Ειδήσεις

18 Μαρ 2008

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης για την απόφαση της Δ.Ι.Σ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι απόψεις της Εκκλησίας είναι σεβαστές και καταγράφονται με προσοχή. Πιστεύω όμως ότι αποτελεί άλλο πράγμα η νομιμοποίηση της Ελεύθερης Συμβίωσης με θρησκευτικό γάμο (όπως απαιτεί, ευλόγως, η Εκκλησία) και τελείως διαφορετικό η ρύθμιση των υπαρκτών κοινωνικών της συνεπειών, που θέλει να επιφέρει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης. Πρόκειται για υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο επιβάλλει στην Πολιτεία την προστασία των παιδιών που απόκτιουνται από την ελεύθερη συμβίωση –ήδη ανέρχονται στο 5% του συνόλου– των γυναικών και των μονογονεϊκών οικογενειών.
Το Σύμφωνο καθιστά τις έως τώρα ελεύθερες σχέσεις συμβίωσης "λιγότερο ελεύθερες" και τους πολίτες περισσότερο υπεύθυνους.
Σημειώνουμε, ότι το Σύμφωνο ισχύει σ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα πριν από πολλά χρόνια».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.....
Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...

Unknown είπε...

Χατζηγάκης.

:-)

Unknown είπε...

Μην τον παίρνετε σοβαρά, είναι άδικο, ο άνθρωπος έχει πρόβλημα.

Πιστεύει - σύμφωνα με δηλώσεις του - ότι συνδιαλέγεται με μεγάλες δυνάμεις και μάλιστα ότι επιβάλει τις απόψεις του!

Οι δηλώσεις αυτές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας κυρίως ως προς το τι μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί αυτές τις παραισθήσεις.

:-)