Ειδήσεις

11 Μαρ 2008

Έτοιμοι να μιλήσουν

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που διανύουμε για την υπόθεση εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Ο πρώην Γενικός Γραμματές του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με το συνήγορό του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, μπορεί και επιθυμεί να καταθέσει στο δεύτερο ειδικό ανακριτή, Δημήτρη Οικονόμου. Τι θα πει; Όπως έχει διαφανεί από τις δηλώσεις του κ. Λυκουρέζου θα επιβεβαιώσει ότι έπεσε θύμα εκβιασμού.
Μένει να αποφασίσουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Πέμπτη, για πότε είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στο στρες που συνεπάγεται η διαδικασία της κατάθεσης. Αν δώσουν το "πράσινο φως" ο κ. Οικονόμου θα μεταβεί στον "Ευαγγελισμό" για να λάβει την κατάθεση αφού εξιτήριο από το νοσοκομείο δε θα λάβει σύντομα ο κ. Ζαχόπουλος.
Την ερχόμενη Παρασκευή θα απολογηθεί και ο εργατολόγος ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συμμετοχής σε αυτοκτονία και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Τέλος, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται και η απόφαση του κ. Δημήτρη Οικονόμου σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης της 35χρονης υπαλλήλου του υπουργείου Πολιτισμού.
Ήδη ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έχει δώσει αρνητική εισήγηση για την αποφυλάκισή της, τον τελευταίο όμως λόγο τον έχει ο ανακριτής.