Ειδήσεις

15 Μαρ 2008

Μίλησε για τους... "Τούρκους της Θράκης"

Μήνυμα αναγνώστη


Από την καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής "Ο Χρόνος"
.
Βλέπει τον Αττίλα σαν «επιχείρηση ειρήνης στην Κύπρο το 1974» ο αντινομάρχης Ροδόπης Μεχμέτ Δεβετζήογλου…
Ο αντινομάρχης της Γκιουμουρτζίνας, όπως συστήνεται ο Μεχμέτ Δεβετζήογλου και όχι του νομού Ροδόπης που πραγματικά είναι, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο μιλώντας στη δημοσιογράφο εκπομπής του τουρκικού καναλιού TRT INT, στις 14 Φεβρουαρίου 2008, απαριθμώντας καταστάσεις που αφορούν στους μειονοτικούς της Θράκης που μονίμως τους αποκαλεί «Τούρκους», ενώ με θράσος αναφέρεται στον Αττίλα που τον κατονομάζει «ειρηνική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974». Ακόμα, αναφέρεται σε πιέσεις σε βάρος των μειονοτικών της ελληνικής Θράκης, διαχωρίζει τον πληθυσμό αγωνιώντας μόνο για την τύχη των «Τούρκων» συμπολιτών του, με ένα λόγο προπαγανδιστικό που μόνο άτομο ανοικτών οριζόντων δεν μαρτυρεί. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αντινομάρχης, ο κ. Δεβετζήογλου δηλώνει και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Θα πρέπει να κληθεί ο κ. Δεβετζήογλου από το νομάρχη κ. Γιαννακίδη, γνωστό για τις ευαισθησίες του και τις ξεκάθαρες θέσεις σε αυτά τα ζητήματα, για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για το μείζον θέμα που δημιουργείται, ότι δηλαδή ένας αιρετός Έλληνας εκπρόσωπος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης βαφτίζει τον Αττίλα στην Κύπρο ως «ειρηνική επιχείρηση», ότι ενδιαφέρεται μόνο για «Τούρκους στην Θράκη», για το ότι έστησε έτσι το πρόγραμμα στη νομαρχία ώστε τα κανάλια στο φράγμα του Ιάσμου να περάσουν μόνο από τα τουρκικά χωράφια και άλλα τινά που διχάζουν τον τοπικό πληθυσμό και δεν υπηρετούν ούτε την αλήθεια, αλλά ούτε το πνεύμα της συνύπαρξης μέσα από αναπτυξιακές διαδικασίες ισορροπιών και απρόσκοπτης ανάπτυξης που θα διαχέεται σε όλους ανεξαρτήτως θρησκευτικής προτίμησης προέλευσης η καταγωγής στην Ροδόπη.
Μ.Μ.
Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της εκπομπής στην οποία έδωσε συνέντευξη ο Μεχμέτ Δεβετζήογλου: http://www.xronos.gr/minority/detail.php?ID=39283

4 σχόλια:

StudioA-blog είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κ. ΜΑΝΕΣΗ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟ TRT KAI TA ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

StudioA-blog είπε...

Δυστυχώς, αύριο δεν έχουμε εκπομπή λόγω "Φόρμουλας".
Θα επικοινωνήσουμε την Τρίτη με τον αντινομάρχη και αν το θέμα δε λάβει τις διαστάσεις που πρέπει, θα ασχοληθούμε στην εκπομπή μας το ερχόμενο σαββατοκύριακο.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,
Στούντιο Α.

dimo74 είπε...

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στη Θράκη...

Είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα...

Πρέπει όλοι να ασχοληθείτε με τέτοια θέματα, με μέτρο βέβαια...