Ειδήσεις

17 Μαρ 2008

Το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναφέρεται στον πολιτικό γάμο και στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

α. Ἡ Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.


β. Καλεῖ το ιερό πλήρωμα των πιστών τέκνων Αυτής να βεβαιωθούν ότι η Εκκλησία υπερασπιζομένη ανέκαθεν τα της ιερότητος του ιερού μυστηρίου του Γάμου, φροντίζει για την εφαρμογή της διδασκαλίας του Κυρίου Ιησού Χριστού, για την τήρηση των αρχών του ιερού Ευαγγελίου σε όλους τους τομείς της ζωής και τον σεβασμό προς τους παραδεδομένους ιερούς κανόνες σχετικά με το βίο και τη συμπεριφορά των τέκνων της Εκκλησίας.

γ. Μέ βάση τις αρχές αυτές και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης έναντι του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού δηλώνει, ότι είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να μην καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω Νομοσχέδιο.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Και η λειτουργία της ΔΙΣ Α.Ε. βλάπτει σοβαρά την Ελληνική οικογένεια και την δημόσια περιουσία, αλλά δεν το κάνουμε και θέμα...

Η ΔΙΣ με την διαρκή προσπάθεια καταπάτησης και προσεταιρισμού δημόσιας περιουσίας με "φιρμάνια" της τουρκοκρατίας λυμαίνεται στην ουσία πολύ μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας ενώ τα φαινόμενα ηθικής κατάπτωσης, διαφθοράς, υποκρισίας στις τάξεις της έρχονται συχνότατα στο φως.

Παράλληλα και για να εναρμονιστούμε με το πνεύμα της ανακοίνωσης της ΑΕ των "εκπροσώπων" του θεού, θυμίζουμε ότι στην εκκλησία παρατηρούνται συχνά φαινόμενα ομοφυλοφιλίας ενώ σπάνια αυτά αντιμετωπίζονται.

Ακρως υποκριτική η στάση της ΔΙΣ λοιπόν η οποία κατά την γνώμη μας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα διαφυγόντα κέρδη από την μη τέλεση θρησκευτικών γάμων με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη ασφαλώς για τους χρυσοποίκιλτους "αποστόλους" της "περιουσίας" τους.

Ολα αυτά βεβαίως χωρίς καμία σύνδεση με την γνώμη μας για το νομοσχέδιο.

ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι.