Ειδήσεις

11 Μαρ 2008

Κι όμως... Είμαστε απολίτιστοι

Απεργία εργαζομένων στους Δήμους και τα σκουπίδια πάλι βουνό.
Διότι,
ειναι δύσκολο να κρατήσεις δύο σακούλες, για πέντε μέρες στο μπαλκόνι σου...
Διότι,
γραφουμε στα παλιά μας παπούτσια το γείτονα...
Διότι,
ως γνωστόν, δεν... υπάρχει κράτος...
Διότι,
πρέπει να επιστρατευτούν οι εργαζόμενοι...
Διότι,
μακρια από τον κώ... μας να είναι η σακούλα και ας βρίσκεται όπου να΄ναι.
Είμαστε μια κοινωνία ωχαδελφιστών που "γράφουμε" στους δίδυμους γενετήσιους αδένες μας το συνάνθρωπο.
Διότι ως γνωστόν, πάντα φταίει ο άλλος και όχι εγώ.
Ε, λοιπόν αδερφέ Έλληνα, φάε σκουπίδια και τράβα για ορειβασία στους κάδους.
Καλή όρεξη...

Ν.Μ.

6 σχόλια:

Unknown είπε...


Παλιά πλήν όμως διαχρονικά μαλ@>Ιι@ της ΕΡΤ:


Παρακαλείστε να μην κατεβάζετε τα σκουπίδια σας από την παραμονή γιατί δημιουργούνται μικρόβια και κακοσμία που μπαίνουν σπίτι σας από το παράθυρο.
...ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΝΤΑΣ!!!

:-)

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ

Ανώνυμος είπε...

κατα πρωτον πρεπει να αλλαξουμε σταση οσον αφορα την καταναλωτικη μανια μας.Λιγοτερα ψωνια,καλυτερη υγεια και ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
κατα δευτερον και απεργια να μην εχει,τα σκουπιδια πολλοι τα πετανε ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΔΕΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ.Αρα δεν εχουμε παιδεια και ετσι ειμαστε συνηθισμενοι σε αυτη την τριτοκοσμικη κατασταση.
και τριτον και τελευταιο.ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
Σας παραθετω μερικες φωτογραφιες ενος σημειου ανακυκλωσης σε μια γειτονια στο Κριστιανσταντ, Σουηδια. Σημειωστε πως αυτα τα σημεια ειναι πανομοιοτυπα και τοποθετημενα σε καθε δρομο περιπου, ετσι ωστε ολοι οι κατοικοι να εχουν ανετη προσβαση.

το κοκκινο σπιτακι ειναι σημειο αποθεσεως αποριμματων.παρατηρηστε την ηλεκτρονικη κλειδαρια .το καθε σπιτι παιρνει δωρεαν (οχι ακριβως δωρεαν αφου το πληρωνουν με το φορο δημ.τελων,που πληρωνουμε και εμεις) απο το δημο ενα ηλεκτρονικο κλειδι.

[img=http://img143.imageshack.us/img143/9278/dsc09892gy8.th.jpg]http://


διπλα στο σπιτακι βρισκονται αυτοι οι καδοι. η προσβαση γινεται παλι ηλεκτρονικα. στον μεγαλο ριχνεις τα ευφλεκτα μη ανακυκλωσιμα κ στο μικρο τα βιοδιασπωμενα(τροφιμα). οι καδοι αυτοι επικοινωνουν με ενα δικτυο σωληνων πιεσεως,οι οποιοι καταληγουν στο αναλογο εργοστασιο (αποτεφρωσης και βιομαζας). και τα 2 εργοστασια παραγουν ηλεκτρικο ρευμα.
τα αποριμματα τοποθετουνται σε βιοδιασπωμενες σακουλες (χαρτινες) τις οποιες μοιραζει ο δημος στους κατοικους.

[img=http://img525.imageshack.us/img525/1881/dsc09891cm5.th.jpg]http://


[img=http://img525.imageshack.us/img525/4579/dsc09887jg5.th.jpg]http://


και μερικες φωτογραφιες μεσα στο σπιτακι, εκει μεσα μπορεις να αφησεις και ηλεκτρικες συσκευες, λαμπες κτλ (ανακυκλωτικο πανδαιμονιο..)

