Ειδήσεις

15 Μαρ 2008

Η απεργία της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιούμε 24ωρη γενική απεργία από 06.00 της Τρίτης 18 Μαρτίου 2008 έως 06.00 της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2008. Συμμετέχουμε επίσης στην 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία που κήρυξαν η Γ Σ Ε Ε και η Α Δ Ε Δ Υ από 06.00 της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως 06.00 της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2008.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις γνωρίζοντας πλέον ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση αφορά άμεσα την ζωή μας, το μέλλον μας, των ίδιων και των οικογενειών μας.
Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (π.χ. εταιρείες παραγωγής, εξωτερικά πλατό με ανασφάλιστους εργαζομένους).
Γνωρίζουμε ότι εμείς δεν κάνουμε απεργία έχοντας την ασφάλεια του δημοσίου, ότι εμείς δεν καλούμε τους συναδέλφους μας σε απεργίες με την απειλή της διαγραφής ή του αποκλεισμού από την Ένωση, πράγμα που συνεπάγεται και αποκλεισμό από το ταμείο (ΕΔΟΕΑΠ, διάφορα προνόμια κτλ).
ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ότι οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης δεν ανήκουν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, ένα ταμείο το οποίο συντηρείται από το αγγελιόσημο (το οποίο δεν καρπωνόμαστε) για την παραγωγή του οποίου συμβάλλουμε κι εμείς.
Δεν μπορούν κάποιοι να παίρνουν δημοσιογραφικά βραβεία στις πλάτες των Τεχνικών και να αγνοούν επιδεικτικά την ύπαρξή τους.
Ζητάμε εδώ και τώρα ένταξη των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πλήρως, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παραπομπές, χωρίς επαχθείς μεταβατικές διατάξεις και χωρίς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της διαδοχικής ασφάλισης να φαλκιδεύουν τις συντάξεις, την επικούρηση και τις ιατροφαρμακευτικές παροχές στους εντασσόμενους εργαζομένους.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, πλήρως (συνταξιοδοτικά, επικουρικά, ιατροφαρμακευτικά)
Σας καλούμε όλους–όλες να συμμετέχετε και να περιφρουρήσετε τις κινητοποιήσεις μας.

Προς τους Συναδέλφους μας Δημοσιογράφους
Προς:Γραφεία Ρεπορτάζ
Υπ’ όψιν:Διευθυντών ΕιδήσεωνΠαρουσιαστών Ειδήσεων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18 Μαρτίου και την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 οι συνάδελφοί σας τεχνικοί, πραγματοποιούν 48ωρη απεργία παλεύοντας για να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους και των οικογενειών τους.
Είμαστε σίγουροι για την συμπαράστασή σας, ηθικά και έμπρακτα, γνωρίζοντας ότι θα στηρίξετε τον αγώνα των συναδέλφων σας που καθημερινά τους στέλνετε σε φωτιές πλημμύρες, επεισόδια κλπ. ώστε με συνεργασία να επιτελέσουμε το λειτούργημα της ενημέρωσης.

2 σχόλια:

ELLHNAS είπε...

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ !
ΝΑ΄ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο "ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΑΙΝΗΣ' Κος ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ! ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ----- ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ----- ΔΙΚΑ Μ Α Σ !

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΠΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΟΥ. ΜΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ. ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ. ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΥΨΗΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ (ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΚΙΑ) ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