Ειδήσεις

22 Μαρ 2008

Αντίδραση ΚΚΕ για κλήση εισαγγελέα σε πέντε, από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Σε σχόλιό του για τη νέα προκλητική ενέργεια του εισαγγελέα κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ενέργεια του εισαγγελέα Πρωτοδικών να καλέσει συνδικαλιστές των εργαζομένων της ΔΕΗ να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για παρακώλυση της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί μια νέα τρομοκρατική ενέργεια κατά της απεργιακής κινητοποίησης. Είναι η συνέχεια των προκλήσεων Σανιδά, των απειλών και των συκοφαντιών της κυβέρνησης. Στρέφεται συνολικά εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων. Στρέφεται κατά του δικαιώματος στην απεργία.

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που έχει αναλάβει την τρομοκρατική έρευνα για τις διακοπές ρεύματος, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, κάλεσε τους Νίκο Φωτόπουλο, Ευάγγελο Μπουζούλα, Ρίζο Ρίζο, Διονύση Στασινόπουλο και Ηλία Σταμέλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, να καταθέσουν μεθαύριο Δευτέρα, 24 του Μάρτη.

Το αδίκημα με το οποίο σέρνονται στον εισαγγελέα θεωρείται πλημμέλημα και μπορεί σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα να μετατραπεί σε κακούργημα, αν θεωρηθεί ότι οι διακοπές ρεύματος δημιούργησαν κατάσταση «κοινής ανάγκης».

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τεχνική η επιστημονική τεκμηρίωση για κάτι τέτοιο.
Σκοπός είναι το λεγόμενο "info flooding" για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την επιχειρούμενη από την ΝΔ Εθνική προδοσία στο Σκοπιανό.