Ειδήσεις

9 Μαρ 2008

«Γάζωσαν» το πούλμαν του Παναιτωλικού

Εννιά σφαίρες, μια βόμβα μολότοφ και τρία απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα οδήγησαν σε αναβολή τον αγώνα του Παναιτωλικού με την Ηλιούπολη. Τα τελευταία δύο χρόνια κάποιες από τις συναντήσεις των δύο ομάδων ήταν επεισοδιακές.
Οι πέντε από τις σφαίρες των αγνώστων είχαν ως στόχο το πούλμαν της ομάδας. Βρισκόταν σε από απόσταση 700 μέτρων από το ξενοδοχείο της Γλυφάδας που είχε καταλύσει η αποστολή. Ακόμη δύο αυτοκίνητα, που ανήκουν στον προπονητή και σε παίκτη της ομάδας, δέχτηκαν από δύο σφαίρες.
Η επεισοδιακή νύχτα για τον Παναιτωλικό ολοκληρώθηκε με τη ρίψη βόμβας μολότοφ στην είσοδο του ξενοδοχείου και με απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα.
Οι παράγοντες της ομάδας του Αγρινίου, αποφεύγουν να θεωρήσουν ως αντίποινα, τα πρωτοφανή γεγονότα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τα σοβαρά επεισόδια στην περυσινή συνάντηση των δύο ομάδων.
Η συνάντηση τελικά αναβλήθηκε και η ομάδα του Αγρινίου με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αναχώρησε από την Αθήνα.

Πάντως, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής για τα μέτρα τάξης στον αγώνα Ηλιούπολης – Παναιτωλικού, με παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων η Ηλιούπολη εξέδωσε ανακοίνωση:
«Μετά τα περσινά γεγονότα, η ΠΑΕ Ηλιούπολη δεν θα διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους του Παναιτωλικού».
Αφορμή σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφαλείας της Ηλιούπολης ήταν η επιμονή της ΠΑΕ Παναιτωλικός για τα αυτονόητα, τη λήψη μέτρων τάξης που θα διασφαλίζουν και την αποστολή του Παναιτωλικού, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας μας. Τα ίδια πράγματα δηλαδή που ζητάμε σε κάθε σύσκεψη που συμμετέχουμε για εντός και εκτός έδρας αγώνες. Οι φίλαθλοί μας, δεν προκαλούν, ούτε έχουν δημιουργήσει το παραμικρό επεισόδιο, παρότι ακολουθούν χιλιάδες την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η παρουσία και η συμπεριφορά τους στο Κορωπί και στην Πάτρα (πάνω από 1.500 και 2.500 φίλαθλοι αντίστοιχα) είναι η καλύτερη απόδειξη. Εμείς με μεγάλη χαρά και με τον τρόπο που ξέρουμε, θα φιλοξενούμε όσους φιλάθλους αντίπαλων ομάδων επιθυμούν, όπως κάναμε και με τους φιλάθλους της Ηλιούπολης τα τελευταία χρόνια. Έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, ο Παναιτωλικός γιόρταζε τα 82 χρόνια ιστορίας του.

Πηγές: http://www.alphatv.gr/ και http://www.panetolikos.com/