώ την ίδια ώρα δεν θα λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ και ο Ηλεκτρικός. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι που προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας. Ακόμα 48ώρη απεργία έχουν κηρύξει οι μηχανικοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι δικηγόροι καθώς και οι δικαστικοί επιμελητές.

Πέμπτη 13 Μαρτίου: Η απεργία μηχανικών, δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών συνεχίζεται ενώ θα πρέπει να ξεχάσουμε τις μετακινήσεις με ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό αφού οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ώρη απεργία. Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη 19 Μαρτίου οπότε η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ώρη πανελλαδική απεργία καθώς την Πέμπτη 20 Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό προς ψήφιση στη Βουλή.
Μιχάλης Αραμπατζόγλου