Ειδήσεις

12 Μαρ 2008

Θα υπηρετήσει τελικά τη θητεία του ο Κώστας Αϊβαλιώτης;

Από το http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20071002&nid=6196168

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2007

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ πάει... φαντάρος

Ο 39χρονος βουλευτής της Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων οι οποίες αφορούν τους εργαζομένους σε διεθνείς οργανισμούς.
Ο κ. Αϊβαλιώτης ως συνεργάτης ευρωβουλευτών τα τελευταία 15 χρόνια απέφυγε τη στράτευση κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών ο κ. Αϊβαλιώτης προσελήφθη στο διοικητικό τμήμα του Νοσοκομείου «Αττικόν», αλλά απολύθηκε διότι δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του, προϋπόθεση απαραίτητη για την πρόσληψη στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Αϊβαλιώτης λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία της Βουλής ενημέρωσε τη Στρατολογία ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης η οποία επιτρέπει στους βουλευτές να μην εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ώσπου να λήξει η κοινοβουλευτική θητεία τους.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «κάποιοι εξεπλάγησαν από την πρωτοβουλία μου και τη δημόσια δέσμευσή μου ότι - τώρα που επιστρέφω στην πατρίδα μου μετά από χρόνια προσφοράς σε αυτήν στα Οργανα της ΕΕ και παρ΄ ότι πάντα βρίσκομαι νομίμως εκτός στρατεύματος - προτίθεμαι να υπηρετήσω τη θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό, χωρίς να κάνω καμία χρήση των ευνοϊκών προβλέψεων της ελληνικής νομοθεσίας για όσους εκλέγονται βουλευτές».
Εκτός απροόπτου ο κ. Αϊβαλιώτης θα καταταγεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο και έχει δύο επιλογές. Είτε να υπηρετήσει 45 ημέρες και να εξαγοράσει τις υπόλοιπες έναντι του προκαθορισμένου ποσού - καθώς διανύει το 40ό έτος της ηλικίας του - είτε να κάνει θητεία 9 μηνών ως έγγαμος πατέρας (έχει έναν γιο και η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους).

Δείτε επίσης: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_1781.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρώτο θέμα ο Αϊβαλιώτης;;;
Πετρ...έλεος

Unknown είπε...


Παλληκάρια στα... λόγια!


Ακούστε αυτό...

dimo74 είπε...

Μαζί με τον Μάκη θα πάει...