[img=http://img99.imageshack.us/img99/6614/dsc09889su8.th.jpg]http://


[img=http://img525.imageshack.us/img525/4290/dsc09888qj8.th.jpg]http://


[img=http://img525.imageshack.us/img525/9686/dsc09890jr2.th.jpg]http://



Οπως καταλαβαινουμε , οι ανθρωποι δεν θαβουν τιποτα κ αποκομμιζουν την ενεργειακη αξια των αποριμματων στο μεγιστο τεχνολογικα δυνατο.
Νομιζετε πως χρειαζονται δισεκατομμυρια για να χτιστει ενα τετοιο δικτυο ? αναλογιστειτε το κοστος μεταφορας κ συντηρησης των χιλιαδων αποριμματοφορων που επιστρατευονται καθημερινως για την περισυλλογη, καθως και το κοστος απολυμανσης καδων, πληρωμης των εργαζομενων.επισης αυτα τα προγραμματα επιδοτουνται στο 75% του κοστους απο την ΕΕ ενω τα υπερογκα ποσα της αγορας/συντηρησης/μεταφορας καθως και της λειτουργειας ΧΥΤΑ επιδοτουνται με μουτζες απο την ΕΕ και με μιζες απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες της Γερμανιας.

Απαιτηστε νεες μεθοδους ανακυκλωσης. Η Ελλαδα δεν ειναι ψωροκωσταινα οπως θελουν να νομιζετε καποιοι για να τα κονομανε.

Και για οσους πιστευουν πως η Σουηδια ειναι μια παμπλουτη χωρα, τους λεω πως ειναι μια σοσιαλιστικη χωρα 10εκατ. ανθρωπων οπου το δημοσιο θριαμβευει- φαρμακεια, σπιτια(διαμερισματα μονο), σχολεια, πανεπ., παιδικοι σταθμοι, δεη, οτε κτλ ανηκουν ολα στο δημοσιο. η φορολογια ειναι μεγαλη, αλλα το συστημα ειναι ανθρωποκεντρικο κ ολα τα λεφτα επιστρεφονται με προγραμματα οπως αυτο της ανακυκλωσης. οι μισθοι τους ειναι λιγο παραπανω απο τριπλασιοι σε σχεση με μας, αλλα μπορουμε να καταλαβουμε πως βρισκει το κρατος πορους αφου δεν τα πεταει σε εισαγωγες πετρελαιου για παραγωγη ρευματος η σε επιδοτησεις Μη Κυβερνητικων Οργανωσεων...
αντε κ στα δικα μας!

Ανώνυμος είπε...

Και αν μαζεύουμε όλοι τα σκουπίδια και είναι όλα μια χαρά, καθαρά και ωραία, πώς η απεργία θα γίνει μέσο πίεσης για την κυβέρνηση;

Μήπως να τα πηγαίνουμε και μια φορά την εβδομάδα μόνοι μας στη χωματερή και να απολυθούν οι υπάλληλοι της καθαριότητας;

Ανώνυμος είπε...

Από τη μία οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους και από την άλλη οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται για την προωθούμενη από την κυβέρνηση ασφαλιστική μεταρρύθμιση, συνεχίζοντας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Και όσο για τους Έλληνες πολίτες, στο ίδιο έργο θεατές! Ζούμε το θέατρο του παραλόγου! Τόνοι σκουπιδιών κατακλύζουν τους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, τουτέστιν οι περισσότεροι Έλληνες αγνόησαν τις προτροπές των δήμων τους και έβγαλαν στους κάδους τα απορρίματά τους. Δε σας κρύβω ότι ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνομαι και εγώ μετά από πολλούς προβληματισμούς. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πόσες ημέρες πρακτικά μπορείς να κρατήσεις τα σκουπίδια στο σπίτι σου ή την επιχείρησή σου. Και αν όντως μπορούμε, τότε προτείνω να το καθιερώσουμε. Τι εννοώ; Να κρατάμε τα σκουπίδια στο σπίτι μας και να περνάει το απορριμματοφόρο μία άντε δύο το πολύ φορές το μήνα, για την αποκομιδή. Τότε θα είχαμε σίγουρα ένα πεντακάθαρο περιβάλλον και όσο για εμάς πού ξέρετε, τόσο ευρηματικοί που είμαστε, μπορεί μελλοντικά να κατασκευάσουμε κάποιο χωνί στο υπόγειο του σπιτιού το οποίο θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια και τελικά να καταργήσουμε και τον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.

Πατρίδα μου καρκατσουλιό!!!

dimo74 είπε...

pantws egw o politismenos...
me anoixta parathyra kathomai olh
thn wra :-)))